Pac-Man Championship Edition

Er kan gezegd worden: ”Wie Pac-Man niet kent, mag zichzelf niet als gamer zien.” Daar kan ik mij ook wel in vinden. Deze gele vraatzuchtige monster zag zijn eerste levenslicht in het jaar 1980, toen Namco een heuse arcademachine op de markt bracht met Pac-Man als het arcadespel. Nu 30 jaar later verschijnt er een nieuwe PlayStation mini op het PlayStation Network. Mag deze game de titel Pac-Man dragen?

Oldschool

Old-school, daar zitten de roots van Pac-Man. Geen gefrats met een 3D-omgeving en een 3D Pac-Man. Dit arcadespel is gewoon gemaakt om het in 2D te spelen. Zo dacht Namco Bandai er ook over, want Pac-Man Championship Edition is een 2D-versie van de vele andere delen. Maar het blijft niet alleen daarbij, want het is nu gewoon genieten geblazen met de originele Pac-Man. Jij hebt, zoals altijd, de controle over een gele monster die honger heeft. Dus je gaat op zoek naar zo veel mogelijk eetbare dingen, maar dit gaat niet zo makkelijk aangezien jij weerstand krijgt van geesten. Zoals je ziet is dit concept hetzelfde zoals 30 jaar geleden. Lekker oldschool!

Newschool

Maar wat zal zo’n game als toevoeging hebben als het alleen maar old-school was? Niet veel, inderdaad. Daarom zitten er ook nieuwe elementen in de game. Normaliter zal het veld helemaal gevuld zijn met lekkere hapjes voor onze grote vriend, maar dat is in dit deel anders. Nu is maar een gedeelte van het veld gevuld met hapjes en elke keer wanneer jij een aantal hapjes hebt binnen geslokt, zonder dat je gepakt bent, verschijnt er een fruitstuk! Wanneer je zo’n fruitstuk te pakken hebt, verschijnen de hapjes weer op een andere gedeelte van het veld, of in sommige gevallen verandert het veld zelfs. Dit is een gewoon een groot pluspunt, want door dit element blijft het tempo in het spel hoog.

Het tempo wordt overigens ook letterlijk verhoogd door een ander element. Want hoe langer jij speelt, hoe hoger het tempo wordt. Het kan frustrerend zijn, maar ook leuk. Op een gegeven moment ga je gewoon zo snel, met nog snellere monsters achter je aan, dat het alleen voor de besten onder ons is weg gelegd.

Variatie genoeg

Championship Edition heeft de beschikking over verschillende modi; welgeteld zijn het er zes. De ene modus zorgt ervoor dat het tempo buitenaards wordt opgeschroefd en de andere modus zorgt er bijvoorbeeld voor dat Pac-Man zich in het donker bevindt, zodat je alleen de geesten en de hapjes ziet. Elke modus heeft zijn eigen kenmerk en dit zorgt voor variatie in de game. Als de ene modus je verveelt, ga je simpelweg richting de andere modus.

Conclusie

Zoals je ziet ben ik zeer lovend over deze game en dat komt doordat deze PlayStation Mini je enorm goed vermaakt, voor weinig geld. De verschillende modi zorgen voor flink wat variatie, er is voor ieder wat wils. Hierbij geldt wel dat men wel enigszins een liefhebber moet zijn van de Pac-Man serie. Om als liefhebber natuurlijk wel neutraal te blijven, krijgt deze game van mij gewoon een welverdiende acht!

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Oldschool
  • Lekker arcade

Wat is NOT

  • Eentonigheid

8

Meer Pac-Man Championship Edition

  1.   
    jwgreece's avatar

    pac-man is weer terug op de psp en voor weinig geld 😆

  2.   
    Steelpartyhat's avatar

    “Eentonig”

    Natuurlijk is het eentonig, we hebben het hier over 2d pac man dat is altijd het zelfde gebleven, behalve 3d pac man. Pac man FTW

  3.   
    lassieman's avatar

    ”Variatie genoeg”, en ”eentonig”, beetje raar en logisch dat het eentonig is 😕

  4.   
    GBA43's avatar

    Tuurlijk is het ééntonig het is pac-man xD

  5.   
    Mrn.'s avatar

    Je moet vatten dat er variatie is in speel modi.. Dus er zijn wel nieuwe uitdagingen. Maar toch blijft het hetzelfde door met jouw gele monstertje bolletjes te eten. Variatie in modi, eentonigheid in gameplay, voor de duidelijkheid. 🙂

  6.   
    Cherishe's avatar

    Heerlijk oldschool spelletje voor tussendoor.
    Zeker geen miskoop!