Just Cause 3 Fast Forward 2015

Het is alweer acht jaar geleden dat we voor het eerst in de huid van Rico Rodriguez mochten kruipen. In Just Cause was het doel om San Esperito uit de greep van een boze president te worstelen met als setting een mooi, warm eiland waar high-tech CIA onderzeeërs gewoon aan een houten steigertje liggen. Just Cause 2 bracht dezelfde Rico naar Panau (als je niet weet waar het ligt, het grenst aan Kyrat), om gestolen geld terug te halen. Redelijk generieke verhalen, maar dat weerhield de games er niet van om geweldige werelden neer te zetten waar punten worden uitgedeeld voor het opblazen van alles wat je ziet.

In november vorig jaar werd dan ook Just Cause 3 aangekondigd. Na enige onduidelijkheid over al dan niet te verwachten micro transacties zijn de verwachtingen weer positief. Ook in deel drie van de serie zul je de controle over Rico op je nemen en in naam van de CIA je grappling hook en parachute gebruiken om elke gastank in je buurt op te blazen. Deze keer speelt het geheel zich echter niet af in Azië, maar op een eiland in het zuiden van Europa. Hoewel Avalance Studios heeft laten weten dat de wereld ongeveer zo groot is als die uit Just Cause 2 op de kaart, is hij deze keer veel verticaler. Zo zul je ook grotten kunnen onderzoeken in dit derde deel van de serie.

Naast de bekende features zijn er uiteraard ook nieuwe. Zo zul je met een wingsuit kunnen zweven op een manier die niet mogelijk is met een parachute. Ook wordt je arsenaal uitgebreid met airstrikes. Er zullen zonder meer andere toevoegingen bekend worden gemaakt, maar voor nu is daar nog weinig over bekend. Ook mag er weer gerekend worden op voertuigen, zoals altijd de normale variant, maar ook de snellere CIA-voertuigen zullen Rico weer verplaatsen.


Een ander aspect waar mensen op wachten is multiplayer. Op de Steam pagina van Just Cause 3 wordt gesproken over ‘online community features’, maar Avalance Studios heeft dat nog niet toegelicht op het moment van schrijven. Voor Just Cause 2 kwam drie jaar na dato, nadat Avalance Studios het groene licht gaf, nog een multiplayer mod uit. Deze wordt nog steeds flink gespeeld. Ook laat deze nog maar eens goed zien dat er veel lol te beleven valt in een open wereld die volgepropt wordt met schietgrage spelers en explosieve gastanks.

Voorlopige conclusie

Vooralsnog is er erg weinig bekend over Just Cause 3. Afgaande op de vorige games kan er verwacht worden dat we weer los kunnen gaan met vele wapens en evenzoveel voertuigen, van scootertjes tot echte 007-wagens en van een vissersboot tot straaljagers en bommenwerpers. Voeg een wingsuit toe om te zweven van punt A naar punt B en je hebt mij in elk geval op het puntje van mijn stoel. Avalance Studios heeft tot zover een goede serie neergezet met Just Cause en ik verwacht dat Just Cause 3 de naam hoog gaat houden.

Bekijk onze gamepagina om nog veel meer over Just Cause 3 te weten te komen, bekijk de screenshots, check de video’s en lees al het nieuws.

  1.   
    Weits's avatar

    just cause 2 met heel veel plezier gespeeld. heb daarom dus ook wel weer zin een deeltje 3

  2.   
    Ralph P Scene's avatar

    echt veel tijd in 2 gestoken 3 wordt meer tijd in gesproken 🙂

  3.   
    Daan's avatar

    Misschien toch maar eens tijd om deeltje 2 in mijn PS3 te knallen. Al een tijdje liggen hier. 😳 😳 😳

  4.   
    Thijs.'s avatar

    ik heb Just cause 2 op de pc en ik vind het helemaal niks. Toen ik die rico hoorde praten heb ik de game gelijk afgesloten. wat een verschrikkelijke stem heeft die man. Ik kan er echt niet naar luisteren

  5.   
    Moodey's avatar

    Ohja! Die komt ook nog uit, kan eerlijk gezegd niet wachten.. Just cause is echt geweldig

  6.   
    stoneface's avatar

    Bij just cause is er zo veel vrijheid ,zelf meer dan bij gta.

  7.   
    Musicman88's avatar

    Lijkt me echt weer een geweldig verslavende game 😀

  8.   
    Pack Leader's avatar

    Hopelijk een volledige multiplayer deze keer!