GN Achtergrond: Sennheiser GAME ZERO / GAME ONE headsets

Boom, knal, vuurwerk! Nee dames en heren, het gaat niet over Nieuwjaar. Sennheiser is namelijk gestart met haar nieuwe line-up van gaming headsets. Waar ze al eerder headphone’s uitbrachten voor gamers, gooien ze het deze keer over een hele andere boeg. Vind het snel uit in deze allereerste Sennheiser hardware review waarin we de Sennheiser Game Zero en de Game One onder de loep nemen.

Hoge Segment

Sennheiser staat natuurlijk al lang bekend om het uitbrengen van headphones voor zogenaamde audiofielen. ’s Werelds beste audio-engineers werken daar al jaren samen om de beste audiokwaliteit te kunnen generen. Blijkbaar kwam Sennheisser op het idee om dit te combineren met haar gaming-headset-kant, waaruit de allereerste high-end koptelefoons kwamen rollen. Wij bij GN mochten dan ook een mooi pakketje ontvangen, waarvan je de unboxing hier kunt bekijken.

GAME ZERO

Laten we beginnen bij nummer één: de Sennheiser GAME ZERO. Deze stereo hoofdtelefoon, de meest uitgebreide versie van de twee, is werkelijk een alleskunner. Bedoeld voor de fanatieke gamer, die de wereld om zich heen wil laten voor wat het is. De koptelefoon sluit namelijk met zijn oorkleppen de volledige oorschelp af en zuigt zich ongeveer vast aan het hoofd van de gebruiker. Perfect voor gamen op LAN-party’s, waar de DJ net iets te hard plaatjes staat te draaien.


Maar dat is absoluut nog niet alles. De koptelefoon is handig mee te nemen dankzij de mogelijkheid om hem volledig in te klappen (zie foto’s). Bij aankoop ontvang je dan ook een prachtig afsluitbaar koffertje zodat je nooit meer bang hoeft te zijn voor beschadigingen onderweg. Maar ook de kwaliteit is om over naar huis te schrijven. Het hele apparaat is van een soort metaalachtig materiaal gemaakt, dat niet snel breekt of beschadigt. Ook zijn de oorschelpen zo te bewegen dat het geluid altijd direct in het oor wordt geprojecteerd. De audio zelf is eveneens van dermate hoog niveau, dat je niet snel een nieuwe koptelefoon proberen wilt. Waar de meeste koptelefoons moeite hebben met het perfect uitbalanceren van hoge en lage tonen, komt de GAME ZERO wederom hoog uit de bus.

De microfoon lijkt met diezelfde passie en kwaliteit gemaakt te zijn. Uitgerust met „noise cancelation” ben je klaar voor iedere situatie. De microfoon activeert namelijk alleen maar wanneer jij praat en laat al het achtergrond geluid voor wat het is. De boom van de microfoon is ook netjes verstelbaar. Wil je even gamen zonder je microfoon? Geen probleem, buig de boom naar boven en microfoon mute zichzelf.

De Sennheisser GAME ZERO, te koop met een Hitman: Absolution Bundle, heeft een adviesprijs van 249 euro.

GAME ONE

De tweede koptelefoon, de Sennheiser GAME ONE, is qua uiterlijk bijna identiek aan zijn grote broer, maar heeft onder de schelp nog wat verborgen trucjes zitten. Natuurlijk is hij gemaakt van hetzelfde kwalitatieve materiaal en heeft de microfoon dezelfde specificaties, maar waar deze koptelefoon in uitblinkt is zijn geluidskwaliteit en comfort. De oorschelpen, gemaakt van een zachte foam, voelen werkelijk heerlijk aan. Waar je de GAME ZERO nog duidelijk op je hoofd voelt zitten, is de GAME ONE zo licht als een veertje. De grote oorschelpen vallen perfect om je oor en voelen totaal niet vervelend aan. De speciale stof zorgt er ook nog voor dat zweten wordt tegengegaan, waardoor het veel fijner is om deze hoofdtelefoon langer op te houden.

Het duidelijke verschil zit hem ook in de geluidskwaliteit. Waar de GAME ZERO prima kwaliteit levert weet de GAME ONE dat net te overtreffen. Dankzij speciale akoestiek klinkt alles veel voller en rijker. Dat maakt hem naast gamen ook geschikt voor het luisteren naar muziek en sounddesign. Het is dan ook niet voor niets dat deze hoofdtelefoon nu standaard in mijn computer zit.

De Sennheiser GAME ONE, ook te koop met een Hitman Absolution Bundle, heeft een advies prijs van 229 euro.

Welke is nou beter?

De één hoeft niet per sé beter te zijn dan de andere. Ze richten zich duidelijk beiden op verschillende gebruikers. Waar de één voor comfort en perfecte geluidskwaliteit gaat, blinkt de ander uit in drukke situaties waar je je moet concentreren wat er op het scherm gebeurt, en niet wat daar om heen. Eén ding staat vast, met beiden hoofdtelefoons heb je puur kwaliteit in handen.

Conclusie

Op papier klinkt het natuurlijk allemaal kat in het bakkie. Gooi de beste mensen op een project en het resultaat zal iedereen met open armen (of oren?) verwelkomen. Ervoor zorgen dat het betaalbaar blijft, dat was misschien wel het moeilijkste punt. Het lijkt erop dat ze op beiden punten grandioos geslaagd zijn. De GAME ZERO én de GAME ONE zijn beiden namelijk één van de beste headphones die ik ooit op mijn hoofd heb mogen zetten. De geluidskwaliteit is van dermate hoog niveau, dat je niet snel meer iets anders wilt proberen. Ook de prijs is niet belachelijk hoog, zeker niet als je voor de beste kwaliteit bereid bent te betalen. Ook op de microfoons zijn geen concessies gedaan, deze klinken kristal helder, mét noise cancelation. Top producten!

 1.   
  Supermario's avatar

  Leuk maar voor die 200+ zou je toch wel verwachten dat het een 5.1 headset is.De meesten gamer waar zijn of haar headset aan vervanging toe is echt geen stereo headset gaat kopen

 2.   
  Broodbeleg's avatar

  Maar hoe is het geluid? Voor 200 euro verwacht ik ook wel beginnend audiofiel geluid.

 3.   
  fabiankok's avatar

  Broodbeleg schreef, "Maar hoe is het geluid? Voor 200 euro verwacht ik ook wel beginnend audiofiel geluid."

  Er wordt gezegd dat het geluid uitmuntend is, en tot het beste wat ie ooit gehoord heeft. Jammerlijk genoeg heb je een audiofiel nodig om te bepalen of het in (een bepaalde mate) zijn ‘rijk’ betreedt.

  Over het surround sound heb ik even zitten zoeken, en hier vind ik ook geen specificaties op. Dit betekent (volgens mij) enkel dat het hardware-technisch niet erin zit, maar dat het via een driver wel mogelijk is. Een goeie google-beurt van langer dan 3minuten zou uitsluitsel kunnen bieden 😛

  PS
  In de titel staat ‘sennEheiser’ 😉

 4.   
  3333/3333's avatar

  Ik zou willen dat ik het geld er voor had, noise cancelation is wel echt heel erg nice.

  Betreft de geluidskwaliteit, dat hangt natuurlijk ook af van waar je hem in steekt. Sluit je hem aan in de voorkant van je pc, dan heb je kans op ruis of vervelende piepgeluidjes. Op de directe aansluiting aan de achterkant van je moederbord heb je daar meestal geen last van.

  5.1 Surround is overigens echt marketingpraat; je hebt maar twee oren. Stereo volstaat dus altijd. Wie het niet gelooft moet maar even ‘Virtual Barbershop’ intypen op youtube en luisteren met een goedkoop stereosetje.

 5.   
  DeAdSeYe's avatar

  Jaimy, het is Sennheiser niet Senneheiser! 🙂

  Waar ik weer van sta te kijken, beginnen mensen nu pas Sennheiser te ontdekken? Vele bekende namen o.a. Beats is complete rotzooi. Zo kan ik nog een aantal merken opnoemen waar je niet voor kwaliteit betaald maar voor de merknaam.

  Geweldig hoe de marketing in elkaar zit, mensen DENKEN dat ze het beste in huis halen maar vervolgens wel een flink bedrag neerleggen. Sennheiser staat al jaren bekent om goede producten af te leveren voor een degelijke prijs.

  Hetzelfde met oordopjes, die zijn gewoon echt geweldig. Sennheiser is meer de betaalbare Bose.
  Als het om geluid draait, wil ik alleen maar Sennheiser, Bose of Logitech. Andere merken zoals Bang & Olufsen zijn helaas niet voor gaming. Sennheiser kun je gerust met Bose of Bang & Olufsen vergelijken, maar dan is er flink bespaart op het design. Maar kwaliteit komt het dicht in de buurt.

  Rest van de merken waaronder Beats is gewoon compleet rotzooi, ook andere bekende merken waaronder Turtlebeach. Ik wil echt nooit zo’n headset nemen, het kwaliteit is gewoon echt minder.

  Leuk dat mensen nu pas interesse beginnen te tonen in Sennheiser, terwijl ze al jaren op de markt zijn. Nu gaan ze gelukkig ook meer de richting van gaming op, tenminste degelijke betaalbare hoofdtelefoons tegenover die gehypte zooi op de markt..

  En inderdaad, 5.1 op een headset, dat heeft helemaal geen zin. De luidsprekers zitten zo kort op het oor, je hoort weinig tot geen verschil. 5.1 of 7.1 komt het beste tot z’n recht als je gewone luidsprekers op de juiste plaatst heb verdeeld in de kamer waar je zit.

  Had ik niet vertelt bij jullie unbox video dat deze headsets jullie zeker zullen bevallen? 😛

 6.   
  See4urSelf's avatar

  Bedankt iedereen om even de tijd te nemen om te reageren. Voor zover mogelijk heb ik alle vragen al beantwoord in de review zelf, zoals E Rommel ook al aangeeft. Nogmaals: de geluidskwaliteit is zoals Deadseye zegt inderdaad van dermate hoog niveau dat het zich met de beste spelers mag vergelijken.

  Ik zelf, als redelijke audiofiel, merk dan ook, zoals in de review gezegd, dat deze headset niet alleen voor gaming maar ook voor het luisteren van muziek en sounddesign geschikt is. Mijn speciale Sony headphones waar ik altijd mee geproducet hebt, hangt dan ook niet meer standaard aan mijn pc; en dat zegt al genoeg.

  Qua 5.1 en 7.1 slaat de rest de spijker al op zn kop. Het zijn namelijk marketing praatjes, de ‘speakers’ die in een oorschelp zitten zijn namelijk altijd afhankelijk van de grote van een oorschelp, probeer daar dus maar 5 kleine speakertjes in te bouwen. Het resultaat is dan ook dat ze altijd te klein zijn en hun werk niet goed doen. 5.1 en 7.1 komt dan ook tot zn recht in homecinema, waar het door satelliet speakers vervuld wordt. Bullshit dus!

  Vandaar dat een kwalitatief goede stereo koptelefoon vrijwel altijd een zogenaamde surround koptelefoon overtreft. Daarbij zijn er ook genoeg drivers die dit kunnen simuleren, mocht je er behoeften aan hebben.

  En sorry voor de missspelling! Zal dat asap even aanpassen. 😀