De wereld van Brink

13 mei aanstaande is het zover en kunnen we allemaal aan de slag met Brink. Er zijn nog altijd veel vragen omtrent deze multiplayer-meets-singleplayer game van Betheseda aan mij de taak om duidelijkheid te scheppen in de vele vragen die men heeft. Hoe zit het met het verhaal van Brink, hoe werkt het precies en in wat voor wereld speelt het zich af. Kortom, De wereld van Brink.

Al Gore for President

Bewust of onbewust, Brink speelt in op één van de heetste onderwerpen van dit moment, namelijk groene energie en het behoud van de natuur en het milieu. We tellen het jaar 2045 en een immens project blijkt de enige redding te zijn voor duizenden inwoners van de Aarde. The Ark, een milieuvriendelijke, drijvende stad die volledig op zichzelf kan bestaan, was een testproject van de mensheid om ze in de toekomst te beschermen tegen het smelten van de ijskappen en het stijgen van het zeeniveau. Helaas voor de mensheid hebben ze niet meer van deze steden kunnen bouwen voor het ergst voorstelbare daadwerkelijk gebeurde. De ijskappen gingen inderdaad smelten en The Ark lijkt de enige stad te zijn die het heeft overleefd en volledig op zichzelf staand kan voortbestaan.
enter

Het is niet moeilijk voor te stellen dat alle overlevenden van de ramp een plekje wilden op The Ark en waar de stad bedoeld was voor 5.000 inwoners, zijn er nu 50.000 mensen in de stad aanwezig. Dit kan natuurlijk niet goed zijn voor de rust en als je Brink opstart dreigt er een burgeroorlog waar jij een kant in moet kiezen. Ruimte, voedsel, water en energie zijn schaars en dus is deze oorlog belangrijk om jouw factie te laten overleven.

Goed of slecht

De keuze voor de factie is een belangrijke. Zo kun je kiezen voor de Resistance of de Secrurity en de verschillen zijn op zijn minst groot te noemen. Zo bestaat de Resistance uit Refugees, de relatieve nieuwkomers, die simpelweg willen overleven na het verlies van hun eigen steden. Zij leven in armoede en vechten om simpelweg te kunnen leven in de Ark. De Founders en hun Secrurity aan de andere kant zijn de originele bewoners. Zij vinden dat zij als enige recht hebben op de Ark en zijn dan ook niet helemaal eerlijk in het verdelen van de voedsel- en energiebronnen van de stad. Het moge duidelijk zijn dat je één van de facties gaat kiezen om de andere kant kapot te schieten.

Hoe de mutliplayer, coöp en de singleplayer met elkaar verbonden worden is uitgebreid te lezen in onze Hands On, maar in het kort komt het erop neer dat jouw tegenstanders in de game ook echte spelers zijn. Afhankelijk van de factie die je kiest zal je een bepaalde missie krijgen, die je recht tegenover je tegenstanders plaatst en andersom. Daarnaast is er uitgebreid de mogelijkheid om je karakter en wapens volledig aan te passen naar je eigen wensen.

Voor de mensen die straks aan de slag gaan met Brink is nu in ieder geval duidelijk waar de game zich zal afspelen en wat de verhoudingen zijn in de game. Nu kunnen jullie alvast nadenken over welke zijde je gaat kiezen en als je meer wil weten over Brink kun je dat uiteraard lezen in de uitgebreide preview of zien in bovenstaande GN ON TOUR.
  1.   
    NiSh's avatar

    Oh zo zit dat 😀 Nooit geweten, maar dit spel wordt leuker en leuker 😆

  2.   
    Sarge's avatar

    Zo, dat was weer interessant. Trouwens een origineel concept, zo’n drijvende stad. En is het echt SecRurity? Met die r in het midden? 😛

  3.   
    Update's avatar

    Brink wordt ZO CHILL, ten minste, ik hoop dat het aan de verwachtingen voldoet die ik er van heb, anders ben ik weer 60 euro kwijt aan een spel dat ik nooit meer speel. Toch vind ik het idee van teamwork als centrum van een spel *beetje offtopic* wel echt heel vet! 😀