Divergent Blu-ray

Begin dit jaar maakte de bioscoopwereld kennis met het fenomeen Divergent. Shailene Woodley kroop in de huid van de stoere, maar toch ook eigenwijze Tris. Divergent moest het nieuwe Hunger Games worden maar zit met een wereldwijde opbrengst van 275 miljoen dollar nog niet op de helft van de opbrengst van de eerste Hunger Games-film. Sinds eind vorige maand ligt de Blu-ray in de winkel, welke wij uitgebreid bekeken.

Over de Film
Regisseur: Neil Burger | Cast: Shailene Woodley (Tris), Theo James (Four), Zoë Kravitz (Christina), Miles Teller (Peter) en Kate Winslet (Jeanine) | Speelduur: 139 minuten | Bioscooprelease: 3 april 2014

In de stad Chicago is de toekomstige maatschappij opgedeeld in vijf groepen. Alle 16-jarigen moeten kiezen bij welke groep zij voor de rest van hun leven willen horen. Tris Prior breekt met haar familie en kiest voor de groep Onverschrokkenheid, waar moed de meest gewaardeerde eigenschap is. Tijdens de zware en gevaarlijke inwijding moet ze haar grootste angsten onder ogen komen en leert ze om te vechten. Daarnaast begint ze nieuwe vriendschappen en valt ze voor haar mentor Four. Ondertussen draagt Tris een groot geheim met zich mee, haar persoonlijkheidstest gaf aan dat ze ‘afwijkend’ is en bij meerdere groepen zou passen. Deze uitslag moet ze geheim houden, maar waarom is dit zo levensbedreigend? Divergent is gebaseerd op het gelijknamige boek van Veronica Roth.

Over de Blu-ray
Beeld: HD 16×9 1080p | Geluid: Engels DTS-HD Master Audio 7.1 en DTS-HD Master Audio 5.1 Frans | Ondertitels: Nederlands en Frans | Aantal discs: 1 x Blu-ray en 1 x DVD | EAN: 5412370812391 | Ook verkrijgbaar op: DVD | Retail release: 20 augustus 2014


Na trailers van onder andere The Hunger Games: Mockingjay – Part 1 en Lucy start de film gelijk op, zonder dat je in een menu terechtkomt. Omdat we de Blu-ray op een PlayStation 4 bekijken en geen menu-button op onze controller hebben Missen we het hoofdmenu in eerste instantie compleet als we nog voor de film de enorme lading extra’s willen bekijken. Dit ligt gelukkig meer aan ons PlayStation 4-systeem dan aan de volgeladen Blu-ray van Divergent.

Naast audio-commentaar van niet alleen regisseur Neil Burger maar ook producers Lucy Fisher en Douglas Wick treffen we verder nog verwijderde scenes en twee trailers van de film zelf. Ook in de zogenoemde Marketing Galery is genoeg te vinden zoals posters en ander promotie-materiaal. De Blu-ray bevat daarnaast nog wat extra’s welke niet op de DVD te vinden zijn zoals een featurette over Four en beelden van de opnames van de muziek voor de film.

Dat deze Blu-ray-uitgave van Divergent goed gevuld is moge inmiddels duidelijk zijn. Met een DTS-HD Master Audio 7.1 geluidsbron is de film ideaal om te draaien in je eigen thuisbioscoop. Geluidseffecten vliegen je van alle kanten om de oren. Van Belga Films kregen we tevens een prachtige steelbook-uitgave opgestuurd, waar ook de DVD-versie van de film in zat. We belonen deze uitgave daarom dan ook met een dikke vier sterren.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren