Tusk DVD

Regisseur, schrijver en acteur Kevin Smith doet waar hij het meest van houdt en dat is podcasting. Na op een dag een verhaal gehoord te hebben over een man die mensen in een walrus outfit propte, besluit Smith dit uitgebreid te bespreken in zijn show. Tijdens deze show kwam hij op het idee om hier een film over te maken, met als eindproduct Tusk.

Over de film
Regisseur: Kevin Smith | Cast: Justin Long, Michael Parks, Genesis Rodriguez, Haley Joel Osment, Johnny Depp | Speelduur: 97 minuten

Het verhaal volgt podcaster Wallace Bryton (Justin Long), die maar al te graag mensen belachelijk maakt in zijn show, samen met zijn beste vriend Teddy Craft (Haley Joel Osment). Wallace vertrekt richting Canada om een jongen te interviewen die per ongeluk zijn eigen been eraf had gehakt in een filmpje. Wanneer Wallace bij het huis van de jongeman aankomt, blijkt hij zelfmoord gepleegd te hebben. Wanhopig is Wallace op zoek naar een vervanging voor zijn show.

Via een advertentie op een papiertje in een bar komt Wallace in contact met Howard Howe (Michael Parks), die zegt vele verhalen te hebben over wat hij heeft meegemaakt in zijn leven. Toch is Howard niet de man die je denkt dat hij is. Het blijkt dat Howard een psychopaat is die zijn slachtoffer in een walrus wil veranderen.

Teddy en Ally (Genesis Rodriguez), Wallace’s vriendin, gaan samen met Canadese detective Guy Lapointe (Johnny Depp) op zoek naar Wallace, voordat het te laat is.

Over de DVD
Beeld: 2.40:1 16:9 | Geluid: Engels, Frans 5.1 Dolby Digital | Ondertitels: Nederlands, Engels, Frans | Aantal discs: 1 x DVD | EAN: 8712609605235 | Retail release: 12 februari 2015

De DVD uitgave van Tusk bevat drie extra’s, waaronder twee verwijderde scènes, audiocommentaar ingesproken door regisseur Kevin Smith en een geanimeerde podcast. De twee verwijderde scènes voegen weinig nieuws toe aan de film. Een van de scènes gaat over een portret dat in het huis van Howard te zien is, waar Wallace erg geïnteresseerd in lijkt te zijn. De tweede verwijderde scène is een monoloog van Howard die wordt ondersteund door een duistere cartoon. Het is wel te begrijpen dat deze toevoeging de film niet heeft gehaald, hoe griezelig het ook mag zijn. Het had niet erg gepast in de stijl van de film. De geanimeerde podcast is wellicht het meest interessante van alle extra’s. Dit is een animatie van één van Kevin’s podcasts, waarin hij met het idee is gekomen voor de film (wat blijkbaar gebaseerd is op een waargebeurd verhaal). Voor de mensen die de film helemaal fantastisch vonden is het zeker de moeite waard om hem opnieuw te kijken met het audiocommentaar van Kevin Smith.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren