Beste Peter, fijne vakantie!

In deze vierde serie van ‘Beste’ neemt Leon het stokje over van Tom. Wekelijks schrijven Leon en Peter elkaar over de dagelijkse dingen in het leven, maar vooral ook over games. Vorige week was het de beurt aan Peter, die Mass Effect 3 vergeleek met een bloedmooie chick met een puist op haar kont: het valt best op en is niet het mooiste gedeelte, maar de rest is zo fantastisch dat je daar heel snel overheen kijkt. Het is deze week aan Leon om een brief terug te schrijven.

Reactie op: Beste Leon, die lekkere chick van je Beste Peter,

Het is geen geheim dat de Beste-columns niet bijster vaak bekeken worden. Toch komt het af en toe voor dat een bepaalde brief wel degelijk ontzettend veel aandacht van onze bezoekers krijgt en dit komt dan vaak door een aantrekkelijke titel. Dat had jij goed begrepen, want door de woordcombinatie ‘lekkere chick’ te gebruiken trok je massa’s gamers aan die, met de broek al bijna op hun knieën, je column begonnen te lezen.

Maar was er wel sprake van een “lekkere chick”? De dame in kwestie was bloedmooi, had gevoel voor humor en ze was – als kers op de taart – ook nog eens een geweldige romanticus. De ideale vrouw, nietwaar? Nee, want ze had een puist op haar bil. Daardoor was ze een snol, een slet en bovenal een ontzettende hoer (mooi gebruik van synoniemen trouwens!).

Je hebt me ooit verteld dat het je leuk lijkt om later, na je carrière bij GamersNET, docent te worden. Voor welk vak liet je nog in het ongewisse, maar mocht men ooit een studie ‘controversiële artikelen schrijven’ gaan geven, dan zou jij de perfecte doctorandus zijn. Jouw columns zijn namelijk als een warm, zoet broodje: de meeste mensen genieten er met volle teugen van, maar bij sommigen schieten ze in het verkeerde keelgat. En dan ontstaan er problemen.

Enkele gebruikers vonden de manier waarop vrouwen werden geïllustreerd op zijn zachtst gezegd nogal seksistisch. Niet iedereen liet zich daar op een nette manier over uit, met als gevolg dat sommige reacties verwijderd moesten worden. Ontzettend jammer, want iedereen met een greintje gevoel voor humor zou begrijpen dat jouw column enkel bedoeld was om op een grappige manier een statement neer te zetten. Het feit dat sommige gebruikers zelfs dachten dat ik écht met een bloedmooie chick incluis kontpuist in bed heb gelegen, vervolgens écht met jou heb gebeld en dat jij dat tot slot allemaal op de voorpagina van GamersNET hebt gezet, zegt denk ik genoeg over het inlevingsvermogen van deze personen.

Hopende dat verhaal eindelijk afgesloten te hebben, wil ik ook een punt zetten achter de eindeloze Mass Effect-kwestie. We zouden letterlijk een discussie van hier tot Curaçao kunnen houden, maar uiteindelijk zouden we toch tot de conclusie “het is een kwestie van smaak” komen. Daarnaast zouden de Beste-columns ontzettend eentonig worden en dat is iets wat jij, Michiel, Richard, Tom en Matthijs juist altijd hebben geprobeerd te vermijden.

Jou kennende lees je deze brief waarschijnlijk vanaf je strandstoel op je iPad (met je iPhone naast je, je iPod in je oren en je Steve Jobs-trui aan – want een Apple-geek blijf je). En waarschijnlijk sta je op het punt om tientallen meters diep te gaan scubadiven, clownvissen te aaien en vervolgens te gaan eten in een chique restaurant. En nadat jij je maandenlang uit de naad hebt gewerkt voor GamersNET, zal er niemand zijn die jou dat niet 100% gunt. Daarom rest me niets anders dan te zeggen: geniet van je welverdiende vakantie in Curaçao en stuur me snel een kaartje (of een brief)!

Cheers,

Leon

Meer The Splatters

4/5/2012The Splatters 0
 1.   
  lassieman's avatar

  Was ik ook maar lekker op vakantie… 😛

 2.   
  GamerJaime's avatar

  Ik sluit me daar volledig bij aan (al ben ik stiekem FUCKING jaloers 🙄 ). Fijne vakantie Bouwman geniet ervan! 😉

 3.   
  Zeeha's avatar

  vette column 😀