Gotham City Impostors

Gotham City Imposters was voor mij één van de grootste verrassingen van de Gamescom. De game werd tijdens de E3 aangekondigd en toen ik er voor het eerst over hoorde wist ik niet wat ik moest verwachten. Na het zien van de onderstaande trailer was ik wel heel geïnteresseerd en nu ik het heb gespeeld ben ik om. Dit spel is vet!

Gotham City Imposters mag voor geen milliseconde met Batman: Arkham City vergeleken worden. Beide games delen het Batman-universum, maar hebben verder totaal niets met elkaar gemeen. Gotham City Imposters is namelijk een First-person shooter die vooral niet serieus genomen moet worden. Batman neemt een welverdiende sabbatical en verlaat Ghotham City. Na-apers van Batman zien dit en gaan aan de slag om de stad veilig te houden. Fans van The Joker pakken echter ook hun kans en gaan op pad om de inwoners van de stad een vervelende toekomst te geven. Beide groepen komen natuurlijk keer op keer met elkaar in aanraking en vechten er lustig op los.

Veel multiplayer plezier

Verwacht geen spel met een uitgebreide singleplayer en een vette co-op modus. Nee, Ghotham City Imposters is een multiplayer spel dat voor zo’n €10 te downloaden zal zijn. Een spotprijs voor het plezier dat je zult gaan bleven. Ik heb op de Gamescom zelf twee lange multiplayer potjes kunnen spelen en heb meerdere malen hardop gelachen en zeer veel plezier gehad. Eigenlijk wou ik helemaal niet naar mijn volgende afspraak gaan, maar gewoon weer een nieuw potje starten. Gotham City Imposters weet namelijk op een leuke manier te boeien. De wapens en krachten zijn origineel, alles is ietwat over de top, de karakters zijn super grappig en de gameplay is lekker toegankelijk.

Neem bijvoorbeeld de grappling hook. Dit is een handige gadget om je snel mee te verplaatsen. In een serieus spel zou je niet heel ver kunnen schieten, maar in dit spel zijn de regels niet zo scherp. Schiet naar een huis aan de andere kant van de straat en de grappling hook laat je de hele straat door sjezen om vervolgens weer in een nieuw gevecht te geraken. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de andere gadgets en wapens. Lachende Joker bommen, de mogelijkheid om onzichtbaar te worden, berenklauwen op de weg, een raketwerper die is gemaakt van een PVC pijp, een tomahawk die de vijand in één klap dood. Alles waar je mee kan vechten is net wat over de top en heeft een humoristisch sausje over zich heen.

Gek en kleurrijk

Ook bij het maken van een karakter neemt Gotham City Imposters zichzelf niet erg serieus. De pakjes van de Batman en Joker na-apers zien er stuk voor stuk gek en kleurrijk uit. Je kunt duizenden keuzes maken en dus echt jouw meest gekke creativiteit loslaten. Hetzelfde geldt voor de classes waar je in normale shooter uit kiest. Er zijn wel wat standaarden in het spel aanwezig, maar het spel nodigt je vooral uit om lekker zelf te kiezen hoe je wilt spelen. Een iets te dikke Batman lookalike op skeelers met een granaatwerper of een vrouwelijke Joker die onzichtbaar kan worden en met een boog schiet? Het kan allemaal! Je kunt echter niet vanaf het begin alle gadgets en wapens kiezen. Door een unlock systeem krijg je steeds meer keuzes.

Gotham City Imposters verschijnt pas begin 2012 en daarom bevat deze preview nog niet veel details. Het maximale aantal spelers, de hoeveelheid wapens, de lijst met gamemodi. Het is allemaal nog niet bekend. Ontwikkelaar Monolith Productions is in ieder geval goed op weg om een lekker spel neer te zetten. Zo speelde ik vier tegen vier. Het doel was drie verschillende punten, waar Bat-gas of Joker-gas uitkwam, te behouden. Een herkenbaar spelelement, maar met een kleine twist. In plaats van punten, was de meter tot succes hier een percentage. Van het team met de overhand loopt het percentage op, terwijl het percentage van het andere team omlaag gaat. Hierdoor moet je tot op het laatste moment hard vechten. Het tij van het gevecht kan namelijk zo veranderen. De teams tijdens mijn speelsessie waren zo goed op elkaar uitgekiend dat we het eerste spel zonder winnaar van de Gamescom hadden. Maar eigenlijk is winnen niet eens de grootste factor van dit spel, want dat is en blijft het plezier.

Voorlopige conclusie

Tijdens het spelen van Gotham City Imposters gebeurde er iets raars met mij. Normaal ben ik niet zo heel goed in shooters. Ik ga voor de opdracht en wordt daarbij heel heel heel vaak neergeknald. In Gotham City Imposters was ik echter beide potjes bij uitstek de beste speler. Daarbij had ik ook nog eens het gevoel dat ik het meeste plezier had gehad. De gameplay is toegankelijk voor echt iedereen, maar alleen goed gebruiken van de gadgets en een samenwerking in het team leidt tot de overwinning. Ik ga Gotham City Imposters 100% zeker aanschaffen, de humor, toegankelijkheid en simpele opzet heeft mij helemaal te pakken.

Gotham City Imposters verschijnt begin 2012 als downloadable game voor de Xbox 360, PlayStation 3 en PC.

  1.   
    See4urSelf's avatar

    Super veel zin in! Laat maar komme!

  2.   
    toqeer's avatar

    egt deze game wordt zo vet kan niet wachten 😆

  3.   
    barto89's avatar

    Niet slecht maar 10 euro is teveel.. free to play zou beter zijn..

  4.   
    Hillianii's avatar

    Hahaha leuk gemaakt!

  5.   
    alround gamer's avatar

    voor een tientje? ga ik doen!! 😀

  6.   
    Ken2BE's avatar

    ”barto89″ schreef, "Niet slecht maar 10 euro is teveel.. free to play zou beter zijn.."

    Iemand zit zonder geld 😛 Ziet ermij wel leuk uit.

  7.   
    Fox's avatar

    ”barto89″ schreef, "Niet slecht maar 10 euro is teveel.. free to play zou beter zijn.."

    Als het F2P zou zijn moest je (zo als altijd) de weapons betalen DUS als je 10 euro betaalt en daarmee alles kan en zo lang als je wilt het kan doen vergeleken met het 30 euro betalen voor weapons die je maximaal 30 dagen kan gebruiken dan heb ik liever 1 keer 10 euro dan elke maand 30euro

  8.   
    twoakrm's avatar

    10 euro ik zou het doen.. 🙂

  9.   
    FishHookz's avatar

    Leuke game, heb er zin in 😉

  10.   
    Glennus's avatar

    Leuke game van Monolith… Maar toch zit ik meer op een Condemned 3 te wachten.

  11.   
    fabiankok's avatar

    ”barto89″ schreef, "Niet slecht maar 10 euro is teveel.. free to play zou beter zijn.."

    Ah komop! Het is maar een tientje man, de ontwikkelaar moet ook nog ergens van leven hoor. Een tientje is al weinig voor waar het naar lijkt een super leuk spel waar je aardig wat uurtjes aan kan verslijten

    Plus, F2P is een vreselijke uitgeef-mogelijkheid. B2P blijft het beste. En guess what, dit wordt Buy 2 Play.

  12.   
    Hillianii's avatar

    ”barto89″ schreef, "Niet slecht maar 10 euro is teveel.. free to play zou beter zijn.."

    een 10tje is voor mij een super prijs voor zo een leuk game!