Faster blu-ray

Dwayne Johnson, je kent hem misschien beter als “The Rock”, keert terug in een film die hem op het lijf geschreven lijkt te zijn. Na tien jaar in de gevangenis te hebben gezeten heeft ”Driver” maar één doel voor ogen: wraak nemen op de mensen die hem achter de tralies kregen.

Wraak is alles…

Driver (Johnson) heeft zijn naam verkregen omdat hij, in de tijd voor zijn gevangenschap, een baan had als getaway driver. De persoon die de auto bestuurt wanneer een misdaad is gepleegd en de misdadigers snel weg moeten zien te komen. Het draait om de krachten achter het stuur. De behendigheid, de durf en de hoge snelheid die het met zich mee brengt. Het klinkt een beetje Fast and Furious-achtig? Dat gevoel had ik in het begin van de film ook. Maar is dat slecht?

Zonder schrik en zonder aarzeling vervolgt Driver zijn weg naar hen die hem kwaad hebben gedaan. Door informatie die hij verkregen heeft van een onderwereldfiguur weet hij enkele uren na zijn vrijlating alweer diverse moorden te plegen. Driver laat er geen gras over groeien. De personen zullen voelen dat ze hem kwaad hebben gedaan. Wraak is alles wat hij heeft. Op klaarlichte dag, midden in een kantoorgebouw met veel toeschouwers iemand om het leven brengen? Geen probleem. Laat iedereen maar zien dat ze niet aan hem moeten komen. Niet nu, niet naar wat ze hem geflikt hebben al die jaren geleden. Natuurlijk blijft dit niet onopgemerkt door de politie.

Een simpele revolver

De hoofdagent die achter Driver aan lijkt te gaan, gespeeld door Billy Bob Thornton, komt uit een slecht huwelijk en heeft een flinke heroïneverslaving. Toch gaat de jacht op Driver boven alles, vooral wanneer blijkt dat hij niet de enige is die achter de spierbundel aanzit. Ook Killer (Oliver Jackson-Cohen), een ingehuurd persoon die op zoek is naar de volgende uitdaging, zit achter Driver aan. Een race tegen de klok begint. Maar voor wie moet je als publiek nu zijn? Juich je voor de politie of toch Driver wanneer je zijn motivaties achter de moorden eenmaal weet?

Faster is een film die uitblinkt door zijn minimalistische insteek en simpele manier van opzet. De karakters zijn soms minder diep dan je zou verwachten en de actiescènes doen denken aan momenten uit oude films in het genre. Waar je in de tegenwoordige actiefilm de ‘helden’ met veel vuurkracht de vijanden ziet bestoken, voelt het verfrissend dat Driver een simpele revolver ten handen neemt. Een revolver en een snelle bak. Het zou zo een hedendaagse western kunnen zijn.

Snelle extra’s

Een film als Faster is natuurlijk geen film waarbij je een urenlange achter de schermen documentaire bij verwacht. De film is redelijk onder de radar gebleven en kreeg weinig aandacht ten tijde van de release in de winkels. Misschien is het de reden waarom de extra’s ook minimalistisch zijn gebleven. Het is natuurlijk te begrijpen, dit is geen film met een budget van vele miljoenen waarbij er een heel team op de extra’s is gezet. Naast een alternatief einde, wat verwijderde scenes en twee korte filmpjes over de cast, voertuigen en wapens is het alweer snel voorbij. Alles in een snelle vaart, dat past natuurlijk wel bij een film die de titel Faster draagt.

Conclusie

Faster is een film die nergens vernieuwend is, maar wel zeer vermakelijk is om te zien. Mensen die een liefde hebben voor actie en films als Fast and Furious goed kunnen slikken, moeten zeker eens even richting deze titel kijken. Hij zal je niet teleur stellen.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Snelheid
  • Vette actie
  • Jacht op de jager

Wat is NOT

  • Nergens vernieuwend
  • Misschien wat voorspelbaar

6.5

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren