Pinball Arcade

In de jaren tachtig moest je naar de arcadehal gaan om te gamen. Deze hallen waren volop aanwezig in de steden en flipperkasten waren het meest bekende genre. Nu zijn arcadehallen bijna uitgestorven en gamen we meer op consoles dan ooit. Nostalgie blijft echter een belangrijke reden om games te spelen, waar FarSight Studios met Pinball Arcade erg op inzet. Was jij een van degene die muntje na muntje in de flipperkasten gooide? Dan ga je dit spel vast waarderen. Als je echter te jong bent om deze periode te hebben meegemaakt, dan wordt het wel moeilijk om hier warm voor te lopen.

Waarheidsgetrouw

In Pinball Arcade kun je op vier verschillende flipperkasten spelen: Tales of the Arabian Nights, Ripley’s Believe It or Not, Black Hole en Theatre of Magic. Dit zijn vier van de beroemdste flipperkasten en ze zijn precies hetzelfde als vroeger. Elke kast bevat een scala aan mogelijkheden om aan je punten te komen. Grappig is dat elke kast gepaard gaat met minimaal honderd pagina’s tekst met uitleg over hoe je mooie combo’s maakt. Bepaalde trucjes zijn dus zeker aanwezig. Haal genoeg punten en je kunt je initialen als highscore invullen, net als op de kasten in de arcadehallen. Ook zijn er een aantal doelen te halen. Hiermee verdien je punten voor je highscore en uiteindelijk ook Achievements. Het flipperen zelf werkt gewoon goed en de doelen zijn een sterke motivatie om het steeds opnieuw te proberen.

Maar vier kasten

De game heeft echter wel wat problemen. Ten eerste is het lastig te zien wat alles precies is. Er zijn zo verschrikkelijk veel dingen om tegen aan te schieten en alles licht op in verschillende kleuren. Toen de flipperkasten twee meter groot waren, was het makkelijk om alles te onderscheiden, maar op de televisie is het toch wat lastig te zien. Ten tweede zijn vier kasten wat karig. Het behalen van een highscore is simpel en de doelen zijn soms nogal frustrerend, omdat het heel moeilijk is een monsterscore neer te zetten. Na het behalen van zo’n score is er echter helaas niets meer te doen, behalve een nog betere score neerzetten. Hoe leuk dat vroeger ook was, op de televisie wordt het toch snel saai. Er komen de komende maanden wel extra tafels als DLC uit, maar wat meer tafels vanaf het begin had eigenlijk wel gemoeten.

Conclusie

Farsight Studios heeft geprobeerd de flipperkasten van vroeger na te maken. Dit lukt goed: de game bevat een aantal beroemde flipperkasten die precies spelen als vroeger. Echter, als je niet elke keer weer voor een hogere highscore wil gaan, dan is er weinig te doen. Er zijn maar vier kasten en er worden geen originele nieuwe modes geïntroduceerd. Zelfs voor een game op Xbox Live biedt Pinball Arcade iets te weinig content. Voor flipperfanaten is ook deze game echter de moeite waard.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Zeer waarheidsgetrouw nagemaakt
  • Flipperen werkt goed

Wat is NOT

  • Vier flipperkasten is te weinig
  • Moeilijk alles te onderscheiden

7

  1.   
    squidgyboy's avatar

    zal mijn zus leuk vinden… 8)