3DS Downloadable Games

Iedere week biedt Nintendo naast zijn eigen fysieke titels via de eShop een podium voor uitgevers om digitaal titels uit te brengen. Dit loopt van unieke titels tot regelrechte kopieën van eerdere games die aangeboden werden op iOS. Lees hieronder of er ook ditmaal weer pareltjes tot de eShop zijn toegetreden.


Waar over het algemeen vooral veel oudere games en iOS-ports in de eShop worden gegooid, doet ontwikkelaar Vanpool het net even anders. Dillon’s Rolling Western werd vorig jaar speciaal voor de 3DS gecreëerd en gelanceerd. Dit jaar is het de beurt aan zijn vervolg: The Last Ranger. Net als het voorgaande deel neem je weer controle over de rollende armadillo Dillon. Het is de bedoeling dat dit heldhaftige wezentje zijn wereld en dorpje beschermt van de vijandige Grocks. De titel laat zich spelen als een typische tower defence actiegame.

The Last Ranger biedt een goede uitdaging dankzij de afwisseling in tactiek en actie. Daarnaast ziet het er ook ontzettend goed en charismatisch uit voor een eShop-titel. Toch is het allemaal, als je de voorganger gespeeld hebt, een beetje zwak. Waar bij sequels normaliter verwacht wordt dat er baanbrekende nieuwe elementen toegevoegd worden, schiet Vanpool daarin met dit vervolg nogal tekort. Je rolt voornamelijk rond in dezelfde omgevingen, op dezelfde wijze met dezelfde armadillo. Hoe vermakelijk en goed de titel in kern ook is, had er wel een frisse wind door de woestijn mogen blazen.

Pluspunt: Ziet er visueel gezien beter uit dan veel retailgames.
6,5/10


Herinner je je Patricia Wagon nog? Ja? Pak dan je politiepet er maar bij, want het is weer tijd om op meisjes te jagen. Of nou ja, ditmaal doen we het met de brandslang. In plaats van het arresteren van criminelen trekt Patricia dit keer op pad om dames te redden. De levels zijn net zo vormgegeven als bij deeltje één. Ook al zijn ze in dit vervolg wel iets pittiger. Nog steeds is het verschuiven van blokken en platformen van de voor- naar de achtergrond de kern van deze titel.

Nieuw in Mighty Switch Force 2 zijn bijvoorbeeld de modderblokken die je met behulp van je brandslang kunt wegspuiten. Het geheel bestaat uit zestien levels, maar dat wordt aangevuld door erg moeilijke tijdsuitdagingen. Al met al levert WayForward met dit vervolg een gemixt resultaat. Enerzijds biedt Mighty Switch Force 2 geniale 2D-puzzels en ervaringen, maar anderzijds is de titel wel erg kort. Met een paar uur spelen ben je zo door alle missies heen geblust. Mocht je een fan zijn van het eerste deel dan is dit zeker een must-buy. Ben je nog niet bekend met Patricia Wagon? Dan raad ik je ten sterkste aan om eerst maar eens met deel één te beginnen.

Pluspunt: De tijdsuitdagingen kunnen erg pittig zijn en zo de duur van de titel aanzienlijk verlengen.
7,5/10


Hoe geweldig en goed het racen in Wave Race: Blue Storm destijds op de GameCube ook was, zo lastig blijkt het om een dergelijke kwaliteit naar de 3DS te brengen. Toen Zordix aankondigde dat het de jetski-titel Aqua Moto Racing 3D van de smartphone naar de handheld zou brengen, riep dat gelijk klassieke verwachtingen op. Hoe ambitieus en vermakelijk de titel in concept vaak ook is, zink je al gauw echter naar de diepte door de technische problemen. Zo zie je vaak meer water op je scherm spatten dan je zou willen.

In Aqua Moto Racing 3D is het de taak om elke keer een top drie plaats te bemachtigen om je zo verder te kwalificeren voor het kampioenschap. Mocht je dit niet halen kun je er altijd nog voor kiezen om je jetski beter te maken door hem te upgraden. Geld hiervoor vind je drijvend in de zee dat je tijdens het racen op kunt pakken. Jammer genoeg zijn de graphics praktisch niet verbeterd, waardoor het er alles behalve 3DS-waardig uitziet. Daarnaast is tien euro aardig prijzig voor een titel die je voor veel minder ook op je mobiel kunt halen. Al met al geen aanrader dus.

Pluspunt: Mogelijkheid om met zes vrienden te racen en Download Play te gebruiken.
5,0/10


Waar Nintendo dankzij zijn eShop tegenwoordig best goed vertegenwoordigd is op gebied van games, is er misschien wel één genre dat weinig aandacht krijgt. In vergelijking met de andere consoles zijn de extreme sportgames namelijk nogal erg ondervertegenwoordigd. Urban Trial Freestyle probeert daar verandering in te brengen. De game lijkt in eerste instantie veel weg te hebben van de Trials-serie, maar doet het toch anders. In deze extreme sportgame is het de bedoeling om met een motorrijder van de linker- naar de rechterkant van het 2D-veld te komen. Dit gaat echter niet zomaar, aangezien de baan is opgebouwd uit loopings en allerlei andere straathindernissen.

Dankzij de moeilijkheidsgraad en de precieze besturing heeft ontwikkelaar RedLynx best een vermakelijke titel neergezet. Het kan nog best een uitdaging zijn om enerzijds te overleven op je motor en anderzijds ook nog eens allerlei stunts uit te voeren. Met de minste of geringste verkeerde beweging ligt je motorrijder namelijk met een verbrijzeld lichaam op de baan. Toch is de titel aan de erg korte kant, vallen de aanpasmogelijkheden van je personage nogal tegen en had de mogelijkheid om levels te creëren een stuk beter uitgewerkt kunnen worden. Na een goede middag spelen is er dan ook iets te weinig over om terug te keren en al je botten te breken in Urban Trial Freestyle.

Pluspunt: Mogelijkheid om online je highscores te delen.
6,5/10

  1.   
    Daan's avatar

    Leuk artikel Valentijn! 🙂

  2.   
    Sympharion's avatar

    Leuk artikel. 🙂