WWE 2K15 hands-on

WWE 2K15 verschijnt al bijna en hoewel de sport, World Wrestling Entertainment, in Amerika enorm populair is blijft het in ons land vrij niche. Toch zet 2K in op de franchise en vandaar dat we naar Londen vlogen om in de DSTRKT Club hands-on te gaan met de zwetende worstelmannen. Geen slechte zet aangezien WWE voor de fans om te smullen is, net als het Engelse voedsel en bier dat ons voorgeschoteld werd.

Londens zweet

Donderdag begon vroeg voor mij, reizend naar Schiphol. Gelukkig is Londen maar een stukje vliegen en was ik dezelfde dag zelfs nog terug. En het grappige is dat ik nog nooit privé in Londen ben geweest en wel al twee keer voor GamersNET. Bovendien moet ik even bekennen dat ik geen groot fan ben van WWE, maar daar ben je als journalistiek *kuch* meesterbrein *kuch* op voorbereid en ik heb mij uitermate vermaakt. De stap naar de nieuwe consoles is een logische en fijne omdat WWE 2K15 een modus bevat die de oude generatie consoles niet heeft: MyCareer. Daar draaide de trip naar Engeland dan ook om en we hebben een paar uurtjes diverse stadia van de carrière gespeeld.

Voor het eerst bevat de franchise een MyCareer (vergelijkbaar met die van NBA 2K). Zodoende kun je een eigen Superstar creëren en jezelf opwerken tot worstelkoning van het hele gezelschap. En dit systeem gaat vrij ver, want je kunt een personage aanmaken en er je eigen invulling aan geven. Wil je een snelle skinny worstelaar met bepaalde tactieken, dat kan. Wil je juist een uit de kluiten gewassen spierbundel met een agressief gezicht, of een chubby gast die lekker kan pletten? Ga je gang, het maken van jouw Superstar kan hoe jij het wilt en daar komt de kleding nog bij kijken. Kies een kleur, logo’s, strakke ballenknijpers – dit pleonasme mag! – of geef je vechter meer een Nacho Libre-uiterlijk mee. Bovendien kun je een eigen verhaal creëren waarin jij bepaalt of je een bad guy wilt zijn of juist de goede dude voor het publiek. Het is immers entertainment waar je aan moet denken.

Werk aan je persoonlijkheid

De MyCareer is dus heel belangrijk voor 2K en is naar mijn idee prima overgenomen van de NBA-serie. Het heeft een eigen smoel en lijkt nu al goed uit te pakken. In de verschillende progressies maakten we kennis met een aantal supersterren in wording en in het begin doorloop je een groeiproces. Je bent nog niemand, alleen maar een lichaam dus werk aan je persoonlijkheid. Wie wil je worden, wat wil je bereiken en hoe moet je zijn voor het publiek? De carrièremodus zou nauwelijks scripted moeten aanvoelen omdat jij bepaalt wat je doet. Ontwikkel je vaardigheden, leer nieuwe moves en neem special moves van grote sterren over. Jij bent immers het middelpunt van WWE en dit merk je ook. MyCareer is een volledige singleplayer die zeer uitgebreid is. Natuurlijk bevat WWE 2K15 weer nieuwe moves, een chain wrestling mini-game die op steen-papier-schaar gebaseerd is en nieuwe OMG-momenten waar ik er een paar spectaculaire van heb gezien. Dat wordt in ieder geval smullen voor de fans.

Authentiek worstelen

Nieuwe consoles brengen nieuwe mogelijkheden met zich mee en ontwikkelaars Visual Concepts en Yuke’s doen dit door authenticiteit te leveren. De wereldsterren, inclusief Hulk Hogan, zijn de studio ingedoken hebben allemaal een volledige body scan achter de rug. Alles is echt, de spierballen, de neus, de kuiten en de tatoeages. Tijdens de presentatie kregen we zelfs te horen dat het achterhoofd van John Cena, covermodel dit jaar, voor de fan te onderscheiden is van ieder andere worstelaar. Uiteraard is de ring authentiek en zijn geluiden ook opgenomen binnen de ring waardoor elke slam en klap anders klinkt. Bovendien is het commentaar uitgebreid en vertellen de mannen een verhaal.

