Homies

Homies is een film over vier vrienden die per ongeluk in een extreem vreemde situatie terecht komen. Heeft regisseur Jon Karthaus een vermakelijke en humoristische Nederlandse film weten neer te zetten? Lees het hieronder.

Timo (Robert de Hoog) is een jonge gozer die in Amsterdam een appartement deelt met zijn drie ‘homies’ Mark (Tibor Lukacs), Felix (Gijs Naber) en Sebas (Manuel Broekman). Wanneer zijn vriendin Sophie (Charlie-Chan Dagelet) het uitmaakt is hij vastbesloten om haar terug te winnen. Dat lijkt echter een moeilijke klus te worden, aangezien Sophie een relatie wil met iemand die zijn leven op orde heeft en niet met een stel onvolwassen jongens in een huis woont. Daarnaast heeft Sophie inmiddels al een nieuwe vriend, die het tegenovergestelde van haar ex lijkt te zijn. Timo wil alles op alles zetten om te veranderen en maakt Sophie wijs dat hij sinds dat zij het heeft uitgemaakt het roer allang heeft omgegooid. Hij heeft de waarheid echter iets te mooi gemaakt dan dat hij in werkelijkheid is. De app waar hij mee bezig is, is nog steeds niet af en hij heeft nog steeds geen eigen woning.

Na een avond met zijn ex en haar nieuwe vriend is hij toch een beetje hoopvol, maar eenmaal thuis gekomen komt Timo oog in oog te staan met de Russische maffia. Zijn homie Sebas, een verwend mannetje dat zichzelf flink overschat en geweldig vind, heeft per ongeluk kwaad bloed gezet bij de verkeerde mensen, waardoor er nu drie boze russen in hun huis staan die heel veel geld willen. Om dit te verdienen moeten de jongens een enorme koffer met coke tegen straatwaarde zien te verkopen. Dit lijkt voor de onverantwoordelijk vrienden een onmogelijke opgave te gaan worden. Helaas zullen ze wel iets moeten verzinnen, aangezien hun leven er vanaf hangt.

Homies is het regiedebuut van Jon Karthaus, maar hij gooit met deze film helaas geen hoge ogen. Het verhaal is totaal niet origineel en de karakters zijn oppervlakkig en voorspelbaar. De film bevat veel flauwe humor, maar iedereen die gek is op, soms over the top, seks grappen zal niet teleurgesteld worden. Voor iedereen die daar niet van houdt wordt het echter een lange zit. Er zitten wel een aantal grappige stukken in, maar die vallen in het niet bij de bijna kinderachtige en geforceerde grappen en humor in andere scenes.

Het acteerwerk in deze film is ook niet al te best en komt vaak heel nep en geforceerd over. Vooral het acteerwerk van BNN presentator Manuel Broekman als Sebas is ronduit slecht te noemen. Gelukkig zorgen hoofdrolspeler Robert de Hoog (Timo) en Tibor Lukácks (Mark) voor een beetje compensatie. Vooral Lukácks zorgt met zijn personage als ex militair, die soms heel gevat en onverwachts uit de hoek komt, voor een aantal leuke scenes.

Er zitten ook veel slechte stereotypes in de film, waaronder de vier nerds die voor Timo werken en de leden van de Russische maffia. Viktoria Koblenko is voor de rol van Russische Ivana de meest logische en beste, maar ook de meest voorspelbare keuze.

Homies is een vergankelijke film die je na het verlaten van de bioscoop eigenlijk al gelijk vergeten bent. Hij maakt helaas totaal geen indruk en het enige wat de film nog redt zijn een aantal leuke scenes en het acteerwerk van twee van de homies. Ik kan deze film helaas niet meer geven dan 1,5 ster.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Hij is maar 100 minuten

Wat is NOT

  • Het acteerwerk
  • Het verhaal
  • De humor

3

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren