Ninja Gaiden 3: Razor’s Edge

Knokken. Bloed overal. Lichaamsdelen die in het rondvliegen. Vechten tot de dood. Continu het loodje leggen. Dat is Ninja Gaiden: het is hard, het is bloederig en het is aartsmoeilijk. Ninja Gaiden wist perfect wat het wou en diens vervolg heeft deze ideeën op een zeer gepaste wijze naar een hoger niveau gebracht. En dat derde deel? Aangezien alle sterke punten van de reeks overboord werden gegooid, hoeven we het daar niet eens over te hebben. Tot nu toe, want Razor’s Edge op de Wii U belooft ons gelukkig weer écht Ninja Gaiden voor te schotelen.

Beter

Ryu Hayabusa, de moderne ninja in zijn strakke zwarte pakje, keert terug wanneer een terroristisch incident in Londen zijn aandacht vereist. Het blijken de zogeheten Lords of Alchemy te zijn, die niet alleen de wereld willen overheersen, maar ook uit zijn op het leven van Ryu. Helaas blijkt de protagonist niet in staat om de aanslag volledig te verijdelen en is het niet alleen Londen dat er met een explosie vanaf komt, maar heeft Ryu ook een cadeautje mogen ontvangen. Zijn rechterarm is vervloekt en overleven kan alleen als hij genoeg anderen om weet te leggen. Echt interessant is het plot niet echt en heel spannend wordt het ook niet gebracht. Ninja Gaiden 3: Razor’s Edge blijft wat dat betreft gewoon Ninja Gaiden 3.

Het is echter wel zo dat mensen die Ninja Gaiden 3 hebben gespeeld, continu worden verrast met Razor’s Edge, omdat op elk vlak verbetering te bespeuren valt. Was het origineel te makkelijk? Nu kun je met meerdere moeilijkheidsniveaus aan de slag en is het algehele spel een stuk lastiger geworden door slimmere tegenstanders. Had je te weinig aanvalsmogelijkheden? Razor’s Edge bevat meer wapens en meer Ninpo-trucjes. Ook is het camerawerk verbeterd, zijn er minder quick time events en leer je nu nieuwe aanvallen door gebruik te maken van een puntensysteem. Bovenal is de bloederigheid weer teruggekeerd en kun je in tegenstelling tot het origineel nu gewoon armen en hoofden van de romp scheiden. Ook zijn enkele nieuwe missies toegevoegd, waarin je met de vrouwelijke ninja Ayane zult spelen.

Fundamentele problemen

In de basis van Ninja Gaiden 3 zitten echter ook voldoende problemen die er met eenvoudige verbeteringen niet uit te halen zijn. Zo zijn de omgevingen van het spel niet bijster interessant en is het vooral de gameplay die nogal in de herhaling valt. Het merendeel van de game bestaat uit een aaneenschakeling van kleine arena’s. In kamer x bevinden zich een aantal tegenstanders en na het uitschakelen hiervan ga je door naar kamer y, alwaar je hetzelfde zult moeten doen. Meer afwisseling was wat dat betreft wel wenselijk geweest.

Conclusie

Wat zullen de fans blij zijn met Ninja Gaiden 3: Razor’s Edge. Na een zorgvuldig geproduceerde drol van Team Ninja met de naam Ninja Gaiden 3, heeft het bedrijf er alles aan gedaan om de naam Ninja Gaiden toch de nodige eer te laten behouden. Het origineel op de PlayStation 3 en Xbox 360? Die moeten we gewoon vergeten. Vanaf heden heeft alleen de Wii U-versie bestaan. Oké? Dan spreken we dat af, want Razor’s Edge is precies wat Ninja Gaiden 3 had moeten zijn.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Meer inhoud
  • Veel verbeteringen

Wat is NOT

  • Gameplay valt geregeld in herhaling
  • Plot niet echt interessant

7

  1.   
    Hercules's avatar

    en fakking makkelijk vergeleken met 1 en 2