Lost Planet 3 Fast Forward 2013

2013 is alweer begonnen en ook dit nieuwe jaar belooft fantastisch te worden. We kunnen weer vele nieuwe games verwachten en net zoals elk jaar laten de redacteuren van GamersNET jullie weten wat er aan komt en waar zij zin in hebben. December en januari staan dan ook in het teken van de Fast Forwards 2013. Vandaag verkent Johan of Lost Planet 3 een heerlijk koud avontuur wordt.

Niet alleen is het heel erg koud in ons land, maar ook in het aankomende Lost Planet 3 vriest het heel hard. De game speelt zich namelijk vóór de eerste twee delen af en dus is de planeet nog helemaal bevroren. Ontwikkelaar Spark Unlimited heeft hier voor gekozen om de gameplay van het eerste deel te kunnen laten terugkeren. Back to the roots van de franchise dus, maar wat betekent dat precies?

Het begin

Een belangrijk punt is dat de verhaalgedreven campagne weer terugkomt. Dit betekent dat je net als in deel één niet voor niets missies aangaat, er is een reden om te vechten. Het verhaal zelf is natuurlijk wel anders, want kolonisten komen pas net naar de ijsplaneet E.D.N. III toe. Dit betekent dat de Akrid, de inheemse beesten, nog overal leven en niet al voor een groot gedeelte verslagen zijn. Ook NEVEC, waar hoofdpersoon Jim Peyton voor werkt, speelt een heel andere rol. In Lost Planet: Extreme Condition is dit bedrijf heel machtig en kwaadaardig, maar in dit deel helpen zij juist de kolonisten met het opzetten van hun levens op de ijsplaneet.

Rondtrekken op E.D.N. III

Wat verschilt met de andere delen is dat je nu veel meer sidequests kan aangaan. Je hoeft niet meteen de volgende missie te doen, maar je kunt ook gebieden doorkruisen op zoek naar leuke spullen, met mensen praten en van sommigen kun je opdrachten krijgen. In het eerste deel was dit onmogelijk om in te voeren, doordat je thermal energy opraakte en je weer Akrid moest gaan doden voordat je bevroor. De thermal energy speelt in deze game echter de rol van valuta en dus is er tijd om lekker rond te snuffelen. Het betekent natuurlijk wel dat de spanning van het panische zoeken naar energie voordat die op is niet meer aanwezig zal zijn.

Beesten!

Een groot voordeel van de de keuze voor een prequel zijn de vijanden van de game. Eindelijk zullen we niet meer veel tegen mensen moeten vechten; de continue golven van sneeuwpiraten neerschieten was toch een minder gedeelte van de franchise. In deeltje 3 moet je gelukkig vooral tegen de Akrid vechten en er lijken een hoop nieuwe soorten te bestaan. In het bovenstaande filmpje zijn er al vliegende vijanden te zien en een grote schorpioen. Nu nog maar wachten hoe gigantisch de bazen zullen zijn…

Verouderde mechs

Deze vijanden zijn natuurlijk niet allemaal even makkelijk (of zelfs onmogelijk) om met een pistool te doden. Dit hoeft ook niet, want het meest kenmerkende element van de franchise is het vechten in de mechs. Doordat deze game zich eerder afspeelt zijn de mechs niet zo luxe als in de eerdere delen. De robotten kunnen nog niet van die machtige wapens dragen, maar hebben attributen als een boor om mee te vechten. Natuurlijk is dit wel realistisch, maar toch klinkt het jammer dat de mechs niet meer zo futuristisch zijn. Ook verandert het zicht nu naar de eerste persoon als je in een robot zit. Dit ziet er wel vet uit in de filmpjes, al is het nog maar de vraag hoe makkelijk dit te besturen is.

Voorlopige conclusie

De franchise heeft altijd een hoop potentie gehad door de grimmige planeet en de coole mechs. Toch vielen de games wat tegen door het lastige of niet aanwezige verhaal en het vechten tegen sneeuwpiraten. Dit lijkt nu te veranderen door de vele prachtige filmpjes en de focus op de Akrid als vijanden. En toch ben ik nog niet helemaal overtuigd. Zijn de nieuwe type mechs met het veranderde perspectief wel een verbetering en is er genoeg te ontdekken op E.D.N. III? Dit zijn vragen die we ergens in eerste kwartaal van 2013 kunnen beantwoorden als Lost Planet 3 voor de Xbox 360, PlayStation 3 en pc verschijnt. Maar voor dit moment staat de game tussen hot en not in!

Bekijk onze gamepagina om nog veel meer over Lost Planet 3 te weten te komen, bekijk screenshots, check video’s en lees al het nieuws.

  1.   
    *Fatality*'s avatar

    Zier er leuk uit ff in de gaten houde deze game.

  2.   
    fdennis's avatar

    Lijkt mij niet zo. Ik vond deel 2 in die jungle echt geweldig. Dat zag er zo mooi uit en speelde zo lekker maar helaas had je daarna ook stukjes in een soort stad en in de woestijn wat ik compleet niets vond. Als ze hier nou voor de 100% hadden gefocust op de jungle dan had ik het gekocht maar nu met die winter haak ik af.

  3.   
    Eichmann's avatar

    Vond deel 2 een doorslag geven voor mij.
    Ik ben benieuwd of deze ook net zoveel plezier gaat geven, ondanks het in de winter afspeelt deze keer en je niet zo goed uitgerust bent als in de voorgaande delen.

  4.   
    Rudizo18's avatar

    deel 1 en 2 voelden tijdens get gamen zo sloom aan (de multieplayer minder) dus laat ik deze maar schieten