Top 5 franchises die Total War-games moeten worden

Als je eenmaal een paar uur bezig bent met Total War: Warhammer, dan is er maar één vraag die je jezelf stelt. Hoe is het in godsnaam mogelijk dat ontwikkelaar The Creative Assembly nooit eerder een fantasy-setting heeft gebruikt. Natuurlijk, Rome, Shogun 2 en Empire heb ik met liefde gespeeld, maar met monsters, magie, vampiers, dwergen en orcs lijkt de franchise pas echt tot zijn recht te komen. Het is moeilijk voor te stellen dat The Creative Assembly weer terugkeert naar historisch accurate tijdsperiodes. Naast The Games Workshop, die verantwoordelijk is voor Warhammer, heeft ook Microsoft inmiddels ingezien dat Total War veel meer kan zijn. Halo Wars 2 is bij The Creative Assembly in ontwikkeling en wij vragen ons hardop af welke franchises nog meer geschikt zijn voor een Total War-game.


Als er één franchise is die het verhaal van oorlog vertelt dan is het wel Mass Effect. Zeker in Mass Effect 3, toen de oorlog tegen de Reapers op zijn absolute hoogtepunt was. Het toffe aan Mass Effect is dat het op enorm veel verschillende planeten afspeelt en aan beide kanten heel veel rassen te vinden zijn. Turians, Krogan, Geth, Protheans, Salarians, Collectors, mensen, je kan het zo gek niet bedenken of het kan een speelbaar ras zijn. Gezien de DLC-strategie van Sega een ideale game! Laat mij enorme strategische gevechten plannen op Omega, The Citadel, Tuchanka, Aarde of Palaven en ik ben een enorm blij mens.


Toegegeven, hij is een beetje out-of-the-box, maar na de fantastische laatste films uit de franchise, Rise- en Dawn of the Planet of the Apes, moet je je toch afvragen hoe de apen het gaan winnen van de mensheid. Duizenden apen in het scherm, strijdend tegen zwaarbewapende militairen. Apen te paard, mensen met helikopters en tanks. Er zijn enorm vette strategieën te bedenken om deze veldslagen episch te maken. Om nog maar te zwijgen over de bruutheid als een groep apen een mens verscheurt. Deze Total War-game zou zeker een 18+ rating krijgen.Het is misschien wat vroeg, maar James Cameron gaat nog zeker drie films maken binnen de franchise en dit is het klassieke mens vs. Alien-verhaal. Navi afslachten was nog nooit zo leuk en The Creative Assembly heeft heel veel vrijheid als het gaat om nieuwe planeten en rassen. De voertuigen kunnen bedacht worden, nieuwe planeten kunnen ontstaan en rassen kunnen worden toegevoegd. Het enige wat je nodig hebt is een gesprekje met James Cameron en je bent er klaar voor.


Het is al heel lang een wens van vele fans en nu Warhammer aanwezig is in het Total War-universum, is Lord of the Rings een gemakkelijke stap. Er zijn al vele mods voor huidige Total War-games, met als hoogtepunt Rise of Mordor, een mod voor Total War Attila. Als The Creative Assembly zelf aan de slag zou gaan met een Lord of the Rings-game, zal de community op zijn kop staan. Het is nu ook niet meer moeilijk voor te stellen, want Warhammer lijkt in basis erg veel op LotR, met mensen, dwergen, elven, magie en een sterk achtergrond-verhaal. De Battle of Helms Deep leent zich perfect voor de meest epische siege-levels ooit gemaakt, de voertuigen bestaan immers al en het oproepen van trollen, monsters, orcs en demonen maakt de boel helemaal af. Waarom bestaat deze game nog niet?


Nee, dat is een grapje, met vredesbesprekingen zijn geen vette games te maken. Belachelijk idee, excuses.


Wat natuurlijk wél kan is Star Wars! Landgevechten zijn een onderbelicht onderdeel van het Star Wars-universum. Natuurlijk kennen we allemaal de veldslagen op Endor en Hoth, maar er is nog zo veel meer te vertellen in het universum van Star Wars. Hell, ik zou zelfs de Gungans willen besturen op Naboo als ons dat een Total War-game oplevert. De uitdaging zit hem natuurlijk in het gebruik van uitgebreide voertuigen. Echter, nu The Creative Assembly zelf al bezig is met Halo Wars 2, zullen ze daar ongetwijfeld al ideeën over hebben. Met Warhammer zijn heroes enorm belangrijk geworden en in Star Wars zouden de Jedi en Sith geweldige leiders zijn van de legers. Eigenlijk precies zoals dat in de Clone Wars ging. Laat mij die basis op Hoth maar bestormen met AT-AT’s, bij mij maken de rebellen geen kans!

Tot zover een aantal voorbeelden van games die The Creative Assembly kan maken binnen hun Total War-franchise. Natuurlijk is er meer te bedenken en wij vragen ons dan ook af wat dat kan zijn. Laat het weten in de reacties en wie weet lezen ze wel mee…

 1.   
  Leon 2.0's avatar

  Lord of the Rings zou zó ontzettend vet zijn. Zeker na Total War: Warhammer is het eigenlijk ook gewoon een enorm logische stap. Enige probleem is wel de licentie, betwijfel of Warner Bros. daarvoor openstaat.

 2.   
  Leukste's avatar

  Een Lord of the Rings zoals dit. Waar toen de online service opeens van werd stop gezet. Zoveel uren in die game gestopt.

 3.   
  Thomsnov's avatar

  Lord of the Rings zou echt mijn persoonlijke favoriet zijn. Gewoon met de dwarfs tegen de elven ik zie het zeker voor me. Star Wars zou me ook wel heel erg vet lijken hoor. Maar ik denk toch dat LOTR meer de juiste details kan brengen aan zo’n game en zou (als het goed uitgevoerd is) sowieso mijn GOTY worden. 8)

 4.   
  Thomsnov's avatar

  Leukste schreef, "Een Lord of the Rings zoals dit. Waar toen de online service opeens van werd stop gezet. Zoveel uren in die game gestopt."

  dat ziet er inderdaad wel heel erg vet uit 😉

 5.   
  Downzilla's avatar

  Er zijn trouwens al meerdere lotr mods voor totsl war games geweest voor als iemand geïnteresseerd is.

 6.   
  Supermanneke's avatar

  Westeros ;). Maar dan niet in de tijd van de series/boeken, maar ervoor. Toen de CotF nog wat talrijker waren, en magic wat meer gebruikt werkt ;).

 7.   
  Duffed's avatar

  Lord of de rings en Star wars zie ik graag in een total war jasje. leuk artikel trouwens thumbs up!

 8.   
  mattioza's avatar

  Haha een cominatie van franchises zou ook grappig zijn 😀

  Ik zie deze als mogelijk nieuwe delen:

  – Periode 13de-14de eeuw, soort van Medival 3 (kan wel 10 jaar na deel 2).

  – Lord of the Rings: maar zoals gezegd is er al een mod ‘Third age’ dat medival transformeert tot Mordor. 2 keer fantasy-monsters na elkaar zie ik trouwens ook niet gebeuren. (tenzij ze verder in zee blijven gaan met Warhammer)

  – Wat ik het liefst zie gebeuren is setting Wereldoorlog 1. Leent zich perfect toe qua diplomatie en battles kunnen heel tactisch worden met forten en loopgraven. Beetje met het opzet van Napoleon Total War, niet te veel facties (10-15 hoofdpartijen) met mogelijkheid tot spelen van epische veldslagen. Zou mooi zijn releasedatum 11/11/2018, 100 jaar na het einde van WOI.

  Ik zie in het najaar van 2016 en voorjaar 2017 nog nieuwe facties bijkomen voor Total War: Warhammer en dan nieuw deel in 2018. 😛

 9.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Geeneens een Freddi Fish Total War? Ga je schamen. #BoycotGN

 10.   
  Lazar93's avatar

  third age total war was een heerlijke mod, en idd leukste battle for middle earth 1 en 2 waren ook heerlijke spellen. kunnen via gamesradar(?) nog steeds gespeeld worden volgensmij.

 11.   
  triggermike's avatar

  LOTR zeer goed idee, en wat dacht je van Game of Thrones?

 12.   
  MistWalker's avatar

  Zou een Total War game in het Dragon Age universum werken?

  Of een Total War versie van Warcraft/WoW. 😕

  in ieder geval sowieso een wereld met genoeg potentiële vijandelijk facties.

 13.   
  fromar123's avatar

  Ik vind persoonlijk dat total war na warhammer eventjes afstand zou moeten doen van fantasy, en meer in de richting van scifi zou moeten gaan om alles vers te houden. Anders loop je risico dat die fantasy universa een beetje overlappen, ondanks het feit dat het toch hele verschillende settings zijn.