LEGO Dimensions Portal 2 Level Pack

Het is alweer bijna 5 december en op menig verlanglijstje zullen de diverse Fun, Team en Level Packs van LEGO Dimensions prijken. Eerder dit jaar heeft de toys-to-life-game tal van (kinder)harten gestolen en zoals het zo’n toys-to-life-game betaamt, kun je je speelplezier flink vergroten als je maar diep genoeg in de buidel tast voor nieuwe uitbreidingen. Doet Sinterklaas er goed aan om zo’n Level Pack door de schoorsteen te gooien of kan hij beter een ander cadeau zoeken? Je leest het hieronder.

Oh… It’s you. It’s been a long time. How have you been?

In de reguliere verhaalmodus van LEGO Dimensions kon je al een level in het Portal-universum spelen en dus zal het voor de LEGO Dimensions-veteranen ook geen verrassing zijn wat je qua sfeer van het Portal 2 Level Pack mag verwachten. Een hoofdrol is natuurlijk weggelegd voor de moordlustige GLaDOS en ook Wheatley heeft zijn aandeel. Het is dan ook, zeker als je een beetje Portal-fan bent, heerlijk om nog eens door het compex van Aperture Science te struinen terwijl GLaDOS je het op allerhande wijzen lastig maakt.

Aan de sfeer in het Portal 2 Level Pack heb je in de verhaalmodus van LEGO Dimensions dus al even kunnen ruiken, maar dat geldt in veel minder grote mate voor de gameplay. Waar je in de campagne vooral puzzels oplost met behulp van de ToyPad is dit stukje speelgoed in het Portal 2 Level Pack nauwelijks van belang. Natuurlijk komt dit doordat het Portal 2 Level Pack je de toegang geeft tot een drietal nieuwe spelelementen, die je vanzelfsprekend eerst nog even in elkaar moet knutselen.

Het meest in het oog springend is natuurlijk de introductie van Chell, de protagonist uit de Portal-games. Zij biedt immers een nieuw stukje in-game techniek om puzzels mee op te lossen: de Portal-gun. Hoewel de Portal-puzzels in LEGO Dimensions lang niet zo complex zijn als die in Portal 2, is het toch een genot om weer even te stoeien met het blauwe en oranje portaal. Daarnaast brengen ook de Sentry Turret en de Companion Cube nieuwe puzzelelementen gestoeld op hun rol in de Portal-spellen. Het geeft het levelpack net dat beetje extra schwung en hoewel de klassieke LEGO-gameplay natuurlijk centraal blijft staan, geeft het de uitbreiding wel degelijk zijn eigen gezicht.

Congratulations! The test is now over.

Als je het zeer vermakelijke, maar veel te korte level van Portal 2 achter de rug hebt, ben je gelukkig nog niet helemaal door de content van het levelpack heen. Je hebt daarnaast immers nog de voorheen afgesloten Portal 2-hub die je nu kunt bezoeken. Voor Portal-veteranen is het natuurlijk een feest der herkenning om het Aperture Science Enrichment Center nog eens op je gemakje te verkennen. Net zoals in de andere hubs in LEGO Dimensions kun je hier nog zo’n één à twee uur speelplezier uitpersen in de jacht naar meer gouden en rode blokjes, het verzamelen van de talloze studs en het renoveren van diverse locaties.

Conclusie

Het Portal 2 Level Pack biedt tot op zekere hoogte alles wat je mag verwachten van een dergelijke uitbreiding voor LEGO Dimensions. De nieuwe speelfiguurtjes zijn iconisch voor de Portal-franchise, zien er leuk uit en brengen nieuwe puzzelelementen die trouw zijn aan hun rol. De Portal-setting met de duivelse GLaDOS en stompzinnige Wheatley is daarnaast uitstekend overgenomen uit de oorspronkelijke spellen. De speelduur die het Portal 2 Level Pack biedt is simpelweg te laag. Natuurlijk krijg je de nodige LEGO, dat van zichzelf altijd al prijzig is, maar een level van een uurtje en een hub waarin je iets meer tijd kunt spenderen, voelt wel heel karig aan. Met een prijs van 33 euro kan dan ook niet anders geconcludeerd worden dat het Portal 2 Level Pack enkel het geld waard is als je een groot Portal- én LEGO Dimensions-fan bent.

  1.   
    Glenn Lambrix's avatar

    Zoiets lijkt mij dat je het eerder in een uitverkoop koopt. Jammer dat het zo prijzig is voor zo weinig speeluren.