Call of Duty: Modern Warfare 3

Een van de meest controversiële franchises momenteel is toch wel Call of Duty. Elk jaar krijgen we een nieuw deel te verwerken, om de paar maanden komt er een pakketje DLC uit met een veelbesproken prijskaartje… en toch gaan de games miljoenen keren over de toonbank en wordt record na record verbroken. Hype of niet, verouderde engine of niet, feit is dat er toch zeker kwaliteit geleverd wordt. Iets wat me wederom duidelijk werd tijdens een uitgebreide presentatie op de E3-booth van Activision.

Knallende actie

De persconferentie van Microsoft begon meteen met een knaller, want zonder enige inleiding of saai geklets stond daar ineens Robert Bowling met een controller in zijn handen. Het is ook precies het gevoel wat Modern Warfare 3 je mee wilt geven: geen onnodig gedoe, de nadruk ligt op veel actie, spektakel en adrenaline. Een bekend recept voor verstokte spelers van de franchise.

In Modern Warfare 3 worden alle registers opengetrokken, want deze keer brengt de moderne oorlog je naar werkelijk alle grote steden van de wereld. New York, Londen, Parijs, Berlijn, Moskou, Praag… verwacht dus veel herkenbare locaties waar de strijd tegen de Russen wordt uitgevochten. De demonstratie van de Microsoft persconferentie kregen we achter gesloten deuren nogmaals te zien in alle rust. We zagen dus een Special Ops delta-team onder water achter een grote duikboot aangaan, om er vervolgens een stevig explosief op te plakken. Na de explosie wordt de duikboot gedwongen om boven water te komen en zien we dat we vlak voor de skyline van New York aan het vechten zijn. Na wat knallende actie in de duikboot, het lanceren van enkele raketten en een vlotte achtervolging per rubberboot, verlaat ons team het strijdveld per helikopter. Een bekend scenario voor wie de persconferentie heeft gezien.

Episch en nostalgisch

Interessanter was de nieuwe missie de we vervolgens op de booth te zien kregen. De missie heet “Mind the Gap” en draait om een Brits SAS-team, dat in actie komt in de haven van Londen. Het begint met bekende zwart-wit beelden vanuit een AC-130, die de grond afspeurt naar vijanden. We horen dat de kust veilig lijkt en de camera zoomt in naar de grond. Ineens staan we zelf bij een havengebouw, in de schoenen van sergeant Marcus Burns. De actie die volgt is heel herkenbaar. We kammen wat gebouwen uit en ontdoen de kade van vijanden. Het wordt weer lekker bruut als we ondersteuning krijgen van een helikopter, die op genadeloze wijze zijn machinegeweren leeg laten lopen op hele rijen vijanden, ramen en gebouwen.

We gaan een tunnel in en het blijkt dat ons doelwit zich in een metro verschuilt die het op een rijden zet. Met jeeps zetten we de achtervolging in en al snel schakelt het epische gehalte van de game weer een tandje bij. We racen langs een metrohalte vol mensen, wat uiteraard weer de controverse gaat oproepen of je daar niet weer burgerslachtoffers kunt maken (gewoon omdat het kan). Niet veel later lukt het ons de metro te ontsporen en voor tientallen meters beukt de losgeslagen metro zich dwars door dikke, betonnen pilaren en ander puin, zoals ook in bovenstaande trailer te zien is. Het is het einde van een achtervolging die weer heerlijk nostalgisch is, want zoals vaker zitten we op het puntje van onze stoel te wachten op meer…

Survival

Gelukkig kreeg ik na de demonstratie nog de kans om meer Modern Warfare 3 te ervaren, want in een andere ruimte stonden diverse systemen klaar voor een stukje multiplayeren. Om precies te zijn de nieuwe Spec Ops Survival modus. In deze spelmodus ga je alleen of met iemand anders in co-op vechten tegen diverse waves van vijanden. In het begin krijg je een paar kleiduiven op je afgestuurd, maar een paar rondes later wordt het vuur je zeker aan de schenen gelegd.

Het leuke aan de Survival-modus is de progressie die je kunt boeken. Je start met een simpel pistool, maar elke kill en zaken als headshots en killstreaks leveren geld op. Al snel ben je in staat om betere wapens, perks en andere handige items te kopen, zoals turrets en rocket launchers. De vijanden worden immers steeds sterker en ook vanuit het luchtruim zal je na enige tijd worden aangevallen. Samenspelen is het sleutelwoord, dus het idee om Survival in je eentje te spelen zou ik maar snel uit je hoofd zetten. Dit draait echt om teamwork en natuurlijk het behalen van een zo hoog mogelijke score. Een heerlijke competitieve spelmodus die ideaal is voor spelers die de gewone multiplayer zat zijn.

Voorlopige conclusie

Er gaat dit najaar weer flinke strijd gevoerd worden tussen diverse topgames en geheel volgens verwachting is Call of Duty: Modern Warfare 3 daar een van. De engine loopt wel op zijn tenen inmiddels, maar nog altijd zijn de omgevingen schitterend en vol detail en staat de gameplay als een huis. De vergelijking met concurrent Battlefield 3 is dan ook overbodig, want dat zou echt appels met peren vergelijken zijn. Modern Warfare 3 wordt gewoon weer een aaneenschakeling van actievolle en vooral epische momenten. De gewone multiplayer blijft nog even in nevelen gehuld, maar de gespeelde Survival spelmodus voelde heerlijk aan. Zowel vertrouwd als uitdagend, en dat lijkt momenteel de beste omschrijving van Modern Warfare 3.

  1.   
    Jarek's avatar

    De vergelijking met concurrent Battlefield 3 is dan ook overbodig, want dat zou echt appels met peren vergelijken zijn.

    Dat zeg ik al maanden. Maar ( Bijna ) iedereen op deze site gaat gewoon door. 😀

  2.   
    Alfa Warrior's avatar

    Het begint met bekende zwart-wit beelden vanuit een AC-130, die de grond afspeurt naar vijanden

    Wait, whut? AC-130 voor Recon in een stad? Geen UAV of iets in die richting. Realisme komt jammer genoeg weer niet voor in dit deel, Spijtig ik had gehoopt dat ze zich iets meer gingen focussen op “Wat doet het echte leger”.

    maar nog altijd zijn de omgevingen schitterend en vol detail

    Ben ik het niet mee eens, in de gameplay (chopper) beelden die ik zag vielen mij de volgende dingen op:

  3. De gebouwen waren vierkant van boven, geen detail zoals een balkon of een rand op de top van het gebouw.
  4. Ieder raam dat je “inkeek” was zwart, niet iets leuks als gordijnen nee gewoon alle ramen hadden dezelfde kleur en er was weinig detail in te vinden.
  5. Tsja, dit is niet zozeer detail maar meer “BF:BC2 did it!”, want kom op zeg: Blackhawk VS HIND helikopters kennen we natuurlijk al, originaliteit -1.
    Ik snap dat Battlefield een ander spel is, maar dit is gewoon een idee kopiëren en in een andere setting zetten.
Reageer
  •   
    toeter83's avatar

    Alfa Warrior schreef, "

    Het begint met bekende zwart-wit beelden vanuit een AC-130, die de grond afspeurt naar vijanden"

    Wait, whut? AC-130 voor Recon in een stad? Geen UAV of iets in die richting. Realisme komt jammer genoeg weer niet voor in dit deel, Spijtig ik had gehoopt dat ze zich iets meer gingen focussen op “Wat doet het echte leger”.
    [quote]..

    Ben ik het niet mee eens, in de gameplay (chopper) beelden die ik zag vielen mij de volgende dingen op:

  • De gebouwen waren vierkant van boven, geen detail zoals een balkon of een rand op de top van het gebouw.
  • Ieder raam dat je “inkeek” was zwart, niet iets leuks als gordijnen nee gewoon alle ramen hadden dezelfde kleur en er was weinig detail in te vinden.
  • Tsja, dit is niet zozeer detail maar meer “BF:BC2 did it!”, want kom op zeg: Blackhawk VS HIND helikopters kennen we natuurlijk al, originaliteit -1.
    Ik snap dat Battlefield een ander spel is, maar dit is gewoon een idee kopiëren en in een andere setting zetten.[/quote]

    AC 130 is gewoon een gunship.

    En de Hind en Blackhawk en Apache helikopters zaten al in mw4 dus wat word er nou precies gestolen. Echt he wat een loze opmerking van en BF fanboy.

  • Reageer
  •   
    Svenis's avatar

    Dees word chill

  •   
    Verbeemen's avatar

    ik mis het hart van COD 1 en 2 😥

  •   
    Extremegamer's avatar

    dat geld systeem in survival spec ops is keihard gestolen van de zombie mod die illegaal was op mw2, na iedere kill krijg je geld en daarmee koop je wapens, abbilitys en killstreaks, ben wel blij dat ze het er nu ook in doen. hoop dat ze in tegenstelling tot mw2 volledig achter hun product blijven staan en niet de boel loslaten na verloop van tijd.

  •   
    painkillers's avatar

    en ik mis de sfeer van cod 1 en 2 😥

  •   
    Alfa Warrior's avatar

    ”toeter83″ schreef, "
    AC 130 is gewoon een gunship.
    En de Hind en Blackhawk en Apache helikopters zaten al in mw4 dus wat word er nou precies gestolen. Echt he wat een loze opmerking van en BF fanboy."

  • Ik snap dat een AC-130 een gunship is, echter zijn zen projectielen zo krachtig dat een gebouw makkelijk neer zal gaan.
  • Ik weet dat de Blackhawk en Hind (niet apache) helikopters in CoD4 zaten, echter het feit dat je als gunner van een blackhawk het opneemt tegen HIND helikopters is iets uit BF:BC2.
    Ik heb er ook niks tegen dat deze helikopters in de spellen terug keren, ze worden gebruikt door het leger. Ik ben enthousiast over Battlefield na al die Call of Duty teleurstellingen, dit maakt mij alleen nog geen fanboy, puur omdat ik van de wat “tactische” shooters hou en niet de Arcade-style zoals CoD. Zie de preview: Battlefield en CoD vergelijken is als appels met peren vergelijken.
  • Reageer
  •   
    Fabianb's avatar

    Alfa Warrior schreef, "

    ”toeter83″ schreef, "
    AC 130 is gewoon een gunship.
    En de Hind en Blackhawk en Apache helikopters zaten al in mw4 dus wat word er nou precies gestolen. Echt he wat een loze opmerking van en BF fanboy."

  • Ik snap dat een AC-130 een gunship is, echter zijn zen projectielen zo krachtig dat een gebouw makkelijk neer zal gaan.
  • Ik weet dat de Blackhawk en Hind (niet apache) helikopters in CoD4 zaten, echter het feit dat je als gunner van een blackhawk het opneemt tegen HIND helikopters is iets uit BF:BC2.
    Ik heb er ook niks tegen dat deze helikopters in de spellen terug keren, ze worden gebruikt door het leger. Ik ben enthousiast over Battlefield na al die Call of Duty teleurstellingen, dit maakt mij alleen nog geen fanboy, puur omdat ik van de wat “tactische” shooters hou en niet de Arcade-style zoals CoD. Zie de preview: Battlefield en CoD vergelijken is als appels met peren vergelijken.
    "
  • Dus met wapens op elkaar schieten mag niet, want dat zat tenslotte al in Battlefield.
    Tuurlijk gebruiken oorlogsgames dezelfde wapens en voertuigen, die zijn tenslotte op de realiteit gebaseerd. Dus waarom zou een blackhawk dan niet op een hind mogen schieten? Omdat het al in battlefield zat? En een AC-130 heeft niet alleen zware projectielen, ligt er maar niet aan wat je gebruikt in een situatie.

  •   
    Lazar93's avatar

    toeter83″]

    ”Alfa Warrior schreef, "[quote schreef, ".."

    AC 130 is gewoon een gunship.

    En de Hind en Blackhawk en Apache helikopters zaten al in mw4 dus wat word er nou precies gestolen. Echt he wat een loze opmerking van en BF fanboy."

    Kuch kuch Battlefield 2:)
    OT: weet neit zo goed wat ik meot verwachten van mwf 3 ik laat hem 99% zeker gewoon lekker in de schappen liggen voor iemand anders

  •   
    DeAdSeYe's avatar

    Hopelijk word het snel gedaan met dit soort games. Waar is de tijd van Rainbow six serie (heb ik het over de delen voor vegas 1+2), Delta Force, Ghost Recon (deel 1 rest is niks), Swat serie, Joint Operation Typhoon rising, de oude Battlefield 1942 oude vietnam. Operation Flashpoint deel 1 + addons (nieuwe zijn totaal niks).

    Waar is die tijd gebleven, tot deze crap blijft lopen en dan durven ze ook nog realisme en tactical shooters te roepen. 😆

    Voor mij geen CoD serie meer, al sins MW2 niet meer, Battlefield 3 koop ik wel voor 15 euro, net als wat ik had gedaan met MoH en zelfs die was het geld niet waard. Dit jaar koop ik alleen Red Orchestra 2, beter als de huidige shooters van tegenwoordig.

  •   
    Alfa Warrior's avatar

    @FabianB, een 40MM projectiel is genoeg om (na enkele schoten) een flat te laten instorten, 25Mm is niet accuraat genoeg en dient eerder gebruikt te worden tegen lichte voertuigen.

    Ik zeg niks over wapens, dat zal me een worst wezen ik heb het over originaliteit en dat is ver te zoeken.
    Ze zouden gewoon heel simpel het volgende kunnen doen: Je word opgehaald door een SeaKing, en in plaats van 2 miniguns zitten er 30Mm granaatwerper op net zoals in CoD4 op die SeaKing.
    In plaats dat er zomaar 10 helikopters jou volgen zijn er slechts 4 tot 5 helikopters en een aantal grond troepen. Kijk dan is je originaliteit -(projectielen tegen helikopters gebruiken voegt wat moeilijkheid toe) – wat hoger en kan je zeggen: Kijk we hebben wat origineels gedaan.

    Ik vind overigens wel dat ze het goed doen met die “Double-scopes”, dus 4x acog en Red dot sight zodat je kan switchen tussen de sights.
    Geen dedicated server systeem op te PC vind ik dan wel weer een nadeel, zelfde geld voor attachements die je kogels er sneller uit laten komen.

  •   
    toeter83's avatar

    Alfa Warrior schreef, "

    ”toeter83″ schreef, "
    AC 130 is gewoon een gunship.
    En de Hind en Blackhawk en Apache helikopters zaten al in mw4 dus wat word er nou precies gestolen. Echt he wat een loze opmerking van en BF fanboy."

  • Ik snap dat een AC-130 een gunship is, echter zijn zen projectielen zo krachtig dat een gebouw makkelijk neer zal gaan.
  • Ik weet dat de Blackhawk en Hind (niet apache) helikopters in CoD4 zaten, echter het feit dat je als gunner van een blackhawk het opneemt tegen HIND helikopters is iets uit BF:BC2.
    Ik heb er ook niks tegen dat deze helikopters in de spellen terug keren, ze worden gebruikt door het leger. Ik ben enthousiast over Battlefield na al die Call of Duty teleurstellingen, dit maakt mij alleen nog geen fanboy, puur omdat ik van de wat “tactische” shooters hou en niet de Arcade-style zoals CoD. Zie de preview: Battlefield en CoD vergelijken is als appels met peren vergelijken.
    "
  • Oh dat van die fanboy is een beetje een loze opmerking van mij hoor,
    Maar was bang dat dit weer zon BF is beter als COD discusie zou gaan worden vandaar.
    Ik vind ze allebei leuk allebei hebben plus en minpunten. Snap alleen nooit zo goed wat er nou zo tactisch is aan BF. Je kan bij COD ook tactisch splelen samen met vrienden. Als je iets door een headset afspreekt om te doen is het inpriciepe al tacktiek.
    Ik vind hoe er gespeeld word in BF niet zoveel verschillen van cod de meeste mensen spelennnog steeds voor de meeste kills. En de meeste rennen ook rond als een kip zonderkop.

  •   
    tijs_vp's avatar

    Fanta$y schreef, "

    De vergelijking met concurrent Battlefield 3 is dan ook overbodig, want dat zou echt appels met peren vergelijken zijn. "

    Dat zeg ik al maanden. Maar ( Bijna ) iedereen op deze site gaat gewoon door. 😀

    En toch zal juist omdat mensen die appels met peren vergelijken MW3 veel gamers verliezen aan BF3.

  •   
    morkop006's avatar

    ik vind het tog altijd zo raar als mensen zeggen:”je kan cod en battlefield niet met elkaar vergelijken”. Wtf, tuurlijk wel. Het zijn beide shooters in de moderne setting. Je kan makkelijk de graphics/effects vergelijken. Ook de gameplay kan je vergelijken; cod is meer run’n gun met over de top actie. Battlefield zijn de maps groter en kan je dus meer op tactiek spelen. Wat je beter/leuk vind ligt bij de persoon zelf. Wrm zou je battlefield wel met een andere shooter kunnen vergelijken, maar niet met cod….. dat idee ontgaat mij nogal. 🙄

  •   
    Mv-Highway's avatar

    Fanta$y schreef, "

    De vergelijking met concurrent Battlefield 3 is dan ook overbodig, want dat zou echt appels met peren vergelijken zijn. "

    Dat zeg ik al maanden. Maar ( Bijna ) iedereen op deze site gaat gewoon door. 😀

  •   
    DutchmanDevil's avatar

    Alfa Warrior schreef, "

    Het begint met bekende zwart-wit beelden vanuit een AC-130, die de grond afspeurt naar vijanden"

    Wait, whut? AC-130 voor Recon in een stad? Geen UAV of iets in die richting. Realisme komt jammer genoeg weer niet voor in dit deel, Spijtig ik had gehoopt dat ze zich iets meer gingen focussen op “Wat doet het echte leger”.
    [quote]..

    Ben ik het niet mee eens, in de gameplay (chopper) beelden die ik zag vielen mij de volgende dingen op:

  • De gebouwen waren vierkant van boven, geen detail zoals een balkon of een rand op de top van het gebouw.
  • Ieder raam dat je “inkeek” was zwart, niet iets leuks als gordijnen nee gewoon alle ramen hadden dezelfde kleur en er was weinig detail in te vinden.
  • Tsja, dit is niet zozeer detail maar meer “BF:BC2 did it!”, want kom op zeg: Blackhawk VS HIND helikopters kennen we natuurlijk al, originaliteit -1.
    Ik snap dat Battlefield een ander spel is, maar dit is gewoon een idee kopiëren en in een andere setting zetten.[/quote]

    Wanneer je het realisme aflaat hangen van een AC-130 voor Recon vind ik dat een beetje goedkoop, want een AC-130 wordt wel degelijk gebruikt voor verkenningsresultaten. Een voorbeeld hiervan was het ondersteunen van de Navo in Bosnie 😉

  • Reageer
  •   
    zbuiserd1970's avatar

    ach het is zo weer november!!!!

  •   
    ChielB's avatar

    @velen boven mij: Wat betreft die AC-130: het was een behoorlijk afgezonderd buitengebied. Niet alsof dat ding ineens downtown Londen onveilig maakt. 😛

    Wanneer je zo hard realisme nastreeft, bedenk dan maar eens waar de realiteit is als je met knoppen iemand bestuurt en blijkbaar weer geneest van kogelwonden door simpelweg even dekking te zoeken of een med-kit te pakken…

    Misschien moeten we games wat meer blijven beoordelen op entertainment en fun? 😉

  •   
    blackname's avatar

    ik geloof best dat het een goeie game gaat worden en veel mensen houden hiervan dus stop nou maar gewoon met het afkraken als je het zelf nog niet eens goed bekeken hebt. of wacht gewoon af tot die uitkomt. ik ga hem ook niet kopen en speel ook liever bf maar ben ook niet zo sneu om cod helemaal de grond in te douwen ze hebbe namelijk een best mooieserie opgebouwd.

  •   
    DutchmanDevil's avatar

    ChielB schreef, "@velen boven mij: Wat betreft die AC-130: het was een behoorlijk afgezonderd buitengebied. Niet alsof dat ding ineens downtown Londen onveilig maakt. 😛
    Wanneer je zo hard realisme nastreeft, bedenk dan maar eens waar de realiteit is als je met knoppen iemand bestuurt en blijkbaar weer geneest van kogelwonden door simpelweg even dekking te zoeken of een med-kit te pakken…
    Misschien moeten we games wat meer blijven beoordelen op entertainment en fun? 😉 "

    Amen to that 😀

  •   
    huntedjohan's avatar

    toen ik eerste stukje van de preview las kreeg ik al de kriebels. omdat CoD zo vaak verkocht word moet er ook maar kwaliteit geleverd worden!

    na MW2 gekocht te hebben en al snel teleurgesteld te worden heb ik heel kort dit spel gespeeld. toen kwam BO en hoopte ik toch op een verbettering en werd het een nog grotere teleurstelling. jammer dat jullie er dus zomaar van uit gaan dat de grote verkopen altijd kwaliteit leveren. ik heb m gekocht en is mijn grootste miskoop geweest omdat ik kwaliteit juist heel erg miste in BO. was altijd een CoD player maar ga dit jaar voor het eerst toch kiezen voor BF en niet voor CoD.

  •   
    Alfa Warrior's avatar

    ChielB schreef, "@velen boven mij: Wat betreft die AC-130: het was een behoorlijk afgezonderd buitengebied. Niet alsof dat ding ineens downtown Londen onveilig maakt. 😛
    Wanneer je zo hard realisme nastreeft, bedenk dan maar eens waar de realiteit is als je met knoppen iemand bestuurt en blijkbaar weer geneest van kogelwonden door simpelweg even dekking te zoeken of een med-kit te pakken…
    Misschien moeten we games wat meer blijven beoordelen op entertainment en fun? 😉 "

    Dat snap ik, ik dacht echter dat die AC-130 gewoon boven de stad vloog vanwege een missie die ik in de stad zag.
    Nee realisme hoeft voor mij ook niet veel, maar als dat ding boven de stad had gevlogen dan gaan ze wel erg ver er vanaf wijken – denk aan honderden onoverzichtelijke RPG’s en AA-raketten die je niet op tijd kan zien / ontwijken, dit is de reden dat ze voor verkenning op grote schaal worden gebruikt zoals een bergpas of een verdachte boerderij (dorpen ook).
    In hoe verre het spel logisch gaat worden en realistisch qua verhaal en elementen die je niet direct tot je beschikking hebt zien we wel bij de release. Ik hoop in ieder geval op minder killstreaks en meer balans want in mijn ogen is dat waar de vorige CoD delen een groot te kort aan hebben gehad.

  •   
    ChielB's avatar

    huntedjohan schreef, "jammer dat jullie er dus zomaar van uit gaan dat de grote verkopen altijd kwaliteit leveren."

    Die conclusie/aanname slaat nergens op, want ik stel nergens dat goede verkoopcijfers betekenen dat iets sowieso kwalitatief goed is. Wat ik wel zeg is dat de vorige games uit de serie, in mijn ogen, wel altijd kwaliteit hebben geleverd. Misschien was de ervaring kort, was het niet even origineel, maar dat staat allemaal los van de pure kwaliteit van de titels. Dat het misschien niet jouw smaak of voorkeur is kan natuurlijk altijd zo zijn.

    De een heeft meer met Battlefield, de ander meer met Call of Duty. En allicht zijn er genoeg mensen die gewoon lekker voor beiden gaan. 🙂

  •   
    fabiankok's avatar

    ”morkop006″ schreef, "ik vind het tog altijd zo raar als mensen zeggen:”je kan cod en battlefield niet met elkaar vergelijken”. Wtf, tuurlijk wel. Het zijn beide shooters in de moderne setting. Je kan makkelijk de graphics/effects vergelijken. Ook de gameplay kan je vergelijken; cod is meer run’n gun met over de top actie. Battlefield zijn de maps groter en kan je dus meer op tactiek spelen. Wat je beter/leuk vind ligt bij de persoon zelf. Wrm zou je battlefield wel met een andere shooter kunnen vergelijken, maar niet met cod….. dat idee ontgaat mij nogal. 🙄 "

    Inderdaad.

    Het is geen appels met peren vergelijken, het is elstar appels met jonagold appels vergelijken. Welke appel je koopt hangt af van je voorkeur.

  •   
    Faex's avatar

    Hoop dat het weer een goede Call of Duty word. Met een hele mooie meeslepende verhaallijn ( Cod4) en ik hoop ook zeker weer op wat Stealth missies 🙂 8)

  •   
    Interv3nti0n's avatar

    Ziet er goed uit, al die discussies over realisme van gebouwen en het “stelen” uit andere games (BFBC2 blijkbaar) zijn toch nutteloos imo, het zijn 2 totaal verschillende games en ieder heeft zijn voorkeur. En als het spel (MW of BF, maakt niet uit) lekker speelt dan is het toch goed, niet?

  •   
    JonsoN's avatar

    Jammer dat ook dit deel van CoD weer gehyped wordt door GN, iets wat Activision naar mijn mening niet verdient.

    Dit is gewoon weer keihard ‘been there, done that’, en er is geen plek voor originaliteit.

    Mensen moeten naar de feiten kijken, en niet naar wat ze er zelf van vinden.

  •   
    ikkiewikkie's avatar

    DeAdSeYe schreef, "Hopelijk word het snel gedaan met dit soort games. Waar is de tijd van Rainbow six serie (heb ik het over de delen voor vegas 1+2), Delta Force, Ghost Recon (deel 1 rest is niks), Swat serie, Joint Operation Typhoon rising, de oude Battlefield 1942 oude vietnam. Operation Flashpoint deel 1 + addons (nieuwe zijn totaal niks).
    Waar is die tijd gebleven, tot deze crap blijft lopen en dan durven ze ook nog realisme en tactical shooters te roepen. 😆
    Voor mij geen CoD serie meer, al sins MW2 niet meer, Battlefield 3 koop ik wel voor 15 euro, net als wat ik had gedaan met MoH en zelfs die was het geld niet waard. Dit jaar koop ik alleen Red Orchestra 2, beter als de huidige shooters van tegenwoordig."

    Aah, Delta Force en de SWAT serie, those were the days 🙂 . Moesten ze idd maar eens een vervolg op gaan maken.

    Ik ga mij iig wel vermaken met beide games. Vooral met de ouderwets grote maps in Battlefield 8)

  •   
    desxeon's avatar

    Onthoud dit maar;
    CoD: Kwantiteit
    BF: Kwaliteit
    Maar ik denk dat Mw3 meer gaat verkopen en Bf 3 leuker wordt qua Multiplayer.

  •   
    FishHookz's avatar

    Sorry mensen maar als je een goede first-person shooter wil koop dan Battlefield 3 want die is beter aan elke kant maarja als je hem toch wilt kopen doe je dat maar lekker XD

  •   
    toeter83's avatar

    l DUTCH G3AR l schreef, "Sorry mensen maar als je een goede first-person shooter wil koop dan Battlefield 3 want die is beter aan elke kant maarja als je hem toch wilt kopen doe je dat maar lekker XD"

    Waar heb jij BF 3 gekocht als ik vragen mag. Dacht dat ie pas in November uit kwam.

  •   
    FishHookz's avatar

    toeter83″][quote=”l DUTCH G3AR l schreef, "Sorry mensen maar als je een goede first-person shooter wil koop dan Battlefield 3 want die is beter aan elke kant maarja als je hem toch wilt kopen doe je dat maar lekker XD"

    Waar heb jij BF 3 gekocht als ik vragen mag. Dacht dat ie pas in November uit kwam.[/quote]
    Je hoefd hem niet eens gespeeld te hebben om te weten dat ie beter is -.-‘ kom op denk na

  •   
    Faex's avatar

    *SNIFF* *SNIFF* Ik ruik een Fanboy 😉 😛 😥 Kom op zeg…..

  •   
    Jarek's avatar

    l DUTCH G3AR l schreef, "Sorry mensen maar als je een goede first-person shooter wil koop dan Battlefield 3 want die is beter aan elke kant maarja als je hem toch wilt kopen doe je dat maar lekker XD"

    Ok NICE ! Nu koop ik battlefield 3 echt wel, dankzij jou reactie !

  •   
    cool ice's avatar

    als ik dit zo allemaal zie en lees word MW3 weer stevig spectaculair. maar ik ga eerst voor BF3, en daarna kijk ik wel of ik dit nog koop. er komen ten slotte heel veel goeie games uit in de hefst dit jaar. 🙂

  •   
    toeter83's avatar

    Ik koop ze gewoon allebei en oordeel dan wel. Waarschijnlijk worden het allebei vermakelijke games.

  •   
    Sarge's avatar

    Verbeemen schreef, "ik mis het hart van COD 1 en 2 😥 "

    Die waren zooo epic hé! 😮
    Toen brachten ze nog “expansions” uit zoals United Offensive! 😛

  •   
    DanielBos's avatar

    Alfa Warrior schreef, "

  • Ik snap dat een AC-130 een gunship is, echter zijn zen projectielen zo krachtig dat een gebouw makkelijk neer zal gaan.
  • Ik weet dat de Blackhawk en Hind (niet apache) helikopters in CoD4 zaten, echter het feit dat je als gunner van een blackhawk het opneemt tegen HIND helikopters is iets uit BF:BC2.
    Ik heb er ook niks tegen dat deze helikopters in de spellen terug keren, ze worden gebruikt door het leger. Ik ben enthousiast over Battlefield na al die Call of Duty teleurstellingen, dit maakt mij alleen nog geen fanboy, puur omdat ik van de wat “tactische” shooters hou en niet de Arcade-style zoals CoD. [b]Zie de preview: Battlefield en CoD vergelijken is als appels met peren vergelijken./[b]
    "
  • Doe dat dan aub zelf ook niet. En verder zeg je dat niet van drcade style houdt zoals CoD, maar dat je nu enthousiast wordt over BF3 na alle CoD teleurstellingen. Je spreekt jezelf dus een beetje tegen 🙄 . En bij CoD had je kunnen verwachten dat het veel van hetzelfde wordt.

    Anyway, toffe preview. Heb erg veel zin in deze game. Ben benieuwd naar de multiplayer beelden!

  •   
    UberProSure's avatar

    Alfa Warrior schreef, "

    Het begint met bekende zwart-wit beelden vanuit een AC-130, die de grond afspeurt naar vijanden"

    Wait, whut? AC-130 voor Recon in een stad? Geen UAV of iets in die richting. Realisme komt jammer genoeg weer niet voor in dit deel, Spijtig ik had gehoopt dat ze zich iets meer gingen focussen op “Wat doet het echte leger”.
    [quote]..

    Ben ik het niet mee eens, in de gameplay (chopper) beelden die ik zag vielen mij de volgende dingen op:

  • De gebouwen waren vierkant van boven, geen detail zoals een balkon of een rand op de top van het gebouw.
  • Ieder raam dat je “inkeek” was zwart, niet iets leuks als gordijnen nee gewoon alle ramen hadden dezelfde kleur en er was weinig detail in te vinden.
  • Tsja, dit is niet zozeer detail maar meer “BF:BC2 did it!”, want kom op zeg: Blackhawk VS HIND helikopters kennen we natuurlijk al, originaliteit -1.
    Ik snap dat Battlefield een ander spel is, maar dit is gewoon een idee kopiëren en in een andere setting zetten.[/quote]

    Misschien heb je een punt, maar, de gameplay van Call of Duty Modern Warfare 1 en 2 waren geniaal en dat vind ik belangrijker dan de graphics!
    😉

  • Reageer
  •   
    Carcass's avatar

    Soms lijkt het net dat er een hoop vrouwen van in de overgang hier op de site aanwezig zijn.. Wat een gejank weer over bf weer..

    Jatten doen ze beide van elkaar en beide spellen zijn zwaar niet realistisch PUNT !

    Verder qua gameplay onwijs verschillend dus koop ze of koop ze niet.. beoordeel de games apart. en hou aub op met dat gezeik hier bij de reacties..

  •   
    Mock's avatar

    Carcass schreef, "Soms lijkt het net dat er een hoop vrouwen van in de overgang hier op de site aanwezig zijn.. Wat een gejank weer over bf weer..
    Jatten doen ze beide van elkaar en beide spellen zijn zwaar niet realistisch PUNT !
    Verder qua gameplay onwijs verschillend dus koop ze of koop ze niet.. beoordeel de games apart. en hou aub op met dat gezeik hier bij de reacties..
    "

    idd heel dit topic staat vol. het zijn beide top games, en hebben allen hun kwaliteiten. het is maar wat je belangrijk vind..

  •   
    locoferry's avatar

    huntedjohan schreef, "toen ik eerste stukje van de preview las kreeg ik al de kriebels. omdat CoD zo vaak verkocht word moet er ook maar kwaliteit geleverd worden!
    na MW2 gekocht te hebben en al snel teleurgesteld te worden heb ik heel kort dit spel gespeeld. toen kwam BO en hoopte ik toch op een verbettering en werd het een nog grotere teleurstelling. jammer dat jullie er dus zomaar van uit gaan dat de grote verkopen altijd kwaliteit leveren. ik heb m gekocht en is mijn grootste miskoop geweest omdat ik kwaliteit juist heel erg miste in BO. was altijd een CoD player maar ga dit jaar voor het eerst toch kiezen voor BF en niet voor CoD.
    "

    ik moet deze man toch gelijk geven.

  •   
    locoferry's avatar

    dit is gewoon mw2 in een nieuw jasje

  •   
    locoferry's avatar

    DeAdSeYe schreef, "Hopelijk word het snel gedaan met dit soort games. Waar is de tijd van Rainbow six serie (heb ik het over de delen voor vegas 1+2), Delta Force, Ghost Recon (deel 1 rest is niks), Swat serie, Joint Operation Typhoon rising, de oude Battlefield 1942 oude vietnam. Operation Flashpoint deel 1 + addons (nieuwe zijn totaal niks).
    Waar is die tijd gebleven, tot deze crap blijft lopen en dan durven ze ook nog realisme en tactical shooters te roepen. 😆
    Voor mij geen CoD serie meer, al sins MW2 niet meer, Battlefield 3 koop ik wel voor 15 euro, net als wat ik had gedaan met MoH en zelfs die was het geld niet waard. Dit jaar koop ik alleen Red Orchestra 2, beter als de huidige shooters van tegenwoordig."

    nu overdrijf je. hoe kieskeurig kan je zijn 😕

  •   
    -B9D7L-'s avatar

    dit word veruit de beste game in 2011 8)

  •   
    FT0rres090's avatar

    Oke, even for the record, JE KAN BATTLEFIELD 3 MET MODERN WARFARE 3 VERGELIJKEN,
    Beide militaire FPShooters, beide moderne setting, het speelt allebei wel anders, en heeft ook een ander gevoel maar als je tegenwoordig Battlefield3 niet met CoD8 kan vergelijken, wat dan wel?

  •   
    Carcass's avatar

    ”FT0rres090″ schreef, "Oke, even for the record, JE KAN BATTLEFIELD 3 MET MODERN WARFARE 3 VERGELIJKEN,
    Beide militaire FPShooters, beide moderne setting, het speelt allebei wel anders, en heeft ook een ander gevoel maar als je tegenwoordig Battlefield3 niet met CoD8 kan vergelijken, wat dan wel?"

    Je kan ze wel vergelijken en de 1 leuker vinden dan de andere. Maar je kunt niet zeggen dat die dan ook echt beter is.

    De gameplay is daarvoor te verschillend en dit is puur een kwestie van smaak..

  •   
    Hillianii's avatar

    Ik vind het Spec ops en campaign er goed uit zien,
    nu nog aleen de multiplayer is bekijken.

  •   
    sander076's avatar

    breng quikescope en dat wapen uit cod4 g36i ofzo terug en wat mooiere en leukere maps en wat betere killstreaks niet zoals black ops dat is gewoon een kut spel . bammm 👿

  •   
    Hillianii's avatar

    Ik koop ze gewoon allebei joh!
    Ze zijn alle 2 gewoon AWESOME!!!

  •   
    Sarge's avatar

    Godverdomme, tot een paar weken terug was ik er vast van overtuigd om BF3 te kopen. Maar nu begin ik meer en meer te twijfelen of ik toch geen MW3 ga kopen 🙄