Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 Remix – Fast Forward 2017

Kingdom Hearts is een game-reeks die veel gamers naar het hart staat. Het combineerde namelijk de bijzondere werelden van Final Fantasy en Disney. Van TRON tot Tarzan, Sora hakte erop los, samen met Goofy en Donald Duck. Naast de bekende twee hoofd-games, Kingdom Hearts 1 en 2, verschenen er ook een hoop andere die zich voor, na of tijdens deze games afspeelden.

In dit bomvolle pakket vind je namelijk Kingdom Hearts HD 1.5 ReMIX, Kingdom Hearts Final Mix, Kingdom Hearts Re: Chain of Memories, Kingdom Hearts 358/2 Days, Kingdom Hearts HD 2.5 ReMIX, Kingdom Hearts II Final Mix, Kingdom Hearts Birth By Sleep Final Mix en Kingdom Hearts Re:Coded. Een hele berg om wat tijd mee kwijt te kunnen. Dat moet ook wel, want de release van Kingdom Hearts 3 ligt nog ver in onze toekomst. Is het de moeite waard om dit pakket in huis te halen?

Stevig pakket

Het is al weer vijftien jaar geleden sinds het eerste Kingdom Hearts verscheen op de PlayStation 2. Je kruipt in de huid van Sora, die bestemd is om grootse heldendaden te verrichten, nadat zijn wereld wordt opgeslokt door de Heartless. Een grote kolkende massa van schaduwachtige beestjes probeert je constant tegen te houden. Natuurlijk schuilt er een groter kwaad en Sora moet zijn handen uit de mouwen steken. Gelukkig is hij niet de enige en in zijn ontsnapping aan de dood komt hij nogal onwaarschijnlijke teamgenoten tegen. De koninklijke wachters Donald Duck en Goofy. Je sluit je aan bij een verzetsgroep die voor een groot deel uit personages van Final Fantasy-games bestaan en samen met hen reis je verschillende Disney-werelden af om de prinsessen te zoeken en het universum weer te herstellen.

Mooie thema’s als vriendschap, liefde en doorzettingsvermogen, gecombineerd met kleurrijke werelden en een geweldige gameplay, maakten Kingdom Hearts tot één van de beste games voor de oudere generatie PlayStation-consoles.

Kingdom Hearts 2 pakte nog groter uit en alle spin-offs zijn ook prima ontvangen. Square Enix wilde dat de nieuwe generatie niet achter bleef en bracht de remix-edities uit op de PlayStation 3. Dit deden ze goed, want Kingdom Hearts Chain of Memories kreeg een schitterende grafische make-over. De games zijn uiteraard grafisch nog wat opgepoetst voor de PlayStation 4. Al met al maakt het een flink pakket om heel wat uren in kwijt te kunnen.

Voorlopige conclusie

De release van Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 Remix komt als geroepen. Het is nog onbekend wanneer Kingdom Hearts 3 uit gaat komen dus dit is een prima voorproefje om weer even bij te spijkeren tot die tijd. De meeste games zijn al bekend en het is voor veel fans dan ook een directe aankoop. Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 Remix gaat met al zijn games voor 40 Euro over de toonbank dus het is zeker waar voor je geld. Voor spelers die nog niet bekend zijn met Kingdom Hearts is dit dé perfecte manier om de reeks te ervaren. Helaas moeten we nog wachten op Kingdom Hearts 3, maar met die belachelijk dikke pakket vol met games, is het wachten absoluut dragelijker gemaakt.

Meer Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 Remix

  1.   
    3333/3333's avatar

    PS4 remakes van de PS3 remakes van de PS2 games?

  2.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Ik heb Kingdom Hearts 1&2 gespeeld op de Playstation 2, ik heb Kingdom Hearts 1.5&2.5 Remixen gespeeld op de Playstation 3. En wederom ga ik deze collectie ook nog een keer halen voor op de Playstation 4.

    Ik ben dan echt zo’n grote fan van deze magische franchise.

  3.   
    Tom's avatar

    Patriotic Pepe schreef, "PS4 remakes van de PS3 remakes van de PS2 games? "

    ‘member PlayStation 2?

  4.   
    Sixty's avatar

    ik hoop eigenlijk dat deze remakes ook naar de Switch komen

  5.   
    UncreatedKoen's avatar

    Zojuist Kingdom Hearts Birth By sleep 0.2 uitgespeeld die in 2.8 inbegrepen zit. grafisch en gameplay wise gaat kh3 snor zitten! vind alleen apart dat dit hele pakket niet naar xbox komt omdat kh3 wel naar xbox komt.

  6.   
    Ard1991's avatar

    Ik heb Kingdom Hearts nog nooit gespeeld en ik heb ook nog nooit een Final Fantasy gespeeld. Ik zou de serie wel willen leren kennen, maar nu ik zie dat het remakes van de PS2 zijn haak ik af. Eerdere remakes van PS2 vielen me erg tegen. Het mogen dan veel games zijn, maar voor oude meuk vind ik het nog steeds te veel geld.

  7.   
    Sparxy's avatar

    Patriotic Pepe schreef, "PS4 remakes van de PS3 remakes van de PS2 games? "

    Zo zat ik dus ook al, ik heb 1.5 wel gedeeltelijk gespeeld op de PS3 maar andere niet. Denk dat ik deze uiteindelijk wel ga halen, ben alleen benieuwd of ze echt nog wat hebben gedaan met die games of gewoon hoppa copy/paste naar de PS4 hebben gedaan. Vond de controller indeling op de PS3 namelijk niet heel lekker werken.