Eidos publiceert “Trade Empires”

Grappig, twee bijna identieke persberichten van twee heel verschillende bedrijven (zie het bericht over Electronic Arts)…

Frog City Software is de naam van de ontwikkelstudio die bezig is met het ontwikkelen van de game Trade Empires. Deze kleine studio is het meest bekend van de Imperialism serie.

In de game Trade Empires zal de speler zich bezig houden met het opzetten van handelsimperiums. Nu is dit gegeven niet bepaald origineel meer te noemen maar wat deze game interessant zal moeten maken is het gegeven dat je begint in het begin der tijden, eigenlijk aan het begin van de beschaving. Via verschillende episodes zal je uiteindelijk aanlanden in de 19e eeuw. Iedere episode zet de speler neer in een bepaalde situatie in een bepaalde tijd zoals de Zijderoute ten tijde van het Romeinse Rijk.

Waar dit bericht eigenlijk over gaat is de mededeling van Eidos dat zij de publicatie van deze game voor haar rekening gaat nemen. Een woordvoerder van Eidos hierover:
“We are thrilled to work with Frog City Software in the development of Trade Empires,” says James Poole, Executive Producer for Eidos Interactive. “This unique trade-based PC game is the first trading and transporting simulation to emphasize the effects of technological change over time, making it extremely original in terms of gameplay.”

Meer informatie over Trade Empires vindt je op de website van de game.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren