Tekken 3D: Prime Edition

Tekken is een bekende titel in de gameindustrie. Er zijn al veel delen, waarvan er maar een paar wat minder waren. Steeds meer personages werden aan het rooster toegevoegd, steeds meer mogelijkheden werden de serie ingepompt. Nu komt Namco opnieuw met een draagbare titel, ditmaal voor Nintendo’s 3DS: Tekken 3D: Prime Edition.

Twee werelden

Tekken 3D: Prime Edition is op te delen in twee delen: de game en de bijgeleverde film Tekken: Blood Vengeance. Mijn interesse naar de film was groot, dus besloot ik deze als eerste aan te zetten. Echter waren mijn verwachtingen hiervan nogal laag, aangezien de laatste 3DS-titel die een “film” meedroeg (Pac-Man voor de 3DS) zijn belofte niet nakwam. Vrees niet, want de film is lang zo slecht nog niet.

De film begint op geheel stijlvolle wijze, waarin we zussen Anna en Nina Williams tegen elkaar zien knokken. Slow-motion, bloedstollende actie en een bijpassende setting: het voelde ontzettend goed aan. Daarnaast was het leuk om de stemactrice van Ada Wong uit Resident Evil 4 terug te horen als Nina in deze film. Zoals je kon verwachten zit de film vol vechtscènes die stuk voor stuk mooi uit de verf komen, mede dankzij de prachtige CGI-animaties en de overtuigende voice-acting. De toevoeging van stereoscopisch 3D maakte de ervaring compleet, maar toch was er een flinke irritatie te bekennen tijdens het bekijken van Blood Vengeance.

Deze irritatie is meteen het nadeel van Nintendo’s handheld zelf: het scherm is behoorlijk klein. Hierdoor vallen grafische foutjes meteen minder op, maar toch weet het de ervaring behoorlijk in de weg te zitten voor een film die zo’n anderhalf uur duurt. Inderdaad, negentig minuten naar een klein schermpje turen waar ook nog eens 3D beelden op vertoond worden is niet erg prettig. Gelukkig is de film zelf voor fans van de serie een waar genot en dat is geen goede reden om Blood Vengeance niet aan de kant te schuiven.

Round one… FIGHT!

Tekken 3D: Prime Edition heeft ook een klassieke Tekken game aan boord, eentje waarin je, zoals gewend, kunt knokken tegen anderen. Tekken: Dark Resurrection liet destijds op de PSP een goede indruk achter, maar helaas wist het volgende deel op Sony’s PSP het minder goed te doen. Aan Prime Edition dus de zware taak om dit beter te doen dan Dark Resurrection. Of de game dit lukt? Simpel gezegd: nee. Helaas niet. Er is een aantal dingen die hieraan meewerkt. Denk aan het ontbreken van een Story Mode of de mogelijkheid om je favoriete personage naar smaak aan te kunnen passen.

De modi die er wel inzitten zijn een beetje mager: een special survival modus waarin je steeds meer vijanden met één levensbalk moet zien te verslaan. Eerst vijf, dan tien, dan twintig en ga zo maar door. Een uitdaging is het zeker, maar echt boeiend kan het niet genoemd worden. Verder beschikt de titel over een Versus-modus, waarin je tegen spelers over de hele wereld kunt vechten om je vaardigheden te bewijzen. Maar ook een Quick Battle-modus zit in Tekken 3D: Prime Edition verwerkt. Hier kun je eventjes een potje spelen. Tot slot bevat het spel ook nog een soort verzamelsysteem, waarmee je verschillende “kaarten” kunt vrijspelen en bekijken. Erg bijzonder is het niet; van oude concept art tot screenshots van Tekken: Blood Vengeance, maar verwacht niet meer dan dat.

Conclusie

Je hebt het vast al door: Namco heeft met Tekken 3D: Prime Edition een moeilijk besluit moeten nemen. Geven we de spelers veel content en replay value, of maken we een titel die lekker wegspeelt tijdens een treinreis? Het is helaas het laatste waarmee we hier te maken hebben. Het lijkt bijna een vloek voor Nintendo’s handheld te worden. Er worden enkele grote titels uitgebracht, maar het grootste gedeelte van de games is uitgeklede ports of remasters. Jammer. Tekken 3D: Prime Edition is juist om die reden wel geschikt voor de Tekken-fans die over een 3DS beschikken, maar ik ben bang dat het merendeel van de 3DS-bezitters hun geld liever aan een grotere titel uitgeeft. Met deze game kun je heel lang bezig zijn, of juist heel snel klaar mee zijn. De keus is aan jou.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Tekken: Blood Vengeance
  • Speelt lekker weg
  • Online functionaliteit

Wat is NOT

  • Weinig content
  • Te klein scherm voor de lange film

6.5

  1.   
    ckerigon's avatar

    1 van de leukste reclames ooit 😛
    Ik weet nog dat ik hem voor het eerst zag ik ging helemaal stuk xD

  2.   
    superdedupe's avatar

    Inderdaad, geniale reclame. Ik wist helemaal niet dat Japanners zelfspot hadden :P.