Mortal Kombat XL

Het heeft een jaar geduurd, maar sinds deze week is eindelijk de versie van Mortal Kombat X verschenen waar fans al vanaf het begin op wachten! In Mortal Kombat XL krijg je in één pakket de ultieme bundeling van de fighter voorgeschoteld met daarin de originele game en de twee reeds verschenen Kombat Packs. In dit artikel zetten we kort uiteen wat deze XL-versie exact inhoudt! Biedt de release van Kombat Pack 2 en deze XL-editie genoeg impuls om hem weer op te pakken?

Vorig jaar werd onze Michiel al positief verrast door het gruwelijke bloedfestijn dat Mortal Kombat X heet. Zoals te lezen valt in zijn Mortal Kombat X review bouwt deze fighter solide voort op zijn voorganger MK9 en biedt die een ‘brute’ en ‘bloederige’ ervaring. Daarbij biedt de game zelfs een ‘sublieme gameplay’ met heel wat nieuwe en verrijkte combo-opties. Het grootste minpunt zat hem in de overdreven vorm van DLC. Zo werd je zelfs een ‘koop nu’ in je gezicht geduwd als je een potje wilde losgaan met Goro, één van de iconische karakters uit de gameserie die al in het eerste deel zat. Een niet bepaald fraaie zet van NetherRealm Studios en voor ons reden genoeg om de game een 8,5 te geven in plaats van een 9.

Complete versie!

Gelukkig brengt deze XL-versie nu eindelijk verandering! Zo kun je in één klap alle personages en content scoren, waardoor je ineens 33 heel verschillende karakters voor je neus krijgt. Dat is wel meteen ook een hele flinke aanslag op de harde schijf van je console, want zo nam dit totaalpakket zo’n 42 gigabyte van mijn Xbox One-geheugen in. Gelukkig krijg je voor dat offer wel een hoop content terug. Zo biedt zowel Kombat Pack 1 als Kombat Pack een viertal nieuwe karakters. Waar we bij het eerste Pack al aan de bak mochten met Jason Voorhees, Tanya, Tremor en Predator, kunnen we bij dit tweede pack daar Triborg, Bo’Rai Cho, Leatherface en Xenomorph aan toevoegen. En vooral die laatste twee zullen wat losmaken bij de fans.

Zo kennen we Leatherface natuurlijk uit de horrorklassieker Texas Chainsaw Massacre en kennen we Xenomorph uit die andere filmklassieker: Alien. Met andere woorden, is het nu ook mogelijk om zelf een epische strijd tussen Alien en Predator op touw te zetten. Als je vanuit technisch oogpunt kijkt, voegt Kombat Pack 2 zelfs zeven nieuwe karakters toe. Zo biedt het karakter Triborg éigenlijk een viertal verschillende karakters verstopt in één slot. Zo kan deze cyborg een replica vormen van Sektor, Cyrax, Smoke en Sub-Zero. Daarnaast kennen ook de andere nieuwe karakters weer een aantal geheel uiteenlopende variaties en move sets van zichzelf die af worden gemaakt door de nieuwe, gruwelijke Fatalities. Zo zijn die van Xenomorph exact zo bruut als je zou hopen, doordat hij (uiteraard) zijn tweede uitschuifbare mond gebruikt om gaten te boren in de schedel van zijn tegenstander. Wat wil je nog meer?

Zacht prijsje

Wie hoopte op meer of extra content in deze XL-editie die komt bedrogen uit. Mortal Kombat XL is simpelweg niets meer dan een samenraapsel van alle beschikbare DLC voor de de game. Dus als je Mortal Kombat X en alle DLC al hebt, dan voegt dit niets toe. Het is vooral een stap om de volledige game een stuk goedkoper te maken en zo toegankelijker voor de twijfelaars. Zo kost deze definitieve versie niet heel veel meer dan het origineel, terwijl beide DLC-pakketten los al voor twintig euro per stuk over de digitale toonbank gaan. Daarbij biedt de ontwikkelaar bezitters van het origineel nu de kans om de twee DLC-pakketten voor een gereduceerd tarief te scoren. Een slimme keus van NetherRealm Studios om die knoop nu door te hakken, gezien het feit dat Mortal Kombat X niet de enige new-gen fighter meer is dankzij onder meer de release van concurrent Street Fighter V.

Conclusie

Is het het waard om Mortal Kombat XL een jaar na de oorspronkelijke release nog op te pakken? Jazeker! Niet alleen is Mortal X op zichzelf nog steeds een indrukwekkende fighter met sublieme gameplay, maar daarnaast bieden de nieuwe karakters genoeg content om nog even bezig te blijven met deze titel. Van de nieuwe achievements/trophy’s die je kunt scoren tot het grote aantal nieuwe kostuums. Toegegeven, is de aanpak van NetherRealm Studios rond Mortal Kombat X wel ronduit onvriendelijk geweest. Zo werd ons bij het origineel al een ‘koop nu’ in het gezicht geduwd voor de DLC, die daarnaast nog eens voor twintig euro per pakket verkocht werden. Gelukkig is Mortal Kombat XL dan ook de manier om de complete ervaring van deze ijzersterke en brute fighter uiteindelijk alsnog op een nette manier aan de gamer aan te bieden.

  1.   
    iDraxo's avatar

    ik vind het wel jammer dat ze zo laat kwamen met een XL edition maar nu hij toch uit is heb je alle DLC erbij 🙂

  2.   
    gk_douwe's avatar

    ik doe mee met de xxbox giveaway