Mario & Luigi: Paper Jam

Wat gebeurt er als je alle wetten van de natuur tart en een papieren 2D-personage samenvoegt met een 3D-spelwereld? Mario & Luigi: Paper Jam gaat antwoord geven op die vraag! In dit nieuwste deel van de Mario & Luigi-serie krijgen de twee besnorde loodgieters namelijk bezoek van de bekende papieren variant van Mario en dat belooft veel goeds! Tijdens het Nintendo Post E3-evenement van dit jaar mocht ik de game alvast even checken.

Papieren perikelen

Stel je voor: je probeert rustig in je duistere kasteel de sleur van de dag te doorstaan en plots staat daar een irritante imitatie van je voor je neus. Een papieren kloon van jezelf! Hoewel dat in het begin natuurlijk op een slechte grap lijkt, is er daarna maar één juiste vervolgstap: het samenvoegen van jullie beide legers! Met die gedachte in het achterhoofd lijken de beide Bowsers elkaar te vinden, wat Mario en Luigi weer genoeg reden geeft om op avontuur te gaan.

De papieren Mario-figuren verschijnen in de 3D-wereld van Mario & Luigi doordat – hoe kan het ook anders – de groene besnorde loodgieter een magisch boek omver stoot. Gelukkig verschijnen hierdoor niet alleen papieren slechteriken, maar duikt ook een heldhaftige platte held op: Paper Mario! Wie weleens een Paper Mario-titel heeft gespeeld (zoals Paper Mario: Sticker Star), zal weten dat deze games een hoop charme en humor met zich meebrengen. Een perfecte match dus voor de Mario & Luigi-games die zich baseren op humor, creativiteit en een hoop Nintendo-charme.

2D versus 3D

Want hoewel de combinatie van de twee games misschien vergezocht kan zijn, is het een combinatie die een hoop lijkt te gaan bieden. Tijdens het Nintendo Post E3-evenement werd me namelijk al snel duidelijk dat de toevoeging van Paper Mario véél mogelijkheden biedt voor geniale en inventieve puzzels. Zo was het de taak aan de speler om in één van de demolevels een zevental papieren Toads te zoeken. Hoewel dit een vrij basale missie lijkt te zijn, is niets minder waar als je de 2D-paddenstoelen op een creatieve wijze weet te verstoppen. De papieren personages zijn in de 3D-wereld tot allerlei bijzondere origami-kunstwerkjes om te vouwen, waardoor er ruimte is voor een hoop verfrissende puzzels.

Ook in de turn-based gevechten is er ruimte voor veel creatieve toevoegingen. Zo kan Paper Mario – die nu samen vecht met de 3D Mario en Luigi – zich bijvoorbeeld klonen en zo meerdere vijanden een pak rammel geven. Verder zal hij ongetwijfeld nog allerlei unieke papieren wapens ter beschikking krijgen die bijvoorbeeld gebruikmaken van zijn mogelijkheid om zichzelf op te vouwen. Ook is er de mogelijkheid om in sommige delen van de game los te gaan met een enorme kartonnen versie van Mario, die zichzelf kan opladen door ritmische wijze te dansen en zich daarna op zijn vijanden te lanceren. Qua humor en originaliteit lijkt het dus wel snor te zitten met de game.

Voorlopige Conclusie

Misschien was Mario & Luigi: Paper Jam wel de grootste Nintendo-verrasing op de E3 voor mij. De delen in de gameserie weten altijd geweldige RPG-gameplay te combineren met een heerlijke vibe en humor en dit nieuwste deel belooft exact dat te doen! De combinatie van Paper Mario en Mario & Luigi belooft er namelijk een te worden die eer doet aan beide series. Hoewel de game waarschijnlijk weer een verhaallijn kent die zo dun is als een velletje papier, kan ik niet wachten tot de game volgend jaar verschijnt.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren