Pokémon Omega Ruby & Alpha Sapphire

Het is inmiddels alweer meer dan tien jaar geleden dat gamers geconfronteerd werden met de derde generatie Pokémon. In de Game Boy Advance-games Ruby en Sapphire mochten trainers ronddwalen in de wereld van Hoenn. Over enkele weken, twee generaties van handhelds verder, krijgen we wederom de kans om deze prachtige wereld te verkennen. GamersNET checkte alvast de speciale demoversie van de game.

Beperkte demo

Wie hoopte om alvast zijn eerste echte stappen in het avontuur van Pokémon Omega Ruby en Alpha Sapphire te zetten, komt bedrogen uit. De demo geeft ons namelijk enkel een kleine sneak peek van de game. Zo wordt er niets gespoild van de game, terwijl we al wel wat gameplay kunnen ervaren (al is dit niet de meest logische keuze bij een remake). Verwacht dus geen grootse verrassingen. Wat de demo wel doet, is ons alvast even laten zien hoe goed de game eruitziet en speelt. Uiteraard krijgen we ook een voorproefje van de nieuwe mega-evoluties.

Gamers krijgen in de demo voornamelijk de mogelijkheid om alvast even warm te draaien met de mega-evoluties van de starters. Zo kun je kiezen uit de Hoenn-Pokémon: Grovyle, Combusken en Marshtomp. Als je hen één level omhoog traint, krijg je van Steven Stone (een bekende voor Ruby/Sapphire-fanaten) een waardevolle Mega Stone. Na Pokémon X & Y mogen we er dus stilletjes vanuit gaan dat de mega-evoluties blijvertjes zijn binnen de franchise. Waar we in X & Y al mochten knokken met Mega Blaziken, kan dat nu ook met Mega Sceptile en Mega Swampert. En toegeven, vooral die laatste is wel een opgeblazen badass monster geworden. Toch vragen wij ons wel af of het eigenlijk legaal is om steroïden aan de virtuele wezentjes toe te dienen.

Robijnen en saffieren

Hoewel de demo weinig van de daadwerkelijke game toont, weten we natuurlijk al wat we kunnen verwachten op 28 november. Het is namelijk weer tijd om als nietsbetekenend jongetje te beginnen en je langzaam op te werken tot gerespecteerde Pokémon-meester. Zoals praktisch elke Pokémon-titel dus, al zou geen fan wat anders willen. Mocht je de demoversie gespeeld hebben, dan krijg je daarbij alvast een voorsprong met de Pokémon Glalie die je kunt vangen en over kunt zetten naar de volledige versie van de game. Dat komt erop neer dat je in ieder geval alweer één mega-evolutie extra voor je team hebt. Daarnaast kun je alvast enkele voorwerpen vrijspelen zoals Pokéballs, maar het is de vraag in hoeverre je dit nodig acht.

Voorlopige Conclusie

De demo bevestigt eigenlijk wat we al wisten: Pokémon Omega Ruby en Alpha Sapphire vormen een fusie van enerzijds de nostalgie van de Game Boy Advance-titels en anderzijds de moderne graphics en mega-evoluties van Pokémon X & Y. Oftewel, de remakes vormen vooral een feest van herkenning voor de nostalgische gamers en bieden een moderne ervaring voor nieuwkomers. De game is volledig naar het hier en nu gehaald en één ding is dan ook zeker: Hoenn ziet er beter uit dan ooit… al moet je natuurlijk geen wereld van vernieuwingen verwachten. Wij hopen in ieder geval dat de mega-evoluties er een beetje fatsoenlijk uit zullen zien, want dan kan dit nog weleens een hele interessante titel worden.

 1.   
  jessy123's avatar

  blijft leuk pokemon

 2.   
  bullet0verdose's avatar

  ik wou dat ik een 3ds had

 3.   
  dav1d's avatar

  Ik zou graag willen dat ze terug gaan naar de eerste 150 – 152 pokemon. De kwaliteit van veel andere pokemon vind ik maar bedroevend.

 4.   
  chrissalome15's avatar

  Jammer dat mijn 3ds kapot is. Misschien dan toch maar een nieuwe aanschaffen hiervoor!