Super Mario 3D World

Eén van de nieuwe titels die Nintendo ons tijdens de E3 toonde was Super Mario 3D World. Persoonlijk ben ik groot fan van Super Mario 3D Land voor de 3DS en ik kijk dus uit naar de Wii U-versie. Want op één of andere manier werkt de semi 2D / semi 3D stijl van de game heel erg goed. Ik mocht een paar levels aan de slag en het lijkt erop dat Nintendo de party-game hofleverancier wordt. Want ook Super Mario 3D World is fun voor jou en je vrienden. En we krijgen natuurlijk een nieuwe Mario-pak, wat altijd goed nieuws is!

Het beste van 2D en 3D

Nintendo heeft de verticale gameplay ontdekt, want naast dat Mario Kart zich niet langer gaat beperken tot de vaste grond onder de voeten, gaat ook Super Mario 3D World tonen dat elke muur gewoon te beklimmen is. Voor de mensen die Super Mario 3D Land op de 3DS niet kennen, Super Mario 3D World is een samenkomst van de 3D- en 2D-games van de franchise en dat komt in de praktijk neer op een wisselend beeld. Meestal zie je de personages vanaf schuin boven, maar soms wisselt dit naar een klassiek 2D-perspectief. Dit is niet alleen zeer verfrissend op het gameplaygebied, ook geeft het een leuk kijkje in het leven van Mario. Alle elementen uit de 2D-Mario games komen namelijk terug, alleen worden ze met diepte getoond. Denk bijvoorbeeld aan de vlaggenmast aan het eind van ieder level. Hier kun je omheen lopen en dat geeft na al die jaren een zeer grappig effect.

Qua gameplay is het voor sommige mensen wel wennen, want je dient goed in te schatten waar een tegenstander loopt alvorens je er op springt. Ook voor het platformen dien je vaak in te schatten hoe diep iets ligt. Wat mij betreft geen probleem, want dit was natuurlijk ook al het geval met de 3D Mario-games. Het Cat Suit gaat je bovendien helpen met het bereiken van moeilijke plekken. Het nieuwe pak van Mario (en zijn kornuiten) zorgt er namelijk voor dat je stukjes muur kunt beklimmen. Dit geeft de makers ook de ruimte om nog meer met hoogte te spelen, en geloof me dat veel bonussen te vinden zijn op plekken die je in andere Mario-games nooit kunt bereiken.

Party Fun!

Maar de grootste kracht van Super Mario 3D World zit in het feit dat de game met vier spelers te bewandelen is. Mario, Luigi, Peach en Toad zijn te kiezen in de game en alle spelers hebben een eigen specialiteit. Deze specialiteiten kennen we natuurlijk al sinds 1987, toen Super Mario Bros. 2 verscheen en het komt erop neer dat Mario een all-rounder is, Luigi extra hoog kan springen, Peach stukjes kan zweven en Toad sneller kan rennen. Overigens is ook in de singleplayer elk van de karakters te kiezen, waardoor je je echt kunt specialiseren.

Voorlopige conclusie

Ondanks het feit dat ik maar heel even heb kunnen spelen op de E3, ben ik aangenaam verrast met Super Mario 3D World. De game is vanwege de HD-graphics enorm kleurrijk en ik vond het vorige deel op de 3DS een verademing. Het is een voorbeeld van het feit dat Nintendo soms nog graag out of the box denkt. Jarenlang was het wachten op of een 3D- of een 2D-Mario en deze game combineert dat feilloos. Dat dit deel met vier mensen te spelen is gaat zorgen voor veel party-fun, en een nieuw pak voor onze helden is natuurlijk altijd leuk. Ik ga de game goed in de gaten houden, want de Wii U heeft meer toffe titels nodig en dit is daar zeker één van.

 1.   
  mmx's avatar

  Ziet er echt leuk uit maar dat zijn we gewend bij Nintendo games toch 🙂

 2.   
  firehopper211's avatar

  Nu Peach dit keer niet is ontvoerd, wat is de reden dan voor Bowser om te verschijnen? 😛

  Toch kijk ik er zeer naar uit! 😉