Fire Emblem Fates Fast Forward 2016

Voor het eerst ooit verschijnen er twee Fire Emblem-games tegelijkertijd. Fire Emblem Fates geeft je de mogelijkheid om het verhaal in de game op twee geheel verschillende wijzen te ervaren. Maar wat betekent deze keuze voor de gamer en in hoeverre zijn het nou écht twee verschillende games? In deze Fast Forward bespreken we het en blikken we natuurlijk vooruit op dit veertiende deel in de serie!

Twee keuzes?

Heb je ooit centraal willen staan in een enorme bloederige oorlog? In Fire Emblem Fates krijg je die kans! Het karakter dat jij speelt, Corrin, staat namelijk te midden van een enorme strijd die woedt tussen de vredelievende Hoshidan en de machtsbeluste Nohrian. Zo ben je biologisch gezien deel van de Hoshidan, maar ben je opgevoed aan het hof van Nohrian. Over een moeilijke jeugd gesproken. De keuze aan wiens kant je nou eigenlijk wil staan maak je alleen niet in de game! Nee, die maak je al aan de kassa. Zo verschijnt de game in twee verschillende edities: Birthright en Conquest. Wil je graag de standaard kant van de ‘good guys’ kiezen (de Hoshidan) dan is Birthright het deel dat je scoren moet. Wil je liever de duistere kant op? Dan is Conquest jouw keuze. Al eindigen de verschillen daar niet.

Sterker nog, beide games zijn totaal verschillend van elkaar! Slechts de eerste zes hoofdstukken van beide games zijn wel hetzelfde. Birthright belooft, als we Intelligent Systems mogen geloven, meer een standaard Fire Emblem-ervaring te bieden, waar Conquest het allemaal net even anders gaat doen. Zo zul je in dat deel niet alleen tegen de Hoshidan mogen vechten, maar mag je daar ook intern aan de bak om problemen oplossen. Verwacht dus een ietwat sterker politiek getint smaakje in deze versie van de game, waarbij ook verraad een cruciale rol speelt. Het zal dan ook geen verrassing zijn dat Conquest een tikkeltje moeilijker is en vooral voor de veteranen van de serie is weggelegd, waar Birthright zich vooral meer op de nieuwkomers richt.

Revolutionair?

Fates lijkt wat betreft de gameplaymechanieken sterk te leunen op de eerdere delen, al gaan er wel flink wat belangrijke zaken veranderen. Zo zullen je wapens niet langer slijten tot gruizel wanneer je ze veelvuldig gebruikt, maar komt daartegenover te staan dat sterkere wapens grotere risico’s met zich mee gaan brengen! Een flink wapen zoals de Brave Sword, een zwaard waarmee je tweemaal mag aanvallen, zal bijvoorbeeld als keerzijde hebben dat zowel je fysieke als je magische verdediging achteruitgaat. Verder kunnen wij gamers rekenen op nieuwe klassen zoals ninja’s, butlers en zelfs weerwolven! Al zullen sommige klassen exclusief voor Birthright zijn en andere voor Conquest.

Met de introductie van nieuwe klassen komt ook een nieuwe verandering, wat wellicht de grootste in de serie is tot nu toe. Voor het eerst ooit zal namelijk de bestaande wapenbalans worden aangepakt. Zo werkte het eerst met een systeem waar zwaarden sterk waren tegen bijlen, bijlen tegen lansen en lansen weer tegen zwaarden. Fire Emblem Fates breidt dit systeem met nieuwe wapens. Zwaarden en magie verslaan nu bijlen en bogen, bijlen en bogen verslaan lansen en verborgen wapens, lansen en verborgen wapens verslaan weer zwaarden en magie. Duidelijk mag zijn dat Fates tactisch meer gaat eisen van de speler, wat een beetje fan natuurlijk altijd kan waarderen. Ten slotte is wellicht de grootste toevoeging (in beide games) de mogelijkheid om je geheel eigen kasteel te beheren!

Voorlopige conclusie

Als we één ding zeker weten van de Fire Emblem-games, dan is het dat ze eigenlijk nooit teleurstellen. We verwachten daarom dat Fire Emblem Fates ons zal trakteren op niet één maar twee heerlijk meeslepende verhaallijnen, die nátuurlijk gepaard zullen gaan met de geweldige tactische gameplay die we gewend zijn van de serie. Tel daarbij op dat Intelligent Systems flink wat nieuwe veelbelovende stappen zet en er komt een topper aan. Zeker is in ieder geval al dat de vier recensenten van het Japanse blad Famitsu de game beloonden met een zeer indrukwekkende score van 36 uit 40. Wij zien dan ook geen reden om te twijfelen aan deze 3DS-topper van 2016.

Bekijk onze gamepagina om nog veel meer over Fire Emblem: Fates te weten te komen, bekijk de screenshots en check de video’s.

 1.   
  jelte23's avatar

  Nog nooit een fire emblem game gespeeld. Dit maskt kij echter heel nieuwsgierig. Ik overweeg om hem uiteindelijk aan te schaffen.

 2.   
  Valent!jn's avatar

  ”jelte23″ schreef, "Nog nooit een fire emblem game gespeeld. Dit maskt kij echter heel nieuwsgierig. Ik overweeg om hem uiteindelijk aan te schaffen. "

  Je kunt altijd nog eerst Fire Emblem: Awakening proberen! Dat was in ieder geval een heerlijke titel en die valt vast inmiddels wel ergens afgeprijsd te scoren. 😀

 3.   
  King of Heroes's avatar

  Nintendo moet ons wel haten aangezien ze de europese versie nog geen release date hebben gegeven… 👿

 4.   
  jelte23's avatar

  Valent!jn schreef, "

  ”jelte23″ schreef, "Nog nooit een fire emblem game gespeeld. Dit maskt kij echter heel nieuwsgierig. Ik overweeg om hem uiteindelijk aan te schaffen. "

  Je kunt altijd nog eerst Fire Emblem: Awakening proberen! Dat was in ieder geval een heerlijke titel en die valt vast inmiddels wel ergens afgeprijsd te scoren. 😀 "

  Hellaas kan ik hem nergens voor goedkoop vinden. Heb jij nog suggesties waar je fire emblem awakening affeprijsd kan vinden?

 5.   
  Valent!jn's avatar

  jelte23″]

  ”Valent!jn schreef, "[quote=”jelte23″ schreef, ".."

  Je kunt altijd nog eerst Fire Emblem: Awakening proberen! Dat was in ieder geval een heerlijke titel en die valt vast inmiddels wel ergens afgeprijsd te scoren. 😀 "

  Hellaas kan ik hem nergens voor goedkoop vinden. Heb jij nog suggesties waar je fire emblem awakening affeprijsd kan vinden?[/quote]

  Hm dat valt heel erg tegen, ja. Ik moet eerlijk zeggen dat ik bij de retailers geen aanbiedingen tegenkom. En op Marktplaats zie ik er ook maar één voor 30 euro. Sorry man, valt tegen voor een game die nu alweer wat jaartjes oud is.