The Legend of Zelda: Majora’s Mask 3D Fast Forward 2015

De afgelopen jaren heeft Nintendo geen game z贸 lopen teasen als The Legend of Zelda: Majora’s Mask 3D. Het bedrijf bleef maar hint, na hint, na hint geven, maar de remake komt er eindelijk aan! 2015 is het jaar waarin we teruggaan naar het legendarische tijdperk van de Nintendo 64. Maar is de game na vijftien jaar nog steeds het spelen waard?

Eigenlijk is Majora’s Mask een beetje het ondergeschoven kindje in de The Legend of Zelda-reeks. Als mensen nostalgisch terugblikken op de Nintendo 64, dan hebben ze het vaak over die andere legende: The Legend of Zelda: Ocarina of Time. Enkele jaren geleden kreeg die game al zijn eigen 3DS-remake, maar nu is het ook de beurt aan Majora’s Mask. Een titel die een stuk duisterder is, dan we gewend zijn van de serie.

Rijzende helden en vallende manen

Spelers moeten namelijk in hun uppie de wereld van Termina zien te beschermen. Waarvan vraag je, je af? Van een grote grijnzende neerstortende maan! Hoe wacky is dat? Link heeft hiervoor slechts drie dagen de tijd, waardoor je door de tijd zal moeten reizen om stukje bij beetje verder te komen. Majora’s Mask was dan ook 茅茅n van de eerste titels in de geschiedenis der games ooit die zich volledig richtte op tijdreizen. Om Termina te redden heeft de dappere held daarnaast de mogelijkheid om dankzij verschillende maskers te veranderen in een Deku Scrub, een Goron of een Zora. Elke metamorfose heeft zijn geheel eigen unieke specialiteiten. Majora’s Mask is dan ook zeker een game die op een bijzondere wijze weet te vermaken.

Wat is er nieuw?

Hoewel Majora’s Mask vijftien jaar geleden wellicht een briljante titel was, is dat niet genoeg om weer het volle pond voor de game neer te leggen. Ook Nintendo is zich daar van bewust. Zo zal The Legend of Zelda: Majora’s Mask 3D vergeleken met de Nintendo 64-versie grafisch een heel stuk verbeterd zijn. Net als Ocarina of Time 3D zal ook deze remake in de handen liggen van ontwikkelstudio Grezzo. Verwacht dus beter gebruik van kleur en een strakkere afwerking qua graphics. Verder moet de game ook geheel nieuwe elementen gaan kennen. Voor het eerst kun je namelijk vissen in de game. Al valt het nog af te wachten of er iets baanbrekends nieuws wordt toegevoegd aan de remake. De lente van 2015 zal het leren.

Voorlopige Conclusie

Eigenlijk kan het niet misgaan met The Legend of Zelda: Majora’s Mask 3D. De game vormt namelijk een remake van een titel die oprecht legendarisch genoemd kan worden. Voor het eerst in vijftien jaar kunnen gamers weer geheel in de sinistere wereld van Termina duiken. Een wereld die genoeg gamers jammer genoeg waarschijnlijk hebben gemist. Wel valt nog af te vragen wat Nintendo en Grezzo exact gaan doen om de game naar anno 2015 te slepen. Een remake kan namelijk wel iets meer gebruiken dan een poetsbeurt. Wij kunnen echter niet wachten tot we de wereld weer mogen redden.

Bekijk onze gamepagina om nog veel meer over The Legend of Zelda: Majora’s Mask 3D te weten te komen, bekijk de screenshots, check de video’s en lees al het nieuws.

 1.   
  MRvink's avatar

  Zelda, best wel slechte kwaliteit game…

 2.   
  Tom's avatar

  MRvink schreef, "Zelda, best wel slechte kwaliteit game…"

  Meen je dat? The Legend of Zelda heeft vaak heerlijke gameplay en sfeer, uren aan heerlijke muziek bovendien. 馃檪

 3.   
  dav1d's avatar

  MRvink schreef, "Zelda, best wel slechte kwaliteit game…"

  Don’t feed the troll. Ik kan nog altijd niet geloven dat een sequel bijna de grootheid van het origineel kon evenaren. En dat nog eens van een franchise die uit een nog ouder pareltje gegroeid is op de snes.

 4.   
  puffiepony's avatar

  geweldig