RAGE Londen Hands on

Het volgen van het ontwikkelproces van een game is een geweldige ervaring. Toch is het logisch dat ontwikkelaars en uitgevers, vroeg in het ontwikkelproces, altijd de beste gedeelten van een game laten zien, waardoor het voor ons soms moeilijk is om een goed beeld te krijgen van een titel. Afgelopen week mochten we daarom de eerste drie uur van RAGE checken in Londen, zodat we jullie een goed beeld kunnen geven het volledige begin van de game. Inclusief verhaallijn, context en natuurlijk de opbouw. En geloof me, drie uur is echt te weinig voor deze titel.

The Ark

RAGE laat zich het beste vergelijken met een combinatie tussen het verhaal van Fallout en de wereld van Borderlands, zonder dat het een RPG is, maar een echte shooter. Bij het neerkomen van een astroïde op Aarde kreeg een select aantal groepen mensen toegang tot één van de verschillende Arks, een machine die mensen in een lange winterslaap brengt. Uiteraard word jij 106 jaar na impact wakker in een totaal nieuwe wereld, overlopen door verschillende bendes, gemuteerde wezens en een geheime groep militairen, The Authority.

In eerdere previews hebben we de gadgets en wapens van de game al uitgebreid besproken, maar aangezien we de eerste uren van de game hebben gespeeld, hebben we in deze speelsessie nog weinig speciale gadgets gekregen (deze komen later in het spel). Wel hebben we uitgebreid kennis kunnen maken met de wereld. Na onze ontsnapping uit The Ark werden we snel aangevallen door een aantal mutanten, waarna we gered werden door de burgemeester van het plaatsje Wellspring. Van hieruit was het de bedoeling om je eerste geld en wapens te verdienen, door opdrachten te vervullen voor verschillende dorpelingen. De opbouw is rustig en dat geeft direct de kans om te zien hoe sfeervol de wereld van RAGE is. Wellsprings heeft nog een oude, vervallen bar, de buitenomgevingen zijn dor en droog en in de Ghost Hide Out, onze eerste missie, zijn karkassen aan de muur te zien en oude overblijfselen van een betere tijd.

Wingsticks & Buggy’s

De Ghosts zijn overigens een vijandelijke bende en direct de eerste opdracht voor de fijne mensen van Wellsprings. Om ons te bewapenen kregen we les in het werpen van Wingstick, een soort boemerang die de animaties van de id Tech 5 geweldig tot zijn recht laten komen. Onthoofdingen zijn extreem bruut om te zien en bij goed gebruik krijg je het wapen nog terug ook. Vol trots was ik dan ook toen één van de ontwikkelaars mij een Wingstick-expert noemde, uiteraard vanwege mijn finesse, stijl en gratie waarmee ik de apparaten bediende. Daarnaast kreeg ik ook een pistool tot mijn beschikking en net als alle andere vuurwapens was er ook hier de mogelijkheid om kogels aan te passen. Fat Boys zijn de exploderende kogels en de Kill Bursts zorgen ervoor dat je meerdere kogels per keer kunt schieten.

Na het voltooien van deze eerste missie kreeg ik al snel de mogelijkheid om met mijn eigen buggy aan de slag te gaan. Natuurlijk krijg je die niet voor niks en zal je een aantal opdrachten moeten vervullen, maar met dat achter de rug heb je direct de mogelijkheid om grotere afstanden te overbruggen in deze open wereld. De buggy’s in RAGE rijden fantastisch en vele missies zullen gebruik maken van deze wagens, inclusief verschillende upgrades qua snelheid, bepantsering en wapens. Ook zullen verschillende plaatsen meerdere races aanbieden die je weer helpen om je buggy verder uit te breiden. En als je pech hebt? Dan bel je toch gewoon de ANWB? Tegen betaling zullen verschillende monteurs je helpen bij pech onderweg.

Voorlopige conclusie

De eerste drie uur aan gameplay maken dat ik alleen nog maar meer zin heb in RAGE. Rustig word je in de wereld van RAGE geïntroduceerd en dat maakt het verder spelen alleen maar leuker, omdat je weet welke vette dingen er nog meer op je wachten. De buggy’s zijn een geweldige toevoeging aan deze shooter en de wereld is sfeervol en ruig. Qua wapens is het in de eerste drie uur nog niet zo spannend, maar als je eerdere previews gelezen hebt, weet je dat ook dat goed gaat komen. Nog eventjes en we kunnen allemaal met de uiteindelijke game aan de slag en voor iedereen die van grote singleplayer avonturen houdt is dat goed nieuws.

 1.   
  ozzman's avatar

  heb hier wel zin in

 2.   
  ckerigon's avatar

  me 2

 3.   
  I_Eat_Noobsz's avatar

  mooi stukje tekst(Y):)

  alleen lijkt de game me 3x niks

 4.   
  Ramon94's avatar

  ozzman schreef, "heb hier wel zin in"

  +1 🙄

 5.   
  FishHookz's avatar

  Rage HD is leuk op ipod/iphone en een soort voorproefje 😛