Resident Evil 6 (PlayStation 4 port)

Resident Evil 6 is wellicht het meest controversiële deel uit de hele Resident Evil-reeks. De game wordt door veel fans van de oude Resident Evil-garde verafschuwt omdat het afstapt van zijn survival horror-roots. De onenigheid rond Resident Evil 6 weerhoudt Capcom er in ieder geval niet van het spel nog eens uit te brengen op de PlayStation 4.

Back for more

Resident Evil 6 voor de PlayStation 4 is helaas niets meer dan een port van de pc-versie. Dat betekent dat de content van het spel precies hetzelfde is als de versies die op de PlayStation 3 en Xbox 360 verschenen. Een klein verschil tussen de oude versie en de port is dat in het menu een multiplayer-mode wordt aangeboden die elke paar minuten wisselt. Het is amper noemenswaardig omdat het niets meer doet dan spelers makkelijker in online matches gooien.

Een andere kleine verandering is wat meer noemenswaardig omdat deze vooral frustrerend is voor spelers die de versie op de PlayStation 3 hebben gespeeld. Capcom heeft namelijk om één of andere reden besloten om twee knoppen in de besturing te verwisselen. In de PlayStation 3-versie kon je met de R1-knop een fysieke aanval uitvoeren en met R2 snel je levenskracht herstellen, maar in de PlayStation 4-versie is dat dus omgedraaid. Voor een veteraan brengt dat dus de nodige verwarring met zich mee.

Graphics en gore

Aan de grafische zijde van het spectrum hebben we een spel dat in zijn introductie-level lelijker lijkt dan zijn voorganger op de vorige generatie consoles, maar daarna sterk terugkomt. De framerate is niet het probleem, maar Resident Evil 6 opent met een soort tutorial waarin je als Leon de kneepjes van het zombie-moordende vak leert. Opvallend genoeg was dit level nogal een wirwar van texturen die niet helemaal netjes in wilde laden. Ook de laadtijden zijn aan de lange kant. Misschien wel nog vreemder is dat het na dit introductie-level niet meer gebeurde! Het spel wist zich ineens netjes te gedragen en de omgevingen in al zijn pracht laden.

Grafisch zag Resident Evil 6 er voor zijn tijd al mooi uit, ook al ondersteunde het spel op de PlayStation 3 geen 1080p. Het spel had soms wat last van kleine haperingen als de actie te intens werd, maar niets ernstigs. Toch zie je aan de uitgave op de PlayStation 4 dat het spel een stuk vloeiender loopt, omdat de framerate wat hoger ligt. Met een solide 60fps en 1080p ondersteuning kom je het spel wel door.

Conclusie

Resident Evil 6 heeft altijd een slechte naam gehad, de fanatieke fans geven het spel veel haat omdat het anders is dan zijn voorgangers. De game is op zichzelf echter een extreem vermakelijk spel als je het een objectieve kans biedt en is perfect om samen met een tweede speler te ondernemen. Ook al is Capcom af en toe net iets te overdreven met het heruitgeven van zijn spellen is Resident Evil 6 voor de PlayStation 4 oprecht een aanwinst, omdat de console wel wat meer multiplayer-ervaringen (couch coop) kan gebruiken. Voor spelers die het spel al op een oudere console of pc hebben gespeeld valt hier niets nieuws te halen behalve een kleine grafische upgrade, maar voor nieuwkomers of salty fans die het spel nooit een eerlijke kans hebben gegeven is het zeker een aanrader.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren