WWE 2K15

Naast NBA brengt 2K ook ieder jaar een worstelgame uit, genaamd WWE 2K15. De serie is natuurlijk gebaseerd op het Amerikaanse worstelen, waarbij keihard knokken niet per se centraal staat, maar de sport ook vooral een hoog entertainmentgehalte kent. We gingen op de Gamescom op bezoek bij halfnaakte, zwetende en schreeuwende spierbundels.

Worstelkoning

Worstelen kan een keiharde sport zijn en dat is WWE ook. Het draait veelal om entertainment, maar er zit tactiek en strategie in. Dat is uiteraard in WWE 2K15 te merken en de ontwikkelaar van de serie heeft dit jaar meer mogelijkheden met de PlayStation 4 en Xbox One. De worstelkoningen zijn in de motion capture gezet waardoor ze er realistischer uitzien dan voorheen. Niet alleen de gezichten en de lichamen zijn volledig gescand, ook de bewegingen in de ring, dus het worstelen moet net echt gaan lijken. De animaties en cutscenes ogen veel soepeler en zijn dan ook authentiek. Daarnaast is het geluid van gevechten opgenomen, alsmede van de omgeving. De audio is dus uitgebreid, net als het commentaar dat tevens minder scripted moet lijken. De gesproken audio zal meer verhalend zijn, waardoor je een echt WWE gevoel van de televisie krijgt.

Jouw verhaal

WWE 2K15 combineert oude worstelaars met hedendaagse. Zo bevat de game uiteraard Hulk Hogan en Sting, naast vele andere spierbundels uit verschillende tijdperken. Als je een 2K Showcase start, zul je in deze singleplayer modus een achtergrondverhaal meekrijgen waarom je bepaalde matches houdt. Dat is dan ook de entertainmentwaarde van het worstelen. Een dun verhaal om reden te geven voor een wedstrijd en alle entourage eromheen met schreeuwend publiek, flitsende lichten, vuurwerk, tafels en stoelen die je kunt gebruiken tijdens het vechten, het hoort er allemaal bij. Matches bevinden zich dan ook niet alleen maar in de ring. Daarbuiten gaat het verder en kun je attributen gebruiken om je tegenstander mee te rammen, hem op een tafel smijten of weer de ring in duwen. Het is bovendien mogelijk de scheidsrechter tegen de grond te krijgen, die zich vervolgens omhoog trekt aan de touwen van de ring.

Een nieuwe feature in deze game is de chain wrestling. Dit is een soort minigame waarbij je een aaneenschakeling van kleine moves doorloopt. Je ramt op de juiste knoppen om de tegenstander met worsteltechnieken te verwonden om hem daarna met een vette actie tegen de grond te gooien. Op deze manier wordt het uitgebreide assortiment aan moves alleen maar vergroot en zorgt het weer voor iets meer spanning. Over My Career, WWE Universe en Creation uitte de ontwikkelaar zich nog niet zo, maar informatie daarover zal vast spoedig naar buiten gebracht worden.

Voorlopige conclusie

Met de new-gen versie in het vooruitzicht kan ook WWE 2K15 op een grotere stap wagen in de trend der vernieuwing. Grafisch beter, alsook de physics, realistischere animaties, geluid, de minigame chain wrestling, het vechten buiten de ring en een arsenaal aan nieuwe moves. WWE behoudt natuurlijk zijn entertainment en met 2K15 lijkt dit gehalte nog weer een stukje groter te worden. En er komt voor de echte fan een Hulkamania Edition uit, met onder andere een Hulk poppetje, DLC en de pre-order exclusive Sting.

  1.   
    sebastiaanwwe/Misterwwe's avatar

    Yes WWE 2k15 word zoo vet!!! (ik kon de eerste reactie niet plaats van te veel uit roeptekens x)