Finish Him – De Bruutste Kills van Mortal Kombat

Finish Him! Met die beruchte woorden is menig potje knokken in Mortal Kombat tot een bloederig einde gekomen. Elke game in de franchise zit vol lompe manieren om je tegenstander definitief uit te schakelen en juist dat heeft Mortal Kombat zoveel bekendheid opgeleverd. Nu Mortal Kombat X in de winkels ligt, is het een mooi moment om nog even terug te blikken. Wat zijn volgens ons de meest bruutste kills in de franchise tot dusver?

Er zijn al heel wat variaties op de beroemde Fatality geweest. Als je dacht dat het niet gekker en wreeder kon, komt een nieuwe Mortal Kombat je wederom verbazen. We laten de zinloze Babality, Friendship en andere softe varianten voor wat we zijn. Lompheid ten top en alle realisme overboord. Tijd voor de meest brute acties uit de Mortal Kombat-franchise tot dusver!

Sub Zero: Spine Rip
Volgens velen was dit de Fatality waarmee het allemaal ooit begon. Het Amerikaanse Congres had het er zelfs over en het zou de aanleiding zijn geweest om in Amerika de ESRB (leeftijdskeuring) op te richten. Geweld in games was destijds al niets nieuws, maar Mortal Kombat ging wel even een flinke stap verder. Sub Zero die even iemands hoofd met ruggengraat en al eruit trok. Iconisch! Na de originele Mortal Kombat is de ‘spine rip’ ook later nog teruggekeerd, bijvoorbeeld als Klassic Fatality in MK9.

Rain – Bubble Burst
Rain is misschien niet het meest iconische personage van Mortal Kombat, maar deze waterige ontploffing is wel een hele bijzondere.

Kano – Heart Rip
Net als Sub Zero’s Spine Rip heeft ook Kano een lugubere ‘rip’ op zijn naam staan. Wederom uit de oude doos: de eerste Mortal Kombat.

Noob Saibot – Make A Wish
Twee kunnen meer dan één. Helemaal als je twee keer Noob Saibot aan je lijf ziet trekken. Dit iconische personage, vernoemd naar Mortal Kombat-makers Boon en Tobias, verdient met deze brute actie zeker een plek in deze lijst.

Liu Kang – Dragon Animality
Samen met de ruggengraat van Sub Zero is Liu Kang als draak ook een Mortal Kombat-icoon geworden. Ooit als Animality geïntroduceerd, toen alle personages tot een dier konden transformeren voor de finishing move, en later ook nog eens teruggekeerd als gewone Fatality.

Kung Lao – Blade Drag
Handig, zo’n vlijmscherpe hoed. Kung Lao weet er wel raad mee, met alle bloederige gevolgen van dien.

Baraka – Take A Spin
Baraka is op zich al een lekkere lompe vechter. Ook qua Fatalities weet deze leipo wel raad met weerloze tegenstanders.

Goro – Torn Apart
Misschien wel de meest bloederige Fatality uit de serie tot dusver. Goro heeft met zijn 4 handen wel wat meer mogelijkheden om anderen te pijnigen en dat weet hij ook zeer stijlvol te doen.


Om niet teveel te spoilen laten we de nieuwste Fatalities uit Mortal Kombat X buiten beschouwing. Toch weten we al dat er genoeg brute kills in het nieuwste deel zitten om nog een volledig artikel mee te vullen.

De grote vraag is nu natuurlijk: wat is jouw favoriet? Welke Fatality, Brutality of Animality is jou tot dusver het meeste bijgebleven? Laat het vooral weten in de reacties hieronder!

  1.   
    UncreatedKoen's avatar

    Wel tof om al die kills terug te zien 🙂