Super Street Fighter IV Arcade Edition

Waar fans van de langlopende Street Fighter-serie al in 2008 verblijd werden door een vierde deel, zou Capcom geen Capcom zijn als ook dit deel weer in flink wat uitvoeringen werd uitgebracht. We hebben al Super Street Fighter IV en Super Street Fighter IV 3D voorbij zien komen, maar nu kunnen we daar ook Super Street Fighter IV Arcade Edition aan toevoegen. Vormt deze game echter genoeg vernieuwing om een aanschaf te rechtvaardigen?

Op zich is de Arcade Edition die van Super Street Fighter IV is verschenen niet nieuw, want op 7 juni kon je deze uitbreiding al als DLC kopen op respectievelijk het PlayStation Network en Xbox LIVE Arcade. Capcom heeft er echter ook voor gekozen de game in de winkels te leggen, waarbij je dus Super Street Fighter IV koopt en daarnaast ook de beschikking hebt tot de Arcade Edition.

Toevoegingen en verbeteringen

Super Street Fighter IV Arcade Edition weet ons een klein aantal verbeteringen te brengen. Zo krijg je toegang tot vier extra personages, maar echt heel veel voegen deze niet toe. Nu kun je namelijk spelen met een alternatieve versie van Ryu en Akuma, Evil Ryu en Oni genaamd, die over vrijwel dezelfde aanvallen beschikken als hun normale tegenhangers. De andere twee toegevoegde figuren zijn de tweeling Yun en Yang, maar deze lijken ook op elkaar en brengen dus ook niet veel vernieuwing.

Dan is het replay-kanaal nog verbeterd, waardoor het allemaal net wat eenvoudiger werkt en er meer mogelijkheden zijn, en is de algehele spelbalans opgekrikt naar het niveau dat de Japanse arcadeversie bezit. Beter is hierbij wel dat je er nog voor kunt kiezen om de game te spelen zoals deze was in Super Street Fighter IV en dat je in beide versies online kunt spelen. Dat is het dan. Echt wereldschokkend zijn de verbeteringen dus niet.

Geen toegevoegde waarde

Voor een bedrag van 15 euro kun je de extra’s die de Arcade Edition biedt downloaden en voor 30 euro schaf je Super Street Fighter IV Arcade Edition aan in de winkel. Is dit het geld echter wel waard? De toevoegingen zijn namelijk zo miniem dat het opnieuw aanschaffen van de game volledig overbodig is. Mocht je echter nog niet in het bezit zijn van een van de versies van Street Fighter IV, dan is deze Arcade Edition een ideale aanschaf en verwijs ik je dan ook vrolijk door naar de review van Super Street Fighter IV, waar we vrijwel dezelfde game behandelen en die precies weet aan te geven wat wel en niet goed is aan het spel.

Conclusie

Super Street Fighter IV blijft een geweldige game, maar de toevoegingen die deze Arcade Edition brengt zijn gewoon erg mager te noemen. Als downloadable content is het pakket te duur en als volledig spel voegt deze te weinig verandering toe ten opzichte van diens voorganger. Super Street Fighter IV verdient een dik cijfer en als je nog niet in het bezit bent van een van de Street Fighter IV-edities is dit degene die je moet kopen, maar de magere toevoegingen van deze Arcade Edition blijven desondanks simpelweg geldklopperij.

Gamersnet Score

Wat is HOT

 • Super Street Fighter IV
 • Enkele kleine toevoegingen en verbeteringen

Wat is NOT

 • Geen toegevoegde waarde

5

Meer Super Street Fighter IV Arcade Edition

 1.   
  Glennus's avatar

  Een maat van zei dat deze het wel waard was, maar nu ik dit zo lees ben ik niet zo zeker meer. Goede review nontheless.

 2.   
  WesterW's avatar

  Glennus schreef, "Een maat van zei dat deze het wel waard was, maar nu ik dit zo lees ben ik niet zo zeker meer. Goede review nontheless."

  Hij is zeker het geld waard, mocht je nog niet in het bezit zijn van een editie van Street Fighter IV. Verder is het gewoon geldklopperij, want er is vrijwel geen vernieuwing ten opzichte van Super Street Fighter IV.

 3.   
  -B9D7L-'s avatar

  15 euro voor dit mmm liever niet 😮

 4.   
  FishHookz's avatar

  Ik heb de normale versie en heb spijt dat ik hem heb gekocht (maar 10 euro) Ik hou meestal wel van fighting games zoals Mortal Kombat en dat soort dingen maar dit vind ik niks dus ga zobiezo Super Street Fighter 4 niet halen XD

 5.   
  locoferry's avatar

  ik zit er over na te denken of ik streetfighter 4 zal aan schaffen

 6.   
  WesterW's avatar

  locoferry schreef, "ik zit er over na te denken of ik streetfighter 4 zal aan schaffen"

  Lees dan onze review van Super Street Fighter IV. Lijkt je dit leuk? Koop dan Super Street Fighter IV Arcade Edition in de winkel 😉