In de gameplay is ook een stevige verbetering te merken. Stralend op 1080p en 60 frames per seconde haal je alle moves uit de kast. Ik snapte nog weinig, dus ik ramde in het begin gewoonweg op de knoppen. Maar als je eenmaal weet hoe de sport in elkaar steekt trek je de vetste moves, OMG-momenten en worpen uit de controller. Het coole is dat de gevechten dynamisch zijn en niet gebonden aan de ring. Geef de scheidsrechter een stoot en gooi daarna je tegenstander de kooi uit. Pluk een tafel of stoel ergens vandaan en mep hem tegen de worstelkop van je vijand. Zulke mogelijkheden zorgen voor heerlijke gevechten die de MyCareer die extra boost geeft om te willen winnen.

Voorlopige conclusie

WWE 2K15 drukt een extra stempel op het entertainment van de sport. 2K gaat met deze new-gen worstelgame de goede kant op om een kwalitatieve titel af te leveren. De sport is wellicht vrij niche in Nederland, maar ook ik heb me er al prima mee vermaakt en dat is een goed teken. MyCareer lijkt erg uitgebreid te gaan worden en biedt vele uren entertainment en ontwikkeling voor je personage, waardoor de game een nieuwe dimensie krijgt. WWE 2K15 speelt lekker, de moves moet je even door krijgen maar zijn geweldig om te zien. Gebruikt tactiek met je Superstar om je vijand af te troeven, mep ze uit de ring en maak ze moe. Zorg ervoor dat ze weinig meer uit kunnen halen en pin ze dan tegen de grond. Het is moeilijk, al zullen fans van het eerste uur vast weer gaan smullen van deze WWE.

WWE 2K15 verschijnt op 31 oktober voor de PlayStation 3 en Xbox 360 en op 21 november op de PlayStation 4 en Xbox One.
 1.   
  assassinkarsten's avatar

  ik kan eigenlijk echt niet meer wachten haha

 2.   
  Jeroenvk94's avatar

  met wwe2k14 bracht 2K eigenlijk niks nieuws aan de game sinds de overname. De game was halfbakken en niet goed. Maar de verhalen rondom wwe2k15 stemmen me erg tevreden en als trouwe wwe fan en gamer ga ik toch gewoon de next-gen versie weer kopen

 3.   
  sebastiaanwwe/Misterwwe's avatar

  WWE 2k15 word beter dan nooit, sins dat 2K het heeft over genomen is het echt stukken verbeterd, vooral my career mode, kijk is erg naar uit, ik hoop dat ik daar veel speel uren in door kan brengen, ik ben ook benieuwt hoe de nieuwe grappel modes gaan werken, ik neem aan, dat dat WWE 2k15 een stuk echter maakt. Voor al het commentaar is ook heel erg voor uit gegaan, Michael Cole en Jerry Lawler namen het commentaar altijd niet samen op, maar dat heeft 2K nu wel gedaan, ze hebben al iets van 30 uur samen opgenomen, WWE 2k15 is echt een hele vooruit gaan! dus KOPEN!

 4.   
  JeroenGamer95's avatar

  Persoonlijk vind ik dit heel slecht van 2K, nu hebben ze nieuwe verbeterde technologie brengen ze een kleiner roster dan de afgelopen jaren. En veel fans, waaronder ikzelf vragen al jaren naar een terugkeer van de GM mode. Daar schijnt 2K ook niet naar te luisteren.

 5.   
  sebastiaanwwe/Misterwwe's avatar

  ”JeroenGamer95″ schreef, "Persoonlijk vind ik dit heel slecht van 2K, nu hebben ze nieuwe verbeterde technologie brengen ze een kleiner roster dan de afgelopen jaren. En veel fans, waaronder ikzelf vragen al jaren naar een terugkeer van de GM mode. Daar schijnt 2K ook niet naar te luisteren.
  "

  Het roster, is ook nog niet helemaal bekende,er komen nog veel meer superstars bij,