Dishonored – The Knife of Dunwall DLC

Onlangs mocht ik bij onze vrienden van Bethesda de eerste missie spelen van de nieuwste DLC van Dishonored. Downloadable content die iets heel anders doet dan zijn voorgangers zelfs, want in The Knife of Dunwall kruip je in de huid van een nieuw personage, krijg je nieuwe krachten onder de knoppen en ga je een compleet nieuw verhaal beleven. Jawel, we gaan spelen met Daud! Daud zeg je? Ja, dat is die gast die de Empress vermoordde in het begin van het origineel! En jouw verhaal begint net na deze heftige gebeurtenis.

Ga er maar aanstaan, je bent een heuse sluipmoordenaar en je krijgt de opdracht om de belangrijkste vrouw van het rijk om te leggen. De Outsider is het ook niet met deze beslissing eens en geeft je net na de moord op de keizerin de kans om je fouten goed te maken. Om dat te doen moet je op zoek naar Delilah en het is die zoektocht die we gaan volgen. Dat gebeurt overigens in geheel nieuwe gebieden, want het eerste level dat ik heb mogen spelen liet ons al een walvisverwerkingsfabriek zien. Heel tof wat mij betreft, want het origineel had zich naar mijn idee al iets meer mogen focussen op die fascinerende beesten.

Persoonlijk heb ik Dishonored gespeeld toen hij net verscheen en dus had ik al maanden niet meer gespeeld met de game. Iets dat lastig was, want The Knife of Dunwall gaat ervan uit dat je de game nog helemaal onder de knie hebt. Hij is lekker uitdagend, maar gelukkig geeft dat wel genoeg reden om je nieuwe krachten uit te testen. Zo is het nu mogelijk om je bevriende sluipmoordenaars in te schakelen voor hulp. Dit systeem kennen we natuurlijk uit Assassin’s Creed, maar dat maakt het niet minder nuttig. Verder kun je straks op zoek naar nieuwe runes en zullen er variaties komen op bekende superkrachten.

Voorlopige conclusie

Na het level met de enorme walviskarkassen was mijn korte speelsessie al weer ten einde. Het is erg tof om in de huid te kruipen van een nieuwe protagonist en dat de Outsider zijn terugkeer maakt net na de moord op de Empress, geeft aan dat Arkane Studios deze DLC serieus neemt. Natuurlijk is mijn korte impressie te weinig om een goed oordeel te vellen, maar gelukkig zal de review snel opduiken als het pakket verschijnt op 16 april aanstaande. En dan geven we misschien ook wel wat codes weg…

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren