StarCraft 2: Legacy of the Void

Het einde van het jaar is altijd de beste tijd voor een gamer. Het einde van het jaar is tegelijk ook de ergste tijd voor een gamer. Games waar je het hele jaar op zat te wachten komen kort achter elkaar uit en laten je met de keuze zitten welk pareltje het eerst de weg naar je pc of console vindt. Het dilemma is ieder jaar hetzelfde en 2015 is geen uitzondering. Combineer het grote aantal games met het feit dat sommige spellen tientallen uurtjes van je vragen en je hebt snel een tijdsprobleem. Focus is gevraagd! En geef je Starcraft 2: Legacy of the Void deze focus, dan is dat een goede beslissing, want je krijgt er heel veel voor terug!

Diep verhaal wordt nog dieper

Legacy of the Void is de tweede uitbreiding voor Starcraft 2 en sluit de trilogie van deze populaire RTS af. Het verhaal dat begon met de Terrans in Wings of Liberty en werd vervolgd met de Zerg in Heart of the Swarm. Het wordt met de Protoss tot een waardig einde gebracht. Blizzard Entertainment krijgt het weer voor elkaar personages over een aantal jaren tot culthelden te toveren. Raynor, Kerrigan of Zeratul stellen niet teleur. LotV is een standalone uitbreiding, wat betekent dat de andere twee delen niet nodig zijn om deze te spelen. Voor het doorlopende verhaal is het echter wel handig de storyline met Wings of Liberty te beginnen.

Na de gebeurtenissen in Heart of the Storm gaat Protoss leider Zeratul op zoek naar een fragment dat zijn volk moet helpen de uitdagingen die voor hen liggen te overmeesteren. Hij komt bij zijn zoektocht in een basis van de Terrans terecht, waar verschrikkelijke experimenten met Protoss en Zerg worden gedaan. Hier komt hij zijn oude bekende Kerrigan tegen en samen krijgen ze het voor elkaar de experimenten te stoppen. Beide krijgen ze de eerste aanwijzingen op een aankomende strijd tegen Amon, aartsvijand van alle drie de facties. Er volgen vele gevechten en een interne twist tussen Zeratul en Artanis, hoofd van de Protoss Armada. Artanis wil Aiur, de thuisplaneet van de Protoss, van de Zerg terug veroveren. Ondanks alle waarschuwingen van Zeratul start hij een aanval, maar slechterik Amon herrijst op Aiur en neemt de controle over de Protoss over. Dit is echter pas het begin, want des te machtiger Amon wordt, des te meer Protoss, Zerg en Terrans in zijn ban raken en willoze slaven worden. Samen met zijn nieuwe leger begint Amon al het leven dat hij tegenkomt uit te wissen.

E-topsport

In de tussentijd doet Artanis alles eraan om de verzwakte Protoss armada weer op te bouwen en zijn volk van de controle van Amon te bevrijden. Hij krijgt tijdens zijn epische gevechten hulp van oude bekenden, maar voor trouwe volgers van het Stracraft-universum heeft Legacy of the Void ook veel tragische verrassingen in petto. Of Artanis uiteindelijk Aion voor de Protoss terug kan winnen en of ze de planeet weer thuis kunnen noemen, zal de speler zelf moeten ontdekken. Het kan misschien als spoiler worden geïnterpreteerd, maar dat het verhaal uitloopt op een spectaculair eindgevecht tegen Amon is wel te voorzien. Zelfs als je meer een multiplayerspeler bent, dan is de singleplayer van Starcraft 2 toch echt een absolute aanrader. Combineer de uitermate spannende missies met de indrukwekkend tussenfilmpjes, die je van Blizzard gewend bent, en je hebt een fantastische ervaring.

Maar Starcraft is nog zoveel meer. Het is een E-sport game van het eerste uur en wordt sinds de release van SC2 wereldwijd competitief gespeeld. Legacy of the Void voegt hier weer extra maps en extra units aan toe. Ook worden een aantal bekende units in een nieuw jasje gestoken, waardoor de speler nog meer nieuwe mogelijkheden krijgt. De ranking ladder kan voor beginnende spelers frustrerend zijn, maar na een aantal matches krijg je door hoe het in elkaar steekt. Daarnaast is de matchmaking erg goed, en zal je op een gegeven moment matches toegewezen kregen, die op jou niveau liggen.

Nieuwe dimensie

Wil je de Starcraft-beleving met je maten delen, dan word je niet teleur gesteld. Legacy of the Void biedt twee nieuwe spelmodi. Tijdens co-op play kan je samen met je vrienden objective based mappen spelen. Dit biedt enorm veel voldoening, vooral als jullie samen een uitermate moeilijk gevecht aan gaan, aangevallen worden door golven van vijanden, maar jullie uiteindelijk door goede communicatie en veel ‘Fuuuckkk! Maat, ik heb hulp nodig!!’ tot een verdiende overwinning komen. De lol en de spanning samen delen was altijd al één van de succesfactoren van Starcraft en dat gevoel wordt door de co-op mode alleen maar versterkt. Daarnaast heb je nog de Archon mode. Hierin gaat het samenwerken nog een stap verder. Met een vriend heb je samen controle over een base. Waar je voorheen niet wist waar je moest clicken als je op verschillende plekken wordt aangevallen, kunnen jullie nu met zijn tweeën letterlijk aan meerdere fronten tegelijk vechten. Efficiënt te werk gaan met je resources kan wel een uitdaging zijn, maar de Archon mode voegt iig een hele nieuwe dimensie toe.

Conclusie

Of je nou van een goede singleplayer, een competitieve multiplayer of gewoon vermakelijke gameplay met je vrienden houdt, Starcraft 2: Legacy of the Void heeft het allemaal. Je hoeft geen concessies te doen, je kiest gewoon wat jij het leukste vindt en het spel kan je dat bieden. Aangekleed met de bekende Blizzard perfectie maakt het laatste deel in de trilogie alle beloftes waar. Een absoluut waardige afsluiting van een epische serie.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Zo voelt Starcraft
  • Geweldige singleplayer
  • Sterke multiplayer wordt uitgebreid
  • Nieuwe Co-op en Archon mode

Wat is NOT

  • Grafisch niet sterk verbeterd

9.6

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren