Age of Empires III: Age of Mythology aangekondigd

Naast het eerdere bericht betreffende de overname van Ensemble door Microsoft kwam daar ook bij een aankondiging van het volgende deel in de Age of Empires serie. AoM heeft de premiere van een nieuwe 3D engine die de makers van het spel in staat stelt om meer visuele effecten, realistisch water en meer eenheden op het scherm neer te zetten.

Een quote hierover van Bruce Shelley, mede-oprichter en senior game designer voor Ensemble Studios: “De 3D-engine van Age of Mythology biedt een beleving die veel verder gaat dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden,” zegt Shelley. “De nieuwe engine maakt ongekende grafische details mogelijk in een volledige driedimensionale omgeving, waaronder realistisch terrein en lichteffecten waarmee ieder tijdstip van de dag gegenereerd kan worden. Cinematografische scènes zorgen voor een naadloze ontwikkeling van het verhaal. Verder biedt het spel ongelooflijke speciale effecten, waaronder realistisch deinende golven, fonteinen, inferno’s, lava, tornado’s, aardbevingen en rook, allemaal met een ongekend hoog detail.

In Age of Mythology kunnen spelers de rol spelen van de oude Grieken, Vikingen en Egyptenaren. “Het spel stelt spelers in staat zich in te leven in deze oude beschavingen, waar het heel normaal is om te bidden tot de goden voor succes in de strijd, met cyclopen te vechten, of Zeus te smeken om bliksemschichten naar een vijand te werpen” (Bruce Shelley)

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren