Beste Leon, Disney gaat Star Wars beter maken

Wekelijks schrijven Leon en Peter elkaar over de dagelijkse dingen in het leven, maar vooral ook over games. Vorige week was het de beurt aan Leon, die zijn favoriete games die een film verdienen op een rij zette . Deze week schrijft Peter een brief terug.

Reactie op: Beste Peter, deze games verdienen een film Beste Leon,

ightHet feit dat jij vorige week Halo niet in je lijstje had staan voor gameverfilmingen zegt al genoeg over je kennis van games. Halo is namelijk dé franchise die, samen met Mass Effect, de ideale complexiteit, diepgang en grootte heeft voor een verfilming. Zeker met de nieuwe mogelijkheden die Halo 4 met zich meebrengt. En mag ik je oprecht vragen hoe je in godsnaam een film van Heavy Rain wilt maken? Gewoon één van de eindes kiezen en die opnieuw maken, maar dan met echte acteurs? Is niet de hele charme van die game dat er meerdere mogelijkheden zijn? En is Heavy Rain niet al gewoon een film op zich.

Persoonlijk vind ik van niet hoor, maar dat is wat ik al die fanboys als jij altijd hoor zeggen. “Het is alsof je een film beleeft!”. Press X to win!

Vorige week was voor mij een bijzondere week. We hebben namelijk eindelijk de sleutel van het nieuwe GNHQ in Bunnik en afgelopen vrijdag en zaterdag hebben we al lekker geklust. Alle muren zijn inmiddels gesaust en deze week ga ik al het houtwerk doen om vervolgens de nieuwe vloer te leggen. Dan even wat inrichten en BAM, 2013 begint met een nieuw HQ, goed voor heel veel videocontent, snellere reviews en een nieuwe site.


Naast GNHQ, was er echter nog iets waardoor mijn hart sneller ging kloppen afgelopen week. Disney (!) heeft namelijk Lucasfilm overgenomen voor het mooie bedrag van 4,05 miljard dollar (persoonlijk had ik er 4,02 miljard voor gegeven maar ja!) en direct Star Wars: Episode VII aangekondigd. En dat ik alleen al Star Wars: Episode VII opschrijf is te bizar voor woorden! In de Star Wars-community is dan ook heftig gereageerd op dit nieuws. De grootste fanclub van de Benelux, Teekay 421, stuurde direct een nieuwsbrief naar buiten (waar ik natuurlijk lid van ben) met het, volgens hun treurige nieuws. En ook tijdens de opnames van GN ON AIR afgelopen zaterdag, waren luisteraars verbaasd over mijn positieve reactie als gevolg van de overname. Dit is namelijk niet alleen goed voor Disney, maar ook voor Star Wars en zijn fans!

eftNiet dat ik niet bang ben voor uitmelkerij, want dat risico is er zeker! Disney is voornemens om elke twee jaar een nieuwe Star Wars-film uit te brengen. Nu wil dat niet zeggen dat Episode VIII twee jaar na deel zeven komt, want Disney kan net zo goed van plan zijn om daarna een animatiefilm te maken (Pixar???!!) en dat af te wisselen, maar toch is het gevaar aanwezig. Maar als fan neem ik dat risico graag! Want George Lucas is al jaren moe van zijn eigen franchise. Dat is aan alles te merken! Bang voor vernieuwing, bang voor nieuwe teleurstellingen en bang voor andere invalshoeken! Het enige wat Lucas doet is zijn eigen films opnieuw uitbrengen in HD en 3D en een kleine periode (tussen Ep. II en Ep. III) uitlenen aan de makers van The Clone Wars animatieserie. Buiten dat gebeurt er helemaal niks! Het voornemen om een real time serie te maken over de periode tussen Ep. III en Ep. IV blijft maar in de ijskast liggen en mijn conclusie is dan ook dat Lucas murw is van zijn eigen franchise.

Wij gamers kennen dit fenomeen overigens ook goed! Velen van ons complimenteren veel bedrijven met deze instelling. “Het is af wanneer het af is”, is een zeer populaire uitspraak van Blizzard. Maar zei 3D Realms dat ook niet, toen zij in 1997 begonnen met de ontwikkeling van Duke Nukem Forever. Dat de game niet is geworden wat we gehoopt hadden is niet te danken aan Gearbox Software, die het project uiteindelijk heeft afgerond. Dat is te wijten aan 3D Realms zelf, die nooit knopen heeft doorgehakt en een utopisch beeld heeft gecreëerd waar ze zelf nooit aan konden voldoen. En wat dacht je van Half-Life 2: Episode 3? Valve maakt fantastische games, maar dat ze het verhaal van Half-Life 2 nooit hebben afgerond kunnen we ze wel degelijk aanrekenen. Bedrijven die nooit druk krijgen van een uitgever, lopen het risico te kritisch en te lui te worden. De vorige delen waren immers toch een succes? Het volgende product komt uit als het beter is dan de vorige. Maar ja, wat is beter?


George Lucas leed aan precies hetzelfde, een te grote onzekerheid over de volgende stap. Want niets, maar dan ook niets kan in de schaduw staan van de successen van de originele trilogie. Iets dat de beste man zelf ook heeft ondervonden met de prequels. Disney gaat daar nu verandering in brengen. Een verse blik, met lef en jawel, winstbejag! Disney wil geld verdienen met Star Wars en dat is helemaal niet slecht, want dat dwingt het bedrijf tot kwaliteit. Vergeet namelijk niet de druk die op Disney ligt met de productie van Star Wars: Episode VII. Er is hoop te putten aan het kwalitatieve en financiële succes van The Avengers (Marvel is ook overgenomen door Disney), maar zelfs Avengers valt in het niets bij de druk die ligt op het Star Wars universum.

Persoonlijk ben ik dus heel blij met de overname. Want zelfs als Disney de fout in gaat met de volgende film, soms is het beter dat er “iets” gebeurt, dan helemaal niets. Want Star Wars is te mooi, te groot en te awesome om er niets mee te doen. Ik wil geen Star Wars: Episode II 3D, ik wil Star Wars: Episode VII!

Maar goed, ik zie dat de grondverf is gedroogd, ik ga weer verder lakken! ☺

Groetjes,

Peter

  1.   
    WarfailZ's avatar

    Nog een star wars film :(? Heeft die serie niet al genoeg films ?

  2.   
    mmx's avatar

    Ik hoop dat het gaat lukken Starwars zijn echt tijdloze films en een nieuwe is niet weg .

  3.   
    GamerJaime's avatar

    Peter ik ben het voor de volle 100% met je eens. Ik baalde er ook ontzettend van dat Lucas alleen nog maar aan het klote was aan die oude reeks en die werd daar echt niet beter van. Sterker nog door debiele toevoegingen als Darth Vader die op het einde van Return Of The Jedi Noooo roept werden de films alleen maar minder. Ik ben echt dolblij dat Lucas nu sinds jaren weer een goede stap gezet heeft en het Star Wars merk heeft verkocht aan een bedrijf wat hier vast en zeker mooie dingen mee zal doen. Ik had ook nooit gedacht dat dit ooit nog zou gebeuren, maar ik ben als een kind zo blij! 2015 wordt een mooi jaar! 😀

  4.   
    GamerJaime's avatar

    WarfailZ schreef, "Nog een star wars film :(? Heeft die serie niet al genoeg films ?
    "

    Van Star Wars kunnen er nooit ”genoeg” films zijn. Hier ook iets wat bij dit onderwerp aansluit. De honger van Disney is voorlopig nog niet gestild. Hun volgende prooi is Hasbro.
    http://www.filmtotaal.nl/artikel.php?id=28148

    Disney is op oorlogspad. En ze zijn goed op weg.

  5.   
    FishHookz's avatar

    Correctie: ”Beste Leon, Disney gaat Star Wars vernietigen”

  6.   
    Fox's avatar

    WarfailZ schreef, "Nog een star wars film :(? Heeft die serie niet al genoeg films ?
    "

    Volgens mij was er iets dat er 9 film scripts waren waar er uiteindelijk maar 6 van verfilmpt zijn. Weet niet zekker.

  7.   
    Dark_Phoenix's avatar

    BakedBacon schreef, "Correctie: ”Beste Leon, Disney gaat Star Wars vernietigen”"

    Daar ben ik niet mee eens. Star Wars is aan toe om meer verhaal te laten zien. Verhaal en de lore is zo groot dat je zeker wel 100 films kan maken en nog niet klaar. 6 films zijn gewoon niet genoeg, in de zes films zie je maar een klein beeld wat er allemaal werkelijk speelt. Wat Peter zegt: Lucas is te lui en te bang voor vernieuwing en een nieuwe draai aan te geven. Weetje hoe awsome het kan worden als je ook een film maakt over een bounty hunter en zijn donkere leven. Of een film maakt over The Old Republic waar duizenden sith en duizenden jedi in the galaxy te vinden zijn. Disney moet het natuurlijk wel goed doen en met kwaliteit en niet zomaar films gaan pompen.

  8.   
    Gunrunner120's avatar

    ik hoop dat je gelijk hebt peter

  9.   
    FishHookz's avatar

    Dark_Phoenix schreef, "

    ”BakedBacon” schreef, "Correctie: ”Beste Leon, Disney gaat Star Wars vernietigen”"

    Daar ben ik niet mee eens. Star Wars is aan toe om meer verhaal te laten zien. Verhaal en de lore is zo groot dat je zeker wel 100 films kan maken en nog niet klaar. 6 films zijn gewoon niet genoeg, in de zes films zie je maar een klein beeld wat er allemaal werkelijk speelt. Wat Peter zegt: Lucas is te lui en te bang voor vernieuwing en een nieuwe draai aan te geven. Weetje hoe awsome het kan worden als je ook een film maakt over een bounty hunter en zijn donkere leven. Of een film maakt over The Old Republic waar duizenden sith en duizenden jedi in the galaxy te vinden zijn. Disney moet het natuurlijk wel goed doen en met kwaliteit en niet zomaar films gaan pompen. "

    Daar heb je ook gelijk in, alleen ik ben bang dat het te kinderlijk word omdat het word gemaakt door Disney. En dat het gemaakt word door Disney zegt niet gelijk dat het kinderlijk word maar de mogelijk heid is er dat de serie minder serieus word. Ook vind ik dat StarWars moest stoppen bij 6 en niet bij 9 want met hoe meer delen hoe groter de kans word dat het gaat falen. En het lijkt mij ook heel vet als er meer aandacht word besteed aan de Bounty Hunters enzo maar daar kunnen ze geen 3 films mee vullen en dat zou ook heel raar zijn want deel 1 tot en met 6 gaan over 1 basisverhaal en als ze daar opeens verschrikkelijk van gaan afwijken gaat dat zobiezo niet werken… Ik ben een gigantische Star Wars fan en ik kan hier nauwelijks mee leven ookal word 7/8 en 9 goed.

  10.   
    Dark_Phoenix's avatar

    BakedBacon schreef, "

    ”Dark_Phoenix” schreef, "[quote=”BakedBacon”].."

    Daar ben ik niet mee eens. Star Wars is aan toe om meer verhaal te laten zien. Verhaal en de lore is zo groot dat je zeker wel 100 films kan maken en nog niet klaar. 6 films zijn gewoon niet genoeg, in de zes films zie je maar een klein beeld wat er allemaal werkelijk speelt. Wat Peter zegt: Lucas is te lui en te bang voor vernieuwing en een nieuwe draai aan te geven. Weetje hoe awsome het kan worden als je ook een film maakt over een bounty hunter en zijn donkere leven. Of een film maakt over The Old Republic waar duizenden sith en duizenden jedi in the galaxy te vinden zijn. Disney moet het natuurlijk wel goed doen en met kwaliteit en niet zomaar films gaan pompen. "

    Daar heb je ook gelijk in, alleen ik ben bang dat het te kinderlijk word omdat het word gemaakt door Disney. En dat het gemaakt word door Disney zegt niet gelijk dat het kinderlijk word maar de mogelijk heid is er dat de serie minder serieus word. Ook vind ik dat StarWars moest stoppen bij 6 en niet bij 9 want met hoe meer delen hoe groter de kans word dat het gaat falen. En het lijkt mij ook heel vet als er meer aandacht word besteed aan de Bounty Hunters enzo maar daar kunnen ze geen 3 films mee vullen en dat zou ook heel raar zijn want deel 1 tot en met 6 gaan over 1 basisverhaal en als ze daar opeens verschrikkelijk van gaan afwijken gaat dat zobiezo niet werken… Ik ben een gigantische Star Wars fan en ik kan hier nauwelijks mee leven ookal word 7/8 en 9 goed.[/quote]

    Voor bounty hunter bedoelde ik meer met een andere verhaal en niet de vervolg van deel 6. Ze gaan wel de verhaal verder ontwikkelen waar deel 6 is geëindigd. Maar ik praat dus ook als deze 3 films klaar zijn wat ze nog kunnen doen. Je kan trouwens makkelijk 6 films maken over een bounty hunter zonder dat je verhaal uitmelkt. Star Wars is zo uitgebreid dat de bounty hunter makkelijk in een andere verhaal terecht kan komen . Bijvoorbeeld als hij kinderen krijgt of een vrouw krijgt kan er heel veel dingen al veranderen. Ik ben zeer een groot Star Wars fan en ik ben blij dat Disney de aandacht geeft wat het werkelijk verdiend. Avengers waren trouwens ook niet kinderachtig gemaakt, dus ik heb ook vertrouwen dat Disney ook niet Star Wars gaat verneuken.

  11.   
    FishHookz's avatar

    Dark_Phoenix schreef, "

    ”BakedBacon” schreef, "[quote=”Dark_Phoenix”].."

    Daar heb je ook gelijk in, alleen ik ben bang dat het te kinderlijk word omdat het word gemaakt door Disney. En dat het gemaakt word door Disney zegt niet gelijk dat het kinderlijk word maar de mogelijk heid is er dat de serie minder serieus word. Ook vind ik dat StarWars moest stoppen bij 6 en niet bij 9 want met hoe meer delen hoe groter de kans word dat het gaat falen. En het lijkt mij ook heel vet als er meer aandacht word besteed aan de Bounty Hunters enzo maar daar kunnen ze geen 3 films mee vullen en dat zou ook heel raar zijn want deel 1 tot en met 6 gaan over 1 basisverhaal en als ze daar opeens verschrikkelijk van gaan afwijken gaat dat zobiezo niet werken… Ik ben een gigantische Star Wars fan en ik kan hier nauwelijks mee leven ookal word 7/8 en 9 goed."

    Voor bounty hunter bedoelde ik meer met een andere verhaal en niet de vervolg van deel 6. Ze gaan wel de verhaal verder ontwikkelen waar deel 6 is geëindigd. Maar ik praat dus ook als deze 3 films klaar zijn wat ze nog kunnen doen. Je kan trouwens makkelijk 6 films maken over een bounty hunter zonder dat je verhaal uitmelkt. Star Wars is zo uitgebreid dat de bounty hunter makkelijk in een andere verhaal terecht kan komen . Bijvoorbeeld als hij kinderen krijgt of een vrouw krijgt kan er heel veel dingen al veranderen. Ik ben zeer een groot Star Wars fan en ik ben blij dat Disney de aandacht geeft wat het werkelijk verdiend. Avengers waren trouwens ook niet kinderachtig gemaakt, dus ik heb ook vertrouwen dat Disney ook niet Star Wars gaat verneuken. [/quote]
    Vond Avengers best kinderlijk op sommigen stukken…

  12.   
    toqeer's avatar

    ik zie het all voor me iets net als kingdom hearts als ze dit net zo vet maken als
    dat kan het wel wat worden nieuwe verhaal krijg je opeens disney characters met star wars kleding 😛

  13.   
    kik421's avatar

    Disney heeft het budget en de mogelijkheden om star wars naar een nieuw hoogtepunt te brengen 😉

    dus zeer goed initiatief. 😆

  14.   
    FishHookz's avatar

    ”kik421″ schreef, "Disney heeft het budget en de mogelijkheden om star wars naar een nieuw hoogtepunt te brengen 😉
    dus zeer goed initiatief. 😆 "

    Geld zegt niks! Is het in je opgekomen dat ze een hele nieuwe StarWars in maar 3 jaar gaan maken ?

  15.   
    Sub-Zeuro's avatar

    ”kik421″ schreef, "Disney heeft het budget en de mogelijkheden om star wars naar een nieuw hoogtepunt te brengen 😉
    dus zeer goed initiatief. 😆 "

    Kompleet met je eens! Als er een filmmaatschappij het kan is het Disney wel…Genoeg fantasy etc etc. 8)

  16.   
    Dark_Phoenix's avatar

    BakedBacon schreef, "

    ”Dark_Phoenix” schreef, "[quote=”BakedBacon”].."

    Voor bounty hunter bedoelde ik meer met een andere verhaal en niet de vervolg van deel 6. Ze gaan wel de verhaal verder ontwikkelen waar deel 6 is geëindigd. Maar ik praat dus ook als deze 3 films klaar zijn wat ze nog kunnen doen. Je kan trouwens makkelijk 6 films maken over een bounty hunter zonder dat je verhaal uitmelkt. Star Wars is zo uitgebreid dat de bounty hunter makkelijk in een andere verhaal terecht kan komen . Bijvoorbeeld als hij kinderen krijgt of een vrouw krijgt kan er heel veel dingen al veranderen. Ik ben zeer een groot Star Wars fan en ik ben blij dat Disney de aandacht geeft wat het werkelijk verdiend. Avengers waren trouwens ook niet kinderachtig gemaakt, dus ik heb ook vertrouwen dat Disney ook niet Star Wars gaat verneuken. "

    Vond Avengers best kinderlijk op sommigen stukken…
    [/quote]

    Dat had Lucas ook in deel 1 met Jar Jar Binks en dat was eerlijk gezegd nog kinderachtiger dan sommige stukken van Avengers. Ik heb het gevoel dat je te veel angst hebt dat het fransize gaat falen.

  17.   
    kik421's avatar

    BakedBacon schreef, "

    ”kik421″ schreef, "Disney heeft het budget en de mogelijkheden om star wars naar een nieuw hoogtepunt te brengen 😉
    dus zeer goed initiatief. 😆 "

    Geld zegt niks! Is het in je opgekomen dat ze een hele nieuwe StarWars in maar 3 jaar gaan maken ?"

    3 jaar is tegenwoordig wel lang zat.. voor disney tenminste, ik verwacht van hun kwaliteit.

    zo niet jammer dan,

    maar iets is beter dan nog 10 jaar wachten op een nieuw deel 😆

  18.   
    Coldkiller_NL's avatar

    Laat maar komen, de Star Wars films zijn echt awesome! 🙂

  19.   
    Blackeagle020's avatar

    Het gnhq ziet er goed uit 🙂

  20.   
    rikato's avatar

    denk het niet peter….