LEGO City Undercover: The Chase Begins

Een kleine twee weken terug wisten we Lego City Undercover de hemel in te prijzen. De grote, diverse wereld, het gebruik van de GamePad en het veelvoudig gebruik van humor resulteerde in een game die we “de beste exclusieve Wii U-titel” noemden. Nu heeft TT Fusion, in samenwerking met Nintendo, alweer een proloog van de game op de markt gebracht die de avonturen van agent Chase McCain naar de 3DS brengt.

Terug naar het begin

Waar aan het begin van Lego City Undercover steeds wordt teruggeblikt naar de eerdere avonturen van politieagent Chase McCain, zul je juist die belevenissen nu zelf kunnen ervaren. Voor de mensen die de Wii U-game hebben gespeeld, is het dan ook extra leuk om de voorgeschiedenis van het Lego-poppetje te kunnen meemaken. Hoewel Chase nog een groentje in het vak zou moeten zijn, is het alleszins opmerkelijk dat de beginnende agent ook nu al de meest acrobatische capriolen kan uithalen.

Bekende gameplay

De gameplay van de Wii U- en 3DS-versie van Lego City Undercover is daarmee vrijwel gelijk te noemen. Waar je in het exemplaar op de thuisconsole van Nintendo gebruikmaakt van de GamePad om diverse puzzels op te lossen, zet The Chase Begins de mogelijkheden van de 3DS in. De minigames die je op de handheld dient uit te voeren komen echter niet echt goed uit de verf. Zo zul je om gesprekken af te luisteren de 3DS subtiel moeten bewegen om een bepaalde ‘frequentie’ op te pikken, maar dit resulteert helaas in het overmatig rondzwiepen van de handheld totdat je toevallig beet hebt.

De rest van de gameplay kennen we echter wel, want The Chase Begins komt uit dezelfde mal als elke Lego-game vanaf Lego Star Wars. Waar de meeste games gebaseerd op het Deense speelgoed vermakelijk zijn door een parodie te vormen van de betreffende licentie, is dit bij Lego City Undercover niet het geval. De Wii U-versie wist dit echter alleszins goed te maken door de gehele game vol te stoppen met een diverse dosis humor, maar helaas is dit niet zo bij de The Chase Begins. Het matige gebruik van voice-acting maakt dit des te pijnlijker.

Leeg gevoel

Daardoor doorloop je de gehele game met een leeg gevoel. Waar doe je het nou daadwerkelijk voor? Nou, je zou de stad kunnen doorlopen en op zoek kunnen gaan naar te verzamelen objecten, want hiervan zijn er genoeg. Hoewel de game namelijk in acht uur is uit te spelen, zul je nog tientallen uren bezig kunnen zijn om een score van honderd procent op je save file te bewerkstelligen. De omgeving waarin je zult rondbanjeren is bovendien aanzienlijk te noemen, maar echt veel is hier niet te doen.

Lego City is op de 3DS niet alleen erg leeg, ook kampt deze met een scala aan technische mankementen. Zo krijg je te maken met een zeer beperkt gezichtsveld. Voorwerpen, auto’s en mensen duiken plotseling op en dat is bijzonder onpraktisch als je vrolijk aan het rondkarren bent door de stad. Ook duiken geregeld problemen op met de framerate op momenten dat het te druk wordt op je 3DS-schermpje. Het ergste van alles is nog wel dat de game bijzonder lange laadtijden kent, een gegeven dat bijzonder storend is bij een draagbaar spel.

Conclusie

Lego City Undercover: The Chase Begins staat op werkelijk elk punt in de schaduw van diens consolebroer. De game bevat nauwelijks humor, kent veel technische mankementen en heeft bovendien weinig te bieden naast de overbekende gameplay. The Chase Begins is daarmee alleen leuk als je enorm van het Wii U-deel hebt genoten. Als je echter zoekt naar kwaliteit, hoef je je niet aan deze 3DS-titel te wagen.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Veel te verzamelen
  • Sluit leuk aan bij Wii U-versie

Wat is NOT

  • Gebrek aan humor
  • Technische mankementen
  • Laadtijden

5

  1.   
    krakekou's avatar

    in de treailer zit toch wel een beetje humor