Epic Loon

Lang, lang geleden, toen men poep nog schreef met de lange oe in plaats van een emoji, je moest inbellen voor een beetje internet en je enige beschamende foto’s enkel in het plakboek van je moeder zaten, bestonden er videobanden. Deze prehistorische objecten spelen de hoofdrol in de Franse indie-game Epic Loon. Of dit een vermakelijk spel oplevert, lees je in deze review.

Platformer in een uniek jasje

Epic Loon begint in de chaotische woonkamer van een ietwat te dikke man van middelbare leeftijd. Tijdens het beoefenen van één van zijn favoriete hobby’s, het kijken van films, ontdekt hij iets op de band dat daar niet hoort. Kleine aliens hebben zich verstopt in de scènes van zijn favoriete films en door middel van vooruit en achteruit spoelen gaat hij hen proberen te verdrijven. Als speler kruip jij in de huid van deze aliens en dat is waar de game Epic Loon begint.

Als alien moet jij je een weg zien te banen door scènes uit iconische films. Deze scènes vormen de ruimte waar de platformer zich afspeelt. Zo sta je het ene moment tussen de instortende gebouwen van Godzilla en het andere moment tussen de eieren van Jurassic Park.

Zwaaien met je antenne

Hoewel Epic Loon een traditionele platformer is, is de besturing een stuk innovatiever. Je loopt niet simpelweg van links naar rechts en springt daar waar nodig. In plaats daarvan hebben de aliens een antenne op het hoofd en met een druk op de knop spring je de kant op waar deze heen wijst. Dit zorgt ervoor dat je besturing een stuk minder accuraat is maar de chaos is pas compleet wanneer de videobanden vooruit of achteruit worden gestuurd.

Complete chaos

Epic Loon kan als singleplayer gespeeld worden, maar voelt pas compleet wanneer je met meerderen de videobanden induikt. Ieder speelt dan zijn eigen alien en moet ook al slingerend door zijn antenne naar het einde van de scène weten te komen. De losse elementen, zoals bijvoorbeeld een stuk hangend touw, worden natuurlijk wel beïnvloed door de bewegingen van de andere aliens, waardoor het level ineens een stuk lastiger wordt. Het feest is pas echt compleet wanneer de videoband wordt doorgespoeld, want dan zullen de antennes een stuk sneller gaan en wordt het steeds lastiger goed te richten.

Conclusie

Met Epic Loon weet de Franse indie-studio Macrales Studio een vermakelijke game neer te zetten. Hoewel de game al snel in herhaling valt scoort Epic Loon vooral punten vanwege de hysterie in de co-op-modus, maar ook voor de herkenning in de levels. Het principe is redelijk basaal, maar daarentegen is de besturing redelijk innovatief. Een mooie indie-game die helaas waarschijnlijk snel vergeten zal worden.

Heb je liever bewegend beeld? We got you fam! Klik hier voor de videoreview.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Visueel interessant
  • Innovatieve besturing
  • Feest der herkenning

Wat is NOT

  • Herhaling
  • Snel te vergeten

6.5

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren