Total War: Rome II Fast Forward 2013

2013 staat alweer voor de deur en ook het komende jaar belooft fantastisch te worden. We kunnen weer vele nieuwe games verwachten en net zoals elk jaar laten de redacteuren van GamersNET jullie weten wat er aan komt en waar zij zin in hebben. December en januari staan dan ook in het teken van de Fast Forwards 2013. Vandaag is het tijd voor Total War: Rome 2 om zich te bewijzen.

Ruim anderhalf jaar geleden bracht SEGA samen met The Creative Assembly het vervolg uit uit van de allereerste Total War game ooit. Ze vervolgen dit pad door een ander deel, Rome: Total War, ook een tweede deel te geven. We kunnen ons dus weer voorbereiden op gigantische slagvelden, bloederige gevechten en veel politieke strijd tussen historische grootmachten.

Slimmere tegenstanders

In Total War: Rome 2 heb je de keuze uit drie verschillende facties om je jacht naar overheersing mee te beginnen. De Julii, Junii en Cornelii zijn familie’s die allen een eigen gebied in Italië hebben en dit dolgraag uit willen breiden ten koste van andere staten. Je tegenstanders zullen je het echter niet makkelijk maken. The Creative Assembly heeft hard gewerkt aan het verbeteren van de artificial intelligence. Zo zullen ze, als het met oorlog niet lukt, je het leven zuur proberen te maken via diplomatiek. Ook zullen kleinere landen je niet meer zomaar de oorlog verklaren, omdat ze weten dat dat praktisch zelfmoord betekent. Tijdens je avontuur dien je bovendien verschillende beslissingen te nemen, die vervolgens je verhaallijn zullen beïnvloeden.

Alles wordt weer groter

Het grootste verschil met vorige delen van de Total War serie, is dat alles groter en massaler is gemaakt. Waar je eerst alleen streed op zee of op land, kun je nu je schepen je infanterie laten ondersteunen en vanaf zee de vijandelijke muren beschieten. Het totaal van te besturen eenheden is opgekrikt naar maar liefst veertig stuks, wat een enorm verschil is met bijvoorbeeld Total War: Shogun 2. Nu hoor ik je denken: “Veertig units? Dat kan mijn PC toch nooit aan.” Ook hier heeft The Creative Assembly aan gedacht. Ze hebben ons namelijk beloofd de minimale systeemeisen niet te verhogen ten opzichte van Shogun 2.
Een nieuwe toevoeging aan de veldslagen, die de ontwikkelaar al veel eerder had willen toevoegen, is de tactical map. Als je het lastig vindt om al die verschillende legioenen apart te besturen, spring je met één druk op de knop naar de tactical map. Deze optie geeft je de mogelijkheid alle chaos eens goed van een afstandje te bekijken, maar besturen is dan niet mogelijk.

Iedereen is anders

Waar in alle vorige delen er overal zogenaamde rebellen en piraten te vinden waren, zijn in Total War: Rome 2 deze vervangen door veel verschillende kleinere landjes. Ook deze kleine gebieden, samen met de groteren, hebben een eigen manier van spelen. Zo heeft elke natie andere soorten agents en een hele andere manier van zichzelf technologisch ontwikkelen. Wat ook uitgebreid is, zijn de zogenoemde traits, die men aan generaals, agents en nu ook legioenen kan schenken. Traits zijn een soort bonussen, die men verdient door ervaring op te doen tijdens gevechten, goede diplomatie of een geslaagde actie van een van je agents. Je legioenen zijn ook te moderniseren met nieuwe soorten wapens, die ze ook verdienen door goed te presteren tijdens de strijd.

Voorlopige conclusie

Total War: Rome 2 staat gepland voor oktober 2013 en verschijnt op de PC. We zijn weer terug in Rome en het voelt vooralsnog ontzettend goed. The Creative Assembly gaat ons weer verrassen met ontzettend veel nieuwe functies en opties in de game. De grootte van de game is opnieuw gestegen naar een realistischer niveau, maar wordt toch overzichtelijk gehouden door toevoeging van de splinternieuwe tactical map. Ik verwacht weer een enorme klapper in oktober en een waardig concurrent van Company of Heroes 2 en Starcraft 2: Heart of the Swarm, waardoor de GN Barometer dan ook aangenaam rood gloeit.

Bekijk onze gamepagina om nog veel meer over Total War: Rome 2 te weten te komen, bekijk screenshots, check video’s en lees al het nieuws.
 1.   
  mmx's avatar

  Dit worden weer historische game uurtjes op de good old PC 😉 🙂

 2.   
  SN0WIE's avatar

  Ik speel nog steeds met plezier Shogun 2. Dus Rome II komt sowieso in mijn kast te staan ondanks de concurrentie! (CoH 2 komt ook in de pre-order trouwens 😛 )

 3.   
  Gunrunner120's avatar

  geweldig was Rome 1 hopelijk wordt 2 nog beter

 4.   
  Alfa Warrior's avatar

  Beste Gamersnet, ik heb een vraagje: Onderaan de previews staat: GN Barometer, echter laat deze de temperatuur zien – mijn vraag is dan ook: Wie heeft jullie geleerd dat een barometer iets met temperatuur en niet met luchtdruk te maken heeft?

 5.   
  R1chardTM's avatar

  Alfa Warrior schreef, "Beste Gamersnet, ik heb een vraagje: Onderaan de previews staat: GN Barometer, echter laat deze de temperatuur zien – mijn vraag is dan ook: Wie heeft jullie geleerd dat een barometer iets met temperatuur en niet met luchtdruk te maken heeft?"

  Beste Alfa Warrior. Wij hebben een antwoord. Sinds wanneer is GamersNET een wetenschappelijk verantwoorde site over natuur- en scheikunde? Je kunt jezelf snel te serieus nemen. 😆 Oké het klopt niet helemaal, maar het doel en de uitting is wel gelijk duidelijk.

 6.   
  DeAdSeYe's avatar

  Oktober 2013? Dat is nog dik 10 maanden…….

  Arma 3, CoH 2, Total war: Rome 2

  Het duurt allemaal nog zoooo lang…

  Ben het jaar 2013 positiever over de game release’s als 2012. Maargod, al dat wachten!

 7.   
  Alfa Warrior's avatar

  @Richard, je kan het ook iets van: Hotnessmeter noemen of gewoon Thermometer 🙂

 8.   
  triggermike's avatar

  nog zo lang!!! ik hoop op veel screenshots en filmpjes om ons bezig te houden. een vroege demo die je kan herspelen zou ook tof zijn

 9.   
  R1chardTM's avatar

  Alfa Warrior schreef, "@Richard, je kan het ook iets van: Hotnessmeter noemen of gewoon Thermometer :)"

  Fair point. 😉 Gekozen voor Barometer, omdat het lekker bekt.

 10.   
  -B9D7L-'s avatar

  Ben alleen bang dat ik de computer hier niet voor heb 😮 .

 11.   
  triggermike's avatar

  ”-B9D7L-“ schreef, "Ben alleen bang dat ik de computer hier niet voor heb 😮 ."

  het is ROME II… daar ga ik een nieuwe pc voor kopen gewoon! zeker een nieuwe grafische kaart. Raar genoeg kon ik shogun 2 aan met mijn pc dus ROME II moet ook lukken he

 12.   
  -B9D7L-'s avatar

  triggermike schreef, "

  ”-B9D7L-“ schreef, "Ben alleen bang dat ik de computer hier niet voor heb 😮 ."

  het is ROME II… daar ga ik een nieuwe pc voor kopen gewoon! zeker een nieuwe grafische kaart. Raar genoeg kon ik shogun 2 aan met mijn pc dus ROME II moet ook lukken he"

  Mijn PC kan Empire Total War 2 niet eens aan. En ik ga ook al mijn geld uitgeven voor een computer alleen om RTW2 te spelen.

 13.   
  MistWalker's avatar

  Ik hoop dat er tussen de 3 romeinse fammillies een beetje meer varriatie is in hun units. 😀

 14.   
  Wurmo 2000's avatar

  Er zal natuurlijk niet veel cultuurverschil zitten tussen de 3 romeinse naties :).Wel hoop ik dat hen oorlogstaktieken van elkaar verschillen.Gelukkig heb je ook gewoon havensteden.Want dat had je in de vorige rome total wars niet.Wel vet dat je met zeemachten ook die havensteden kunt aanvallen.En het verbaast me dat de Junii familie er weer in voor komt(gelukkig wan dat was mijn favoriete) :lol awesome game 🙂 🙂

 15.   
  Wurmo 2000's avatar

  Ps mischien komen er in de toekomst ook total wars voor op de console :lol:maar dat zullen we nog wel zien 🙄