The Crew 2

Het was tijdens de E3 toch wel een van de aangename verrassingen bij de persconferentie van Ubisoft: de onthulling van The Crew 2. Onze Leon mocht destijds gelijk al met de game aan de slag en was aangenaam verrast met de game. Tijdens de Gamescom kon een speelsessie met The Crew 2 natuurlijk ook niet op de agenda ontbreken en ditmaal was het Leon 2.0 die het racespel aan de tand kon voelen…

Is het een boot? Is het een vliegtuig? Het is The Crew 2.

Waar het in sommige vervolggames nog wel eens zoeken is naar vernieuwing, ligt die er in The Crew 2 dik bovenop. Je bent immers niet langer gebonden aan de vele auto’s waarin je in The Crew aan de slag kon. Nee, je kunt de wegen nu ook verlaten en het ruime sop kiezen met diverse raceboten. Begint het cruisen over de Hudson in New York of Washington D.C.’s Potomac ook te vervelen, dan is er altijd nog de derde optie. Je kunt de spelwereld van The Crew 2 ook nog eens met stuntvliegtuigen verkennen, waarbij je natuurlijk de vetste capriolen uit kan halen. Hoewel de spelwereld van The Crew 2 tijdens onze speelsessie op Gamescom beperkt was tot New York en omgeving, was hier al genoeg leuks te beleven. Loopings boven Manhattan en onder de Brooklyn Bridge doorvliegen, het is allemaal ontzettend tof. Een experiment om daarna ondersteboven onder de Brooklyn Bridge door te vliegen, liep helaas iets minder succesvol af.

Echt bezwaarlijk is dat echter niet, want terwijl je in je vliegtuig vlak boven het water scheert, kan je zo switchen naar een speedboot. Waar je ook bent, je kunt altijd switchen tussen de auto’s, boten en stuntvliegtuigjes, mits er genoeg ruimte is. Ook als je hier eigenlijk helemaal niets mee opschiet, bijvoorbeeld wanneer je midden op een snelweg verandert naar een boot. Natuurlijk gaat een beetje rondrijden/vliegen/varen op den duur vervelen en daarom mochten we aan de slag met een drietal nieuwe events in The Crew 2: motorcross, drift en grand prix.

In deze modi kan je tegen de computer of menselijke spelers strijden om de winst. Evenals bij zijn voorganger is er in The Crew 2 immers een grote rol weggelegd voor het spelen met je vrienden. Bij motorcross race je op een crossmotor over een moddercircuit waarin je, over tal van heuvels stuntend, als snelste je laps probeert te voltooien. Bij de drift-modus draait het logischerwijs niet om de snelste tijd, maar je remvaardigheden en in grand prix kan je op Formule 1-achtige circuits je innerlijke racemonster loslaten.

Hoewel de variatie natuurlijk enorm tof is, wisten deze events toch volledig te overtuigen en dat komt met name door de handling van de voertuigen. In het oorspronkelijke The Crew was dit al niet het sterkste punt van de game en hoewel de besturing van de auto’s, vliegtuigen en boten gedurende de beperkte tijd in de vrije wereld prima aanvoelde, was dat bij deze events heel wat minder het geval. Met name bij de driftmodus voelde de auto meer aan als een hovercraft en hier mag dan ook nog wel wat aan gesleuteld worden.

Filmisch

Het is in veel (race)games tegenwoordig gebruikelijk dat je leuke kiekjes kunt schieten van je auto’s vanuit vrijwel iedere positie met talloze verschillende filters middels een speciale photo mode. Natuurlijk ontbreekt deze mogelijkheid ook bij The Crew 2 niet. Sterker nog, je bent niet beperkt tot het creëren van toffe screenshots, je kunt hele video’s maken. De laatste tien minuten van je speeltijd worden namelijk automatisch opgeslagen, zodat je toffe acties of spectaculaire races op je gemakje terug kunt kijken. Na nog even te spelen met de camerahoeken en dergelijken kan je jouw video daarna uiteraard gemakkelijk delen met je vrienden.

Voorlopige conclusie

Hoewel The Crew een uiterst vermakelijke ervaring bood, moest de racegame het gek genoeg niet echt hebben van zijn racemechanieken. De besturing van de auto’s liet nogal eens te wensen over en dit pijnpunt heeft ontwikkelaar Ivory Tower vooralsnog niet volledig weg weten te poetsen in The Crew 2, zo werd met name in de nieuwe driftmodus duidelijk.

Voor het tweaken van de wegligging van bepaalde auto’s heeft ontwikkelaar Ivory Tower gelukkig nog wel wat tijd, want The Crew 2 verschijnt pas in maart 2018. Sowieso lijkt dit The Crew 2 er, net zoals bij zijn voorganger, niet van te weerhouden om wederom een zeer interessant racespel te worden. De game maakt namelijk grote stappen ten opzichte van zijn voorganger. In de vorm van onder meer motorcross, drift en grand prix events kun je meer content verwachten en ook de map is uitgebreider. De grootste vernieuwing is natuurlijk de introductie van stuntvliegtuigen en boten waarmee je de Verenigde Staten onveilig kunt maken en dit voelt, met name door de mogelijkheid om on the fly van voertuig te switchen ontzettend lekker aan.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren