The Social Network Blu-ray

DVD en Blu-ray reviews op MoviesNET draaien eigenlijk om één vraag: hoe vermakelijk is alles? Geen uitgebreide technische praatjes over beeldverhoudingen, audiotracks en camerahoeken, maar gewoon een oprechte bespreking van de mate waarin de film en eventuele extra’s voor echt entertainment zorgen. Natuurlijk zullen we opvallende zaken wat betreft beeld en geluid zeker benoemen indien het relevant is, maar verder willen we vooral duidelijk maken of de DVD/Blu-ray de aankoop waard is.

Goed werk!

Het was even schrikken toen David Fincher, bekend van films als Se7en en Fight Club, aankondigde dat hij een op feiten gebaseerde film aan het maken was omtrent het ontstaan van Facebook. Kan de man dat wel? Ligt dat wel in zijn straatje? Hier op MoviesNET kreeg de film een lovende recensie en de nominatie voor acht Oscars (waaronder beste film) zegt meteen dat Fincher zijn werk goed gedaan heeft. Met the Social Network levert Fincher wederom een film af waar het publiek tot ver na de credits over door zal praten.

Voor hen die onder een grote steen hebben geleefd het laatste jaar; The Social Network verteld ons het verhaal van Mark Zuckerberg, de man achter Facebook. Hoe Zuckerberg (een prachtige rol van Jesse Eisenberg) vanuit zijn Harvard studentenkamer de eerste opzet van Facebook heeft gecreëerd, hoe het zijn leven heeft veranderd en vooral de vele rechtszaken die het hem heeft opgeleverd. Zuckerberg zou het idee van Facebook gestolen hebben van de gebroeders Winklevoss en zelfs zijn beste vriend Eduardo Saverin klaagt hem uiteindelijk aan voor een bedrag met acht nullen. Je kunt geen vijfhonderd miljoen vrienden krijgen zonder vijanden te creëren.

Meer dan compleet

De Blu-ray is een prachtige aanvulling op je filmcollectie geworden. Op het gebied van audio en beeldkwaliteit laat de film zich niet kennen. Alles oogt enorm gedetailleerd en de soundtrack van de film klinkt heerlijk zuiver. Naast de film vind je een twee sterke audiocommentaren. De eerste met regisseur David Fincher, de tweede met scriptschrijver Aaron Sorkin en de cast.

Interessanter voor hen die altijd op zoek zijn naar meer informatie is de tweede schijf die meegeleverd is. Zo is er bijvoorbeeld een lange documentaire te bekijken die het hele proces achter de film laat zien. Van casting naar het passen van kleding, het uitwerken van het verhaal, het oefenen van de scènes tot het uiteindelijke opnemen van de film. Met interviews met hoofdrolspelers, regisseur en scriptschrijver zorgt deze documentaire dat je letterlijk alles weet wat je wil weten rondom deze film.

Daarnaast zijn er nog vier interessante features waarin vooral de visuele effecten en het geluid van de film naar voren komt. Wist je bijvoorbeeld dat de tweelingbroers Winklevoss door twee totaal verschillende acteurs zijn gespeeld? Digitaal is het hoofd van één van hen vervangen. Trent Reznor (zanger van de Nine Inch Nails) gaat diep in op de soundtrack en vooral waarom die zo enorm anders is dan de gemiddelde soundtrack. Het heeft in ieder geval zijn vruchten afgeworpen; ook Reznor en partner Atticus Ross hebben een Oscarnominatie gehad. Gooi hier nog een scene uit de film bij die je met originele soundtrack en een alternatieve soundtrack kunt bekijken en het pakketje is meer dan compleet.

Conclusie

The Social Network wist mij vorig jaar in de bioscoop enorm aan te spreken. Het verhaal van Zuckerberg is tragisch, interessant en enorm actueel. Een film die zwaar leunt op dialoog, herkenbaarheid van het merk Facebook en strakke acteerprestaties. Een film die een sterke Blu-ray release verdiende en dus ook gekregen heeft. – Vind ik leuk – Klik.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren