Mighty Switch Force! Hyper Drive Edition

Mighty Switch Force! verscheen eerder al op de digitale winkel van de Nintendo 3DS en wist daar liefhebbers van puzzel- en platformspellen te voorzien van een hectische, doch vermakelijke ervaring. Ontwikkelaar WayForward heeft het afgelopen jaar hard gewerkt om deze game volledig te hermaken voor de eShop van de Wii U. Zo kent de game nu een flinke hoeveelheid aanpassingen, maar die komen helaas niet allemaal even goed uit de verf.

Dimensiewissel

In Mighty Switch Force! is het aan jou, Patricia Wagon, om de vrede te bewaren in een futuristische wereld. Een zestal vrouwelijke criminelen breekt steeds uit de gevangenis en jij moet het vuile werk opknappen. Dit is echter allemaal bijzaak, want in essentie is de game eigenlijk erg eenvoudig: in elk level pak je een zestal personages op en je probeert daarna zo snel mogelijk de finish te bereiken. De crux zit hem echter in de invulling van de gameplay.

Ook deze is simpel gehouden, maar kent een zeker inventief element. Het spel laat je namelijk niet enkel springen en schieten, maar ook van dimensies wisselen. Bepaalde objecten verschijnen alleen wanneer je de wereld voorziet van een switch, waardoor je ineens wel bij dat platform kan komen. Hier blijft het echter niet bij, want sommige objecten moet je juist getimed laten verdwijnen, zodat een tegenstander bijvoorbeeld door een gat heen valt en jij wordt gespaard. Tijd speelt hierbij een grote rol, want het is zaak om zo snel mogelijk de levels te voltooien en je naam dan bovenaan de ranglijsten te zien prijken.

Hyper Drive

Het is niet uitzonderlijk dat ontwikkelaar WayForward voor de subtitel Hyper Drive heeft gekozen, want de afkorting hiervan vormt HD en dat is wat de Wii U-versie van Mighty Switch Force! hoofdzakelijk is. Waar het origineel gebruikmaakte van blokkerige sprites, is de Hyper Drive Edition van de grond af herbouwd om deze een volledig nieuw uiterlijk mee te geven. Ten opzichte van het origineel ziet de game er, met name door het gebruik van veel felle kleuren, een stuk aangenamer uit, maar helaas oogt Mighty Switch Force! door de grafische update over het algemeen niet per se beter. Om eerlijk te zijn: het spel ziet er lichtelijk goedkoop uit door de sterke gelijkenis die deze vormt met Flash-games.

Een andere toevoeging zijn de hyper levels, die feitelijk een extra moeilijkheidsgraad toevoegen aan de game. Vijanden staan ineens op andere locaties en ook puzzels zijn aangepast. Helaas neemt dit niet weg dat de game nog steeds bijzonder kort is. Mighty Switch Force! bevat zestien korte levels, die je per missie de eerste keer gemiddeld vier minuten zullen kosten. Mensen die het leuk vinden om een zo strak mogelijke tijd neer te zetten, kunnen dan de levels nog een aantal keer herspelen, maar anderen zijn al snel klaar met het geheel.

Conclusie

Vind je het leuk om zo snel mogelijk inventieve puzzels op te lossen? Geniet je ervan om missies te herspelen, opdat je ieder keer een strakkere tijd poogt neer te zetten? Dan moet je beslist Mighty Switch Force: Hyper Drive Edition van de Nintendo eShop halen. Is dit niet het geval? Blijf dan ver weg van de game, want hoewel de puzzels vermakelijk kunnen zijn, ben je al snel door de levels heen. Helaas is het spel hiermee enkel geschikt voor een select groepje mensen.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Inventieve gameplay
  • Hyper levels

Wat is NOT

  • Korte speelduur
  • Oogt wat goedkoop

7

Meer Mighty Switch Force! Hyper Drive Edition

  1.   
    Superwasbeer's avatar

    die titel doet me denken aan Super robot monkey team: hyper force go!

  2.   
    toqeer's avatar

    verschijnen best wel veel titels dit jaar voor wii u 🙂