Killzone Mercenary Fast Forward 2013

2013 staat alweer voor de deur en ook het komende jaar belooft fantastisch te worden. We kunnen weer vele nieuwe games verwachten en net zoals elk jaar laten de redacteuren van GamersNET jullie weten wat er aan komt en waar zij zin in hebben. December en januari staan dan ook in het teken van de Fast Forwards 2013. Vandaag is het de beurt aan Leon Stougie die met Killzone Mercenary een veelbelovende PlayStation Vita-titel onder de loep neemt.

In 2012 verschenen al grote PlayStation 3-franchises als Uncharted, Resistance en LittleBigPlanet op de PlayStation Vita. Dan kan natuurlijk een andere bekende serie, met een Nederlands tintje, niet achterblijven: Killzone! Tijdens de GamesCom werd Killzone Mercenary aangekondigd, exclusief voor de PlayStation Vita.

Hoewel Killzone Mercenary gepland staat voor een release in 2013, is er na de onthulling van het spel weinig nieuws over bekendgemaakt. Mercenary wordt ontwikkeld door Sony Cambridge, bekend van onder andere LittleBigPlanet PSP, in samenwerking met het Nederlandse Guerilla Games. Deze nauwe samenwerking heeft in ieder geval tot gevolg dat Killzone voor de Vita zal worden ontwikkeld met de engine van Killzone 3; op grafisch gebied moet het dus wel goedkomen!

Huurling

Hoewel de game in eerste instantie vertrouwd oogt met de gebruikelijke first person-actie en tegenstanders met rood oplichtende ogen, is met name het verhaal van Killzone Mercenary toch heel anders. In tegenstelling tot bij de voorgaande Killzone-games zal je ditmaal niet alleen aan de zijde van de ISA strijden. Zoals de titel al doet vermoeden ben je een huurling en vecht je aan beide kanten van de oorlog. Voor het eerst in de franchise zal je dus ook samen met Helghast vechten.

In Killzone Mercenary draait het allemaal om het voltooien van opdrachten, die veelal door gewone soldaten niet gedaan kunnen worden. Een huurling gaat zijn eigen weg en dat zien we terug in de game. Zo kan je zelf kiezen met welke loadout je ten strijde trekt. Hoewel nog niet bekend is in hoeverre je dit zelf aan kunt passen, belooft dit gevarieerde gameplay te gaan bieden.

Money, money, money

Een laatste interessante feature, waar nog vrijwel niets over bekend is, is de rol van geld. Huurlingen doen uiteraard alles voor de centjes, dus geld moet haast wel een belangrijke rol in de shooter hebben. Dit zien we terug in de korte beelden die getoond zijn van de gameplay. Zo lijk je logischerwijs geld te krijgen voor het aannemen of voltooien van opdrachten, maar, zoals je in de bovenstaande trailer kunt zien, ook voor het maken van kills.

Waar je het geld aan kunt uitgeven blijft nog een grote vraag, maar het lijkt voor de hand te liggen dat je hiermee je eigen uitrusting aan kunt passen, zodat je dus daadwerkelijk kan kiezen hoe je een missie aanpakt. Wellicht kan je dus bijvoorbeeld per missie kiezen of je het voorzichtig aanpakt met een sniper met geluidsdemper, of kies je toch voor pure kracht met een shotgun?

Voorlopige conclusie

Killzone Mercenary staat gepland voor een release in 2013, exclusief voor de PlayStation Vita. Hoewel we nog weinig van Mercenary hebben gezien, belooft de weinige informatie die er is veel goeds. Het Killzone-universum wordt vanuit een andere invalshoek bekeken, wat een interessant verhaal op kan leveren. Doordat Guerilla Games samen met Sony Cambridge werkt aan de shooter, mogen we ervan uitgaan dat de kwaliteit van de franchise, in tegenstelling tot bij Resistance: Burning Skies, gewaarborgd blijft. Dit zien we al terug in het feit dat de engine van Killzone 3 gebruikt wordt. Killzone Mercenary heeft er voorlopig dan ook alle schijn naar om één van de toppers op de PlayStation Vita te worden. Onze barometer slaat dan ook uit naar ‘hot’.

Bekijk onze Killzone Mercenary gamepagina om nog veel meer over de game te weten te komen, bekijk screenshots, check video’s en lees al het nieuws.

  1.   
    soldierarjan's avatar

    Dit is een titel waar ik erg naar uit kijk voor 2013 deze gaat op dag 1 van release me vita in.