Kinectimals

Microsoft wil met de Kinect ook een wat meer casual publiek richting de Xbox 360 vallen aantrekken, waaronder veelal gezinnen en (jonge)kinderen vallen. Een perfecte manier om deze jongere gamers aan de Kinect te krijgen is uiteraard een game waarin je een eigen huisdier krijgt die je vervolgens moet verzorgen. Is Kinectimals een snelle cash-in, of is het meer?

Er zijn inmiddels al behoorlijk wat games waarin je een dier of baby moet verzorgen en die ook gericht zijn op de wat jongere gamers. Een bekend en kwalitatief goed voorbeeld is uiteraard Nintendogs, een minder bekend en kwalitatief minder goede game uit deze categorie is My Baby Boy. Ik kan je nu alvast vertellen dat Kinectimals eerder op het niveau zit van Nintendogs dan dat van My Baby Boy, hoewel je in Kinectimals natuurlijk geen hondje krijgt als maatje. In plaats daarvan krijg je te maken met de jonge versies van knuffelbare en schattige tijgers, luipaarden en andere grote katten.

Schattige pluizenballen

En wat zijn ze schattig. Al vanaf het eerste moment dat je je nieuwe maatjes ziet, smelt je hart gewoon. Dit komt echter niet alleen door het uiterlijk van deze diertjes, ondanks dat vanzelfsprekend geweldig knuffelbare pluizenballen zijn. Ontwikkelaar Frontier Developments heeft namelijk heel veel aandacht besteed aan de animaties en het gedrag van de kleine grote katten. Als ze ergens op klimmen, hebben ze een zekere onhandigheid over zich, waardoor je als speler vertederd naar je scherm staart. In tussenfilmpjes zijn ze vaak wat ondeugend en als je ze eenmaal een keer het ‘val dood’-trucje hebt zien doen, dan wil je nooit meer een hamster, cavia, konijn of ander huisdier. De dieren in Kinectimals hebben een heel hoog schattigheidsgehalte en is dus ideaal voor jongere gamers, zusjes en vrouwelijke eindredacteuren.

Eiland vol avonturen

De schattigheid is natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar de hele tijd naar het scherm zitten staren is ook niks, want Kinectimals is niet voor niets een game. Ook op dit gebied zit het met Kinectimals goed, want in Kinectimals is genoeg te doen. Het eiland waar je met de diertjes op ontdekkingstocht gaat zit namelijk vol met mini games. Deze variëren alleen al het eerste gebied van voetballen tot een hindernisbaan en van een gehoorzaamheidstest tot een racebaan. Daarnaast kun je, door deze mini games te spelen en je tijgertje te verzorgen, punten verzamelen om zo nog meer gebieden te unlocken. Er is een strand, er is een bosgebied en er is zelfs een gebied met ijs en sneeuw. Genoeg variatie dus en doordat deze nieuwe gebieden moeten worden geunlockt blijft er voor de speler een push om verder te spelen.

Naast hun grote schattigheid is er nog een groot pluspunt aan de kleine grote katten in Kinect, namelijk dat ze geen balkjes hebben waar hun behoeften in staan. Je hoeft niet constant in de gaten te houden of ze honger hebben, naar de WC moeten, moe zijn, dorstig zijn en noem zo maar op. Erg prettig, want hierdoor kun je je lekker richten op lol hebben met je nieuwe maatje en het verkennen van het eiland. Je kunt de dieren wel wassen, borstelen en voederen, maar het is in Kinectimals een bijzaak, het is niet de focus van de game. En dat is, zeker als je vaker van dit soort games hebt gespeeld, een behoorlijke opluchting.

De Kinect

Kinectimals is, zoals de naam wellicht doet vermoeden, een game die alleen met de Kinect kan worden gespeeld. Dit gaat over het algemeen heel goed en hier heb ik bij deze game weinig klachten over. De mini games leveren geen enkel probleem op, en het enige moment waarbij het mis ging met de motion tracking van de Kinect was toen ik iets te snel vanuit een staande positie op mijn rug op de grond ging liggen. Het spel dacht dat ik op mijn buik lag, waardoor mijn zwarte panter dit ook deed, terwijl hij eigenlijk had moeten doen alsof hij dood neerviel. Dit was bij mij de enige keer dat het mis ging, dus dat vergeef ik deze game graag.

Er zijn nog twee kleine dingetjes waar ik het even over wil hebben en de eerste daarvan is de graphics. Deze zijn verrassend mooi en de kleine grote katten zien er dus niet alleen schattig, maar ook nog eens mooi uit. Het tweede puntje dat ik aan wil halen is de mogelijkheid om Kinectimalsknuffels te kopen en deze vervolgens ook in de game te unlocken door de bijbehorende kaartjes in te scannen. Het geeft deze game geen hoger cijfer, maar ik vind het wel erg leuk dat deze mogelijkheid er is.

Conclusie

Kinectimals heeft me aangenaam verrast. In het begin vreesde ik dat deze game een schattige, maar inhoudsloze huisdierengame zou worden. Gelukkig zit er meer dan genoeg content in de game om je een hele tijd lang zoet te houden en bovendien is deze content ook nog eens heel vermakelijk.

Kan ik deze game dan aan de gemiddelde GamersNet-bezoeker aanraden? Het antwoord hierop is ‘nee’, want deze game is bedoeld voor jongere gamers. Voor je zusje, en misschien zelfs ook wel voor je broertje, is dit echter een hele leuke en vermakelijke game waar heel wat uurtjes aan besteed kunnen worden.

Gamersnet Score

Wat is HOT

 • Hoge schattigheidsfactor
 • Veel content
 • Leuke mini games

Wat is NOT

 • Er hadden iets meer diersoorten in het spel mogen zitten

8

 1.   
  HardCoreGamer™'s avatar

  Als de prijs van Kinect omlaag zou gaan… Ga ik hem zeker kopen! 🙂
  (Of er moet toevallig een prijsvraag komen.. Kuch*) 🙄

 2.   
  desxeon's avatar

  Wow, een 8 had veel minder verwacht.

 3.   
  Sa.'s avatar

  ziet er gaaf uit!
  ik ben er mischien een beetje te oud voor maar rollen over de grond is wel leuk (met de gordijnen dicht)

 4.   
  Leon 2.0's avatar

  Heb je het eigenlijk ook echt met/door een zusje/broertje/neefje/etc. gespeeld/laten spelen. Ik vraag me bij zulke spellen eigenlijk altijd af hoe lang jonge kinderen zoiets leuk blijven vinden en hoe lang ze hun aandacht op dergelijke spellen kunnen houden. Ik zie m’n eigen neefje/nichtje (ca. 8 jaar) dit bijvoorbeeld echt niet spelen.

 5.   
  xHouse's avatar

  Ze zien er echt zo schattig uit die beesten op dat spel. :3

 6.   
  iveL's avatar

  Mooi cijfer 😀

 7.   
  Fox's avatar

  desxeon schreef, "Wow, een 8 had veel minder verwacht."

  Hoe zo? Het concept is toch goed uitgewerkt? En het is ook leuk voor hun doelgroep. Dus dat jij het minder leuk vind kan. Maar gn moet ook denken voor wie hij is en of het goed gemaakt is.

 8.   
  Leon 2.0's avatar

  Fox schreef, "

  ”desxeon” schreef, "Wow, een 8 had veel minder verwacht."

  Hoe zo? Het concept is toch goed uitgewerkt? En het is ook leuk voor hun doelgroep. Dus dat jij het minder leuk vind kan. Maar gn moet ook denken voor wie hij is en of het goed gemaakt is."

  Misschien had hij verwacht dat het concept niet goed uit de verf zou komen. 🙄

 9.   
  MaTriX's avatar

  Tja weet nou niet goed wat ik van Majo de eind conclusie moet denken en dan met name *Kan ik deze game dan aan elke GamersNet-bezoeker aanraden? Het antwoord hierop is ‘nee’, want deze game is bedoeld voor jongere gamers.*

  Zelf ben je geen 12 meer en toch heb je enorm veel plezier gehad met deze game te reviewen dit lijkt me dan meer dat het een spelletje is die misschien voor zowel JONG als OUD geschikt is of zie ik dat verkeerd.
  Zelf zie ik me dit niet spelen maar kan me voorstellen dan me vrouw dit geweldig kan vinden gezien die gek op dieren is, dus hoe moeten we dat zien Majo ?

  Verder zoals gewoonlijk een hele mooie review, gisteren zelf Kinect gekocht en werkt echt perfect ik vraag me af waar de verhalen vandaan komen dat het niet werkt of veel lag heeft, vrouwtje heeft gisteren veel plezier gehad met Dance Central en ja kep zelf ook staan dansen 😀

 10.   
  GENERAL_DS's avatar

  MaTriX schreef, "Tja weet nou niet goed wat ik van Majo de eind conclusie moet denken en dan met name *Kan ik deze game dan aan elke GamersNet-bezoeker aanraden? Het antwoord hierop is ‘nee’, want deze game is bedoeld voor jongere gamers.*
  Zelf ben je geen 12 meer en toch heb je enorm veel plezier gehad met deze game te reviewen dit lijkt me dan meer dat het een spelletje is die misschien voor zowel JONG als OUD geschikt is of zie ik dat verkeerd.
  Zelf zie ik me dit niet spelen maar kan me voorstellen dan me vrouw dit geweldig kan vinden gezien die gek op dieren is, dus hoe moeten we dat zien Majo ?
  Verder zoals gewoonlijk een hele mooie review, gisteren zelf Kinect gekocht en werkt echt perfect ik vraag me af waar de verhalen vandaan komen dat het niet werkt of veel lag heeft, vrouwtje heeft gisteren veel plezier gehad met Dance Central en ja kep zelf ook staan dansen :D"

  vergeet niet dat er staat, Kan ik deze game aan ELKE Gamersnet bezoeker aanraden? en aangezien je zelf al zegt dat het niks voor jou is. het is ook niks voo rmij, al had ik een xbox. en als je een poll erover gaat houden zou het waarschijnlijk het meerendeel dat ook vinden.

 11.   
  Tha Destiny's avatar

  Geen enkele game kan je elke Gamersnet bezoeker aanraden 😛

 12.   
  desxeon's avatar

  mr.black schreef, "

  ”Fox” schreef, "[quote=”desxeon”].."

  Hoe zo? Het concept is toch goed uitgewerkt? En het is ook leuk voor hun doelgroep. Dus dat jij het minder leuk vind kan. Maar gn moet ook denken voor wie hij is en of het goed gemaakt is."

  Misschien had hij verwacht dat het concept niet goed uit de verf zou komen. 🙄 [/quote]
  Ìk zeg gewoon dat ik er minder van verwacht had, maar hoe hoger hoe beter.:)

 13.   
  MaTriX's avatar

  GENERAL_DS schreef, "

  ”MaTriX” schreef, "Tja weet nou niet goed wat ik van Majo de eind conclusie moet denken en dan met name *Kan ik deze game dan aan elke GamersNet-bezoeker aanraden? Het antwoord hierop is ‘nee’, want deze game is bedoeld voor jongere gamers.*
  Zelf ben je geen 12 meer en toch heb je enorm veel plezier gehad met deze game te reviewen dit lijkt me dan meer dat het een spelletje is die misschien voor zowel JONG als OUD geschikt is of zie ik dat verkeerd.
  Zelf zie ik me dit niet spelen maar kan me voorstellen dan me vrouw dit geweldig kan vinden gezien die gek op dieren is, dus hoe moeten we dat zien Majo ?
  Verder zoals gewoonlijk een hele mooie review, gisteren zelf Kinect gekocht en werkt echt perfect ik vraag me af waar de verhalen vandaan komen dat het niet werkt of veel lag heeft, vrouwtje heeft gisteren veel plezier gehad met Dance Central en ja kep zelf ook staan dansen :D"

  vergeet niet dat er staat, Kan ik deze game aan ELKE Gamersnet bezoeker aanraden? en aangezien je zelf al zegt dat het niks voor jou is. het is ook niks voo rmij, al had ik een xbox. en als je een poll erover gaat houden zou het waarschijnlijk het meerendeel dat ook vinden."

  Misschien moet je mij antwoord nogmaals lezen want daar staat totaal iets anders dan wat jij zegt.

 14.   
  PsYkOfOoL's avatar

  Ik vind zelf dat dit eerder voor jonge publiek is, want ik zie een man van 40 dit nou niet spelen 😆

  edit: waarom staat er een 1 onder me naam had eigenlijk een 7 neergezet raar

 15.   
  Slayer61's avatar

  Waarom zou je zoiets uberhaupt willen spelen? Neem een huisdier en speel daar maar mee. 😕

 16.   
  RoHoutje's avatar

  Lijkt me wel een grappige game.

 17.   
  MaTriX's avatar

  PsYkOfOoL schreef, "Ik vind zelf dat dit eerder voor jonge publiek is, want ik zie een man van 40 dit nou niet spelen 😆
  edit: waarom staat er een 1 onder me naam had eigenlijk een 7 neergezet raar"

  Een man misschien niet, maar een vrouw misschien wel 8)

 18.   
  ExtremeDotCom's avatar

  ze zien er best wel schattig uit 😛

 19.   
  Nitrix31's avatar

  Ik vind dat hele kinect maar niets 😛 Beetje mongolisch staan te doen voor de tv. Nee geef mij dan maar een controller of een pc 🙂

 20.   
  YRD's avatar

  Ik denk dat het wel een leuk spel is, alleen lijkt het me een beetje eentonig worden. Het lijkt me wel een leuk spel om met me neefje te spelen. 🙂

 21.   
  Kilerden's avatar

  Deze ga ik zeker wel een keer halen, of hij kinderachtig is of niet.

 22.   
  N360Gamer's avatar

  Beetje aan de hoge kant die 8, als je het mij vraagt. Ik zie het namelijk een beetje als de Nintendogs alleen dan voor Kinect. Nee thanx, mij niet gezien 😳

 23.   
  Teunb's avatar

  ”Slayer61″ schreef, "Waarom zou je zoiets uberhaupt willen spelen? Neem een huisdier en speel daar maar mee. 😕 "

  Een huisdier kost meer geld dan dit spel uiteindelijk, in dit spel hoef je er erg weinig voor te doen en als ze ziek worden heb je er in het spel een heel stuk minder last van dan in het echt.

 24.   
  The_sith_lord's avatar

  Misschien ook wel grappig als je wat gedronken hebt:P

  Met vrienden dood gaan liggen op de grond haha

 25.   
  Navajo's avatar

  Deze review heeft mij eigenlijk wel meer richting de koop geholpen. Die beestjes zijn gewoon te schattig. Eigenlijk ben ik er te oud voor. Ben 26, maar ach ik woon 4 hoog niemand die me over de grond ziet rollen haha.

  Thnx voor de mooie review!

 26.   
  axieikwilsushi's avatar

  ik vraag me nou af of ik kinect zal kopen 😕
  wel mooie review