Final Fantasy VII Remake: wat ik wil zien

De E3 ligt al weer een flinke afstand achter ons, maar één moment blijft in mijn achterhoofd spelen. Tijdens de Sony persconferentie werd de langverwachte Final Fantasy 7-remake aangekondigd met een prachtige trailer. Ik en vele andere gamers gingen uit hun dak. Nu loop ik er al een behoorlijke tijd mee in mijn hoofd. Final Fantasy 7 is één van de eerste games waar ik meerdere keren meer dan honderd uur in heb gestoken. Mijn broer gaf mij deze game omdat hij er niets aan vond. Hij dacht dat het op Resident Evil zou lijken en dat deed het natuurlijk in de verste verte niet. Vanaf dat moment was de eerste stap als gamer gezet. De aankondiging van de remake heeft mij zowel verblijd als bezorgd gemaakt. Wat gaat Square Enix doen met mijn geliefde game? Hieronder lees je zeven dingen die ik graag wil zien!

1. Muziek

De soundtrack van Final Fantasy 7 was iconisch. Toentertijd zocht ik midi-bestandjes op die ik dan op de computer ging luisteren. Niet te lang natuurlijk, want we hadden een inbelverbinding. Ik zou daarom nu graag alle muziek in glorieuze HD-kwaliteit willen horen. Elk nummer, van de opening prelude tot aan de aftiteling. Ik weet dat verschillende tracks al vaker gemoderniseerd en opnieuw uitgebracht zijn, maar ik zal teleurgesteld zijn als de pareltjes van Nobuo Uematsu worden vervangen door nieuwe muziek.

2. Turn-based gevechten

Ja, het is misschien ouderwets, maar ik zou graag zien dat de gevechten in grote lijnen hetzelfde blijven als in de originele game. Het hoeft dat voor mij natuurlijk niet allemaal meer op één rijtje, maar de active time battle was fantastisch. Je kon je zo voorbereiden op je aanval en het werkte gewoon lekker. Hoewel ik er wel vanuit ga dat het gevechtssysteem er flink anders uit gaat zien, hoop ik dat ze de klassieke stijl er toch een beetje inhouden.

3. Geweldige stemacteurs

Wie bekend is met de Final Fantasy-reeks, zal weten dat Square Enix tot Final Fantasy 10 geen stemacteurs gebruikte voor de personages. Het was vooral veel tekst lezen en in je hoofd stemmen verzinnen voor Cloud, Tifa en alle anderen. Dit kan anno 2015 echter niet meer en Square Enix zal dus de moeilijke taak moeten volbrengen om een sterrencast te vinden voor deze iconische rollen. Het is namelijk een beetje als een verfilming van een boek. Mensen hebben een bepaalde stem in hun hoofd en als deze dan heel anders klinkt in de film, kan dit teleurstellend zijn.

4. Materia

Het Materia-systeem dat Final Fantasy 7 hanteerde was één van de betere in de serie. Het zoeken naar goede Materia en daarna zorgen dat het zo snel mogelijk het hoogste niveau bereikt, was één van de grootste redenen waarom ik bleef grinden. Het gaaf ook enorm veel vrijheid in hoe jij je karakters wilde uitbouwen. Of je een heler wilde of juist een vechter, het kon allemaal. Ik zou bijvoorbeeld wel graag willen zien dat er misschien wat nieuwe spreuken of krachten worden toegevoegd.

5. Open wereld en luchtschepen

Final Fantasy staat bekend om zijn grote, open werelden. Dit hield de serie vol tot Final Fantasy 10, waarna de gameplay meer lineair werd. Tot groot ongenoegen ontnam Square Enix ook nog onze airships. Dit kwam later in de serie wel weer terug, meest recent in Final Fantasy 15, waarin je met je maten in een cabrio door de wereld kunt cruisen. Dit wil ik graag ook terugzien in de Final Fantasy 7-remake. Een op schaal gemaakte Gaia, die naar hartenlust te verkennen en besturen is.

6. Dieper verhaal

Het verhaal van Final Fantasy 7 is een pareltje. Het was uitgebreid en meeslepend, maar in de nieuwe versie zou ik graag zien dat het dieper gaat. Een verbeterde verhaallijn, die zich meer concentreert op de karakters en hun achtergrondverhalen. Overigens vind ik het wel zeer belangrijk dat de flauwe, soms ietwat Japanse, humor erin blijft. Het lijkt er namelijk op dat de game veel donkerder wordt. In de trailer zien we bijvoorbeeld Midgar, de grote stad die omringd wordt door Mako-reactoren, donker en grauw afgebeeld. Nu is het verhaal van Final Fantasy 7 zeker niet vrolijk en ik zou een realistischere en gritty variant zeker gaaf vinden, zolang de grapjes er maar in blijven. Het moment waarop Cloud zich als vrouw verkleedt om een pappige pooier te pakken wil je toch voor geen goud missen?

7. Minigames

Het allerlaatste item op mijn verlanglijstje is eigenlijk maar een klein deel van Final Fantasy 7: de mini-games. Van het torendefensiespel bij Fort Condor tot aan het snowboarden bij Icicle Inn, ik zou heel graag willen zien dat Square Enix volledig uitpakt met deze minigames. Zo zou de slag bij Fort Condor een tower defense-spel kunnen blijven, maar dan gecombineerd met epische veldslagen. The Gold Saucer is dan ook echt een must in de remake.

Let’s mosey

Dit waren de zeven dingen die ik terug zou willen zien in de aankomende remake van Final Fantasy 7, het spel dat mij heeft gemaakt tot de gamer die ik nu ben. Zijn jullie het met mij eens, of heb ik nog dingen gemist? Laat het weten in de reacties!

 1.   
  StroopKonijn's avatar

  nice 🙂

 2.   
  King of Heroes's avatar

  Ik maak me vooral zorgen over de combat. Iik zou ook echt wel willen dat het bij het originele systeem zou blijven. Bovendien heeft het, vooral met de hedendaagse technologie, zoveel potentieel op het vlak van animaties! 🙂

 3.   
  Felis_Rufus's avatar

  Eigenlijk hoop ik op hetzelfde, maar dan heel mooi.

 4.   
  BABI-PANGPANG's avatar

  Ze kunnen toch gewoon de stemacteurs van Advent Children gebruiken, als ze daar tenminste in mee stemmen?

 5.   
  Papachico's avatar

  De combat maak ik me iets zorgen over omdat het waarschijnlijk als ff12 zal worden denk ik. Eigenlijk ook wel logisch. Ik hoop gewoon echt dat het verder precies hetzelfde is als het orgineel. Dezelfde feeling 🙂

 6.   
  casper23's avatar

  een release date!

 7.   
  casper23's avatar

  Weten jullie de release date al??

 8.   
  DaxPg's avatar

  ”casper23″ schreef, "Weten jullie de release date al??"

  Nee Casper23. De releasedate wordt in maart 2016 bekend gemaakt door Square. Nog eventjes geduld dus!