Call of Duty: Black Ops Singleplayer

Call of Duty, de serie die in de afgelopen jaren uitgegroeid is tot één van de grootste franchises in de geschiedenis. De studio Infinity Ward, waarmee het allemaal begon, is inmiddels uit elkaar gevallen na hun laatste deel Modern Warfare 2. Nu ligt er een nieuw deel in de winkels, een deel van ontwikkelaar Treyarch. Is deze studio in staat om een volwaardig vervolg van de serie te publiceren, na het enigszins bekritiseerde World at War, of kunnen we zeggen dat we met de beëindiging van Infinity Ward de serie wel vaarwel kunnen zeggen?

Na het spelen van Call of Duty: Black Ops kan ik het antwoord op deze vraag gemakkelijk geven. Ja, Treyarch heeft een geweldige game geproduceerd, waar menig gamer nog vele uren in zal gaan steken. Niet alleen in de alom befaamde multiplayer, die we binnenkort nog uitgebreid zullen gaan behandelen, maar zeker ook in de ongelooflijk goede singleplayer.

Het ‘waarom’ is eindelijk duidelijk

Mensen die stellen dat Modern Warfare 2 al één groot actiespektakel was, zullen nu helemaal met open mond staren naar de beelden die de singleplayer produceert. Want mensen, mensen, niet alleen is de actie weer van een dermate gehalte dat de adrenaline constant door je heen giert, Treyarch heeft er ook voor gezorgd al deze actie met een zeer intrigerend verhaal te verbinden. Waar je in Modern Warfare 2 van de ene naar de andere kant van de wereld werd gesleept, zonder ook maar vrijwel enig idee te hebben van het ‘waarom’, passen al die puzzelstukjes in Black Ops naadloos ineen.

In de singleplayer kruip je in de huid van Alex Mason. Mason is onderdeel van een elite-eenheid genaamd Black Ops. Mason wordt tijdens een geheime missie in Cuba gevangen genomen en wordt vervolgens getransporteerd naar een van de kampen in de Goelag. Na een jaar gevangenis weet hij echter te ontsnappen en gaat hij op jacht naar een zeer wrede generaal die achter zijn deportatie zat. Een groots vernietigingscomplot zit aan deze generaal verbonden en dat biedt genoeg stof voor een zeer spannend verhaal, dat Treyarch bovendien op originele wijze aan de speler weet over te brengen.

Een historisch tintje

Mason wordt namelijk bij het opstarten van de singleplayer hartgrondig ondervraagd en wanneer hij aan zijn ondervragers zijn avonturen van de laatste vijf jaar vertelt, speel je deze als speler in flashbacks na. Rondom deze flashbacks krijg je daarnaast ook nog allerlei historische filmpjes te zien, waar je bijvoorbeeld beelden van de Vietnam-oorlog aanschouwt en allerlei oude archieven van de vermoorde John F. Kennedy. Dankzij deze historische filmpjes krijgt het hele verhaal daarnaast ook nog eens een zeer realistisch tintje.

Het verhaal is dus uitstekend, maar een game, zeker een shooter, draait natuurlijk om nog veel meer. Qua actie zit het, zoals ik al eerder zei, wel goed. Het zelfde achtbaangevoel dat in Modern Warfare 2 bij je werd opgewekt, is ook in Black Ops terug te vinden. Helaas zit in deze achtbaanvergelijking ook opgesloten dat de singleplayer weer belachelijk kort duurt. Een goede zes uur en je bent er weer doorheen. Een enigszins leeg gevoel vormt zich dan toch in je onderbuik, zeker wanneer je de game in één ruk uitspeelt.

Grafische engine schiet tekort, maar wapens schieten vooruit

Anno 2010 zijn de graphics die Black Ops ons voorschotelt helaas ook enigszins aan de magere kant. De grafische engine waar Black Ops op draait, is namelijk een wat aangepaste versie van die van World at War, die weer in Call of Duty 4 zijn origine vindt. Qua bugs en glitches had het Treyarch-team daarnaast ook wel wat beter zijn best kunnen doen, want het komt te vaak voor dat er op je scherm dingen vertoond worden die niet horen te gebeuren. Dit hangt weer samen met een soms gebrekkige kunstmatige intelligentie, dat al met al een beetje afbreuk doet aan de gehele ervaring.

Wat echter weer de gehele speelervaring een opkrikker geeft, zijn de fantastische wapens die Black Ops rijk is. Een uitgebreid wapenarsenaal staat tot de speler ter beschikking, zoals deftige raketten die met gemak de grootste luchtvoertuigen neerhalen, grote machinegeweren die met gemak een stalen plaat van een aantal centimeters doorboren en natuurlijk de kruisboog. Met dit middeleeuwse wapen kan je in Black Ops genoeg destructie veroorzaken, dankzij de explosieve pijlen die je er mee af kan schieten. En als al die verscheidene wapens nog niet helpen, is een bloedige messensteek ook wel voldoende om de kelen van vijanden te doen veranderen in opengescheurde wonden.

Conclusie

Al met al kan gesteld worden dat de singleplayer van Black Ops van uitstekende kwaliteit is. De game biedt een bloedstollend verhaal, dat bovendien op zeer intrigerende wijze verteld wordt, maar helaas wel van korte duur is. Qua graphics had er ook nog wel wat bijgeschaafd mogen worden, maar de zeer excessieve actie en het ruime wapenarsenaal dat je wordt aangeboden, doen je die kleine tekortkomingen wel vergeten. Als het volgende deel van Treyarch weer net zo goed als deze gaat worden, zie ik nog een zonnige toekomst voor deze franchise tegemoet.

Gamersnet Score

Wat is HOT

 • Geweldig verhaal
 • Weer heerlijke actie
 • Wapenarsenaal
 • Historische beelden

Wat is NOT

 • Ietwat matige graphics
 • Bugs en A.I.
 • Singleplayer van korte duur

9

 1.   
  Fox's avatar

  Ik vond de singleplayer wel goed maar weer tekort. Maar het complot in het spel is wel diep zeg ^^.

 2.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Het verhaal is geweldig wel een beetje moelijk om te volgen omdat je met zoveel Charcaters speelt.
  En ik moet zeggen dat de gameplay is ook wat langzamer is geworden (of het ligt gewoon aan mij) en de actie is verminderd in tegenstelling met MW2. Maar goed de 7 uur die ik aan de singleplayer heb besteed waren de beste uren ondanks dat er zoveel Bugs/framedrops/freeze mijn pad kruisde. 8)

 3.   
  desxeon's avatar

  Ik ben er een beetje teleurgesteld over.:(

 4.   
  JohnnyBNL's avatar

  Singleplayer vind ik wat saai, vind die van Modern Warfare 2 leuker en boeiender. Daar volg je het verhaal vanaf het begin af zeg maar, dit is een verhaal dat je volgt vanaf iets dat al gebeurt is, en dat is saai, ik haat het om in die stoel te zitten, ik wil in de combat zijn en dan het verhaal zien groeien zeg maar! Niet telkens op een stoel en die stem die je vragen stelt en dat je dan flashbacks ziet dat vind ik gewoon saai.. Verder een goede game! Ik kan tevens het verhaal moeilijker begrijpen.

 5.   
  PsYkOfOoL's avatar

  lol singleplayer te kort?
  ik vind hem stukken langer dan mw2 en je kan er zo 7 uur over doen de aktie in deze game is groot en de ingame beelden zijn waanzinnig de personage’s zijn werkelijk prachtig
  @ Johnny
  welk verhaal? ’t was niet af.

 6.   
  GameAC's avatar

  Poeh, het verhaal begon goed maar alle twists zag je van 3 kilometer aankomen. Dus het was uiteindelijk teleurstellend.

 7.   
  Defensie's avatar

  ik vond het geweldig ! ik vond het beter dan mw2 en een keer wat anders ik ook goed

 8.   
  MaTriX's avatar

  Ik vond het spel geweldig en zag er naar mij mening zeer goed uit, ik vraag me af wat er onder matige GFX verstaan wordt of gaan we dan in details praten zo van ik zag de regen druppels niet neerkomen.

  De gameplay was naar mij mening gemiddeld 7 uur iets waar MW 2 met ze 4 uur wat van kan leren en kwa verhaal was het ook veel beter dan MW 2 want die had helemaal geen verhaal, sterker nog het had niet eens een einde.

  Tevens moet je zulke games spelen op een LCD scherm en niet op een CRT of op een KTV want tja dan ziet het er inderdaad matig uit, het zag er zeer goed uit op me full LED.

 9.   
  MisterMDW's avatar

  Ik vond de singleplayer echt veel beter dan die van mw2, veel meer diepgang en ja oke je zag het einde misschien wel een beetje aankomen bedoelen “de gast” iedereen die de sp heeft uitgespeeld weet over wie ik het heb kwam steeds ineens plotseling in beeld 😛 Maar dat verandert niets aan de te gekke singleplayer die ik voorgeschoteld heb gekregen want wow wat was die cool 🙂

 10.   
  M@tthijs's avatar

  PsYkOfOoL schreef, "lol singleplayer te kort?
  ik vind hem stukken langer dan mw2 en je kan er zo 7 uur over doen de aktie in deze game is groot en de ingame beelden zijn waanzinnig de personage’s zijn werkelijk prachtig
  @ Johnny
  welk verhaal? ’t was niet af."

  Op Hardened deed ik er (voor de eerste keer) slechts zes en een half uur over. Dat vind ik te kort. 🙂

 11.   
  bender's avatar

  ik vind 9 een beetje veel aangezien hij maar 6 u lang is. (ik heb hem nog niet gespeeld maar 6 uur is wel kort he.

 12.   
  matdriks's avatar

  PC ziet er grafisch niet slecht uit.
  Wel is de singleplayer erg kort. (voor mij 4 uurtjes max)
  En is de heb ik zo’n slechte ai in tijden niet gezien.
  Op de kortheid en wat bugs moet niet te hoog worden afgestraft.
  Maar de ai in tegen daar.
  Dat kunnen de makers zelf ook nog wel ontdekken. AI is echt slecht.

  Het is allemaal of ik het al eerder heb gezien.
  Ze doen het niet slecht maar, ze spelen te veel op safe.
  Daarin tegen vond ik het wel leuk.

  Dus krijgt hij een voldoende.

 13.   
  jk9996's avatar

  [email protected] schreef, "

  ”PsYkOfOoL” schreef, "lol singleplayer te kort?
  ik vind hem stukken langer dan mw2 en je kan er zo 7 uur over doen de aktie in deze game is groot en de ingame beelden zijn waanzinnig de personage’s zijn werkelijk prachtig
  @ Johnny
  welk verhaal? ’t was niet af."

  Op Hardened deed ik er (voor de eerste keer) slechts zes en een half uur over. Dat vind ik te kort. 🙂 "

  zeker maar je koet wel rekening houden met de multiplayer die en groot deel van de tijdsduur goedmaakt 😛
  een erg goede review trouwens!!

 14.   
  matdriks's avatar

  jk9996″]

  [email protected] schreef, "[quote=”PsYkOfOoL” schreef, ".."

  Op Hardened deed ik er (voor de eerste keer) slechts zes en een half uur over. Dat vind ik te kort. 🙂 "

  zeker maar je koet wel rekening houden met de multiplayer die en groot deel van de tijdsduur goedmaakt 😛
  een erg goede review trouwens!![/quote]

  Ik was met 4 uurtjes erdoor heen.
  Toen heb ik hem nog op veteran uitgespeeld, was ik er 6 uurtjes er mee klaar.
  Gewoon veelste kort.

  Mijn mening is dat ze met singleplayer moeten stoppen.
  En die tijd in de multiplayer moeten stoppen.
  Want die singleplayer stelt niets voor.
  Iedereen speelt het erbij.

  Als ik singleplayer wil doen pak ik wel een goede game.

 15.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  matdriks schreef, "

  ”jk9996″ schreef, "[quote=”[email protected]”].."

  zeker maar je koet wel rekening houden met de multiplayer die en groot deel van de tijdsduur goedmaakt 😛
  een erg goede review trouwens!!"

  Ik was met 4 uurtjes erdoor heen.
  Toen heb ik hem nog op veteran uitgespeeld, was ik er 6 uurtjes er mee klaar.
  Gewoon veelste kort.
  Mijn mening is dat ze met singleplayer moeten stoppen.
  En die tijd in de multiplayer moeten stoppen.
  Want die singleplayer stelt niets voor.
  Iedereen speelt het erbij.
  Als ik singleplayer wil doen pak ik wel een goede game.[/quote]

  Btw een vraagje over Vet mode is het moelijker dan Call of Duty World At War of makelijker?
  want ikzelf heb de Vet stand in [email protected] nog steeds niet uit kunnen spelen omdat het zo ZO erg tergend moelijk is. 😕

 16.   
  ShadyXL's avatar

  Ik vond de Singleplayer echt geweldig! Er zat zoveel aktie in! 😀 Ik ga de SP zeker nog een paar keer spelen 😛 Veteran FTW 😉 De multiplayer is ook echt heel vet, ik vind vooral die nieuwe create-a-class vet.

 17.   
  ms13694's avatar

  Lkkr negatief sfeertje weer hiero! Ik vond het gewoon een topgame! 😳

 18.   
  Tadao's avatar

  Hm.. maar ik wil meer weten over de multiplayer, ik hoor slechte dingen over de community

 19.   
  nanathan's avatar

  ik vind de game niet super.
  Tis een goed spel maar ook niet meer.

  Als ze niet hadden geluiserd naar de community en die nieuwe gametypes er niet in hadden gestopt had ik hem ook niet eens gekocht. De singleplayer is veels te kort en komt ook gewoon te kort(bugs, domme ai). COD is een merk geworden en treyarch slaagt er niet echt in om de vaandel hoog te houden. Ze zijn nog altijd het kleine broertje.

  Gelukkig is de multiplayer wat verfrist en dat maakt het nog leuk om te spelen met je vrienden.

 20.   
  Extremegamer's avatar

  het was dat ik beide handen voor de joystick nodig had, anders had ik nog wel iets gedaan 😛
  maar alleen helaas niet op de graphics, maar die vergeet je na een tijdje zelfs

 21.   
  xHouse's avatar

  Hopelijk is de multiplayer goed, want deze dagen zijn alle games qua multiplayer zielig. Buiten BF BC 1. <3<3<3

  Nu, ik heb gehoord dat de singleplayer erg goed is, dus ik zal eens moeten rondvragen of ik hem ergens kan lenen.

 22.   
  sthij's avatar

  ik snap het niet waarom zegt iedereen dat black ops niet mooi is het ziet er 10 x zo mooi uit als mw2

 23.   
  Ken2BE's avatar

  Met zoveel minpunten nog een 9 krijgen 😕 Het is weer cod.Eender andere normale game met die minpunten krijgt echt wel geen 9 😡

 24.   
  RoHoutje's avatar

  Mooie review, Matthijs! Vind Black Ops zelf ook een enorm goed spel maar als altijd is de SP weer te kort!

 25.   
  Fox's avatar

  sthij schreef, "ik snap het niet waarom zegt iedereen dat black ops niet mooi is het ziet er 10 x zo mooi uit als mw2"

  Sommige dingen waar je niet op let hebben meestal last van texture fail’z.

 26.   
  killingdj0's avatar

  aaah helemaal eens met deze review ik voelde ook dat gevoel dat ik by mw2 singleplayer had maar nu 10x meer
  mij boeide het niet echt dat het kort was ik genoot en de verhaallijn is masterlijk
  ook al zeggen weer van die zeikerds dat de verhaallijn zuigt
  dat snap ik even niet? er is nog nooit zo verhaal verteld dat je met flashbacks ondervraagt wordt
  ach ja sommige mensen zijn gewoon zeikerds
  9.5

  btw de mp is veel gebalancerder maar de lagg die je in de eerste 4/5 dagen had was ondraagelijk

  en ook spawnkillers bah wat zijn er veel ze moeten zo systeem maken ofzo dat je niet dood ken gaan by spawn voor 2 sec dat je de spawnkillers ken afknallen 😆

 27.   
  gebruiker50081's avatar

  Vind een 9 toch een beetje te hoog, maar de singleplayer is inderdaad rete goed!

 28.   
  Dude…'s avatar

  ik heb het verhaal nog niet uitgespeeld ( ik moet gewoon telkens van mezelf gun game spelen)
  maar het is zekers vet. ik vind de wapens ook vet, alleen ze klinken echt HEEL slecht. zo zachtjes, zonder een harde knal bij een sniper.maar ja dat is een klein ding.
  en de grapics van de SP vond ik nog mee vallen. moet je maar eens MP splitscreen spelen. BAH

 29.   
  DutchFreeze's avatar

  De singleplayer van Black ops… Hij was zeer kort, maar zeer explosief:). De verhaalvertelling vind ik persoonlijk niet helemaal geweldig. Ik word liever overal heen gesleept omdat daar misschien een doelwit zich schuilhoud.

  De graphics van Black ops (sp en mp) vind ik erg goed geslaagd, mooier dan MW2 in ieder geval. Zeker als je je bedenkt dat het van de CoD5 engine komt (kwam ik net achter :P) Maar het zou indd anno 2010 nog mooier kunnen.

  Mijn score: een goeie gemiddelde 9!
  uiteindelijk krijgt van mij de SP een goeie 8.5, toch door de korte duur.
  De MP krijgt van mij een dikke 9.5 Geen 10 omdat je als je iets vrij speeld je het alsnog moet kopen en omdat je gelijk alles voor je wapen kan kopen ipv moet unlocken. (zoals al eerder gezegd cod blijft voor mij het beste.)

 30.   
  Lazar93's avatar

  Johnnnyboy15nl schreef, "Singleplayer vind ik wat saai, vind die van Modern Warfare 2 leuker en boeiender. Daar volg je het verhaal vanaf het begin af zeg maar, dit is een verhaal dat je volgt vanaf iets dat al gebeurt is, en dat is saai, ik haat het om in die stoel te zitten, ik wil in de combat zijn en dan het verhaal zien groeien zeg maar! Niet telkens op een stoel en die stem die je vragen stelt en dat je dan flashbacks ziet dat vind ik gewoon saai.. Verder een goede game! Ik kan tevens het verhaal moeilijker begrijpen."

  dit vindt ik persoonlijk dan juist veel meer aan het verhaal toevoege alleen actie is geen verhaal
  het verhaal groeide wel degelijk er kwam steeds meer naar voren over het plot
  maarja dat is mijn mening.
  ik heb me echt heel erg vermaakt met de single player 🙂

 31.   
  jk9996's avatar

  matdriks schreef, "

  ”jk9996″ schreef, "[quote=”[email protected]”].."

  zeker maar je koet wel rekening houden met de multiplayer die en groot deel van de tijdsduur goedmaakt 😛
  een erg goede review trouwens!!"

  Ik was met 4 uurtjes erdoor heen.
  Toen heb ik hem nog op veteran uitgespeeld, was ik er 6 uurtjes er mee klaar.
  Gewoon veelste kort.
  Mijn mening is dat ze met singleplayer moeten stoppen.
  En die tijd in de multiplayer moeten stoppen.
  Want die singleplayer stelt niets voor.
  Iedereen speelt het erbij.
  Als ik singleplayer wil doen pak ik wel een goede game.[/quote]

  dat vind ik niet, de singleplayer is toch wel een beetje het “parade paardje” van activision waarin ze laten zien hoe vet alle levels zijn als een aanvulling op de multiplayer

 32.   
  Gheluwe's avatar

  wel min puntje dat je fidel castro moet doden, mocht er niet ingestoken geweest zijn,
  maar toch het blijft een goede game

 33.   
  gebruiker50081's avatar

  @ Gheluwe Later in het spel kom je meer te weten over de moord op Fidel 😉

 34.   
  Overload14's avatar

  Ik vond de singleplayer qua verhaal veel beter dan die van MW2. De manier waarop het verhaal werd vertelt vond ik ook heel boeiend en er zijn ook heel wat memorabele scenes in deze game 😀

 35.   
  G.Design's avatar

  te kort? er word nu echt over elke spel gezeken dat ze te kort zijn.. black ops heeft een langere singleplayer dan elke andere shooter.. ik heb hem op hard gezet en was zkr 3 dagjes zoet me *zeur*

 36.   
  rubenat's avatar

  moet m nog spelen

  gelijk online gegaan

 37.   
  Nitrix31's avatar

  Leuk maar kort! 🙂 En die missies waar je een heli moet besturen zijn heel slecht. Hoe je met dan ding moet vliegen slaat nergens op. Hadden ze wel wat beter mogen doen. Dat is het enige wat ik echt slecht vond van de sp. Verder wel leuk. Wel kort, maar ja dat zijn we zo onderhand wel gewend van cod. Het gaat tenslotte ook vooral om de mp! 😆 Over de sp heb ik nog geen 5 uur gedaan. Maar de met mp heb ik er al zo’n 30 uur op zitten! 🙂 ben al prestige 1 rank 31 😛 en ik ga nog lang niet stoppen!!

 38.   
  Leon 2.0's avatar

  Ik heb de singleplayer nog niet uitgespeeld, maar de manier van het verhaal vertellen vind ik veel vetter dan bij de voorgaande Call of Duty’s. 🙂

 39.   
  Fox's avatar

  G.Design schreef, "te kort? er word nu echt over elke spel gezeken dat ze te kort zijn.. black ops heeft een langere singleplayer dan elke andere shooter.. ik heb hem op hard gezet en was zkr 3 dagjes zoet me *zeur*"

  Quake/Unrealgames/BFBC1(2)/Half-life 1(2(ep1(ep2(ep3?)3). Zijn allemaal VEEL langer dan Black ops ooit zal kunnen zijn.

 40.   
  GENERAL_DS's avatar

  ik vind nog wel dat er dan een ook nog een multiplayer review komt 😳 ik vind het spel heel vet. maar de zombies worden niet genoemd opzich wel jammer of je vind dat zombies toch meer naar de multiplayer review moeten gaan.

 41.   
  GBA43's avatar

  Fox schreef, "

  ”G.Design” schreef, "te kort? er word nu echt over elke spel gezeken dat ze te kort zijn.. black ops heeft een langere singleplayer dan elke andere shooter.. ik heb hem op hard gezet en was zkr 3 dagjes zoet me *zeur*"

  Quake/Unrealgames/BFBC1(2)/Half-life 1(2(ep1(ep2(ep3?)3). Zijn allemaal VEEL langer dan Black ops ooit zal kunnen zijn."

  Inderdaad maar Half-life is een uitgemolken kut game
  😀

 42.   
  coolsharpei's avatar

  beetje late review hoor mensenn 😮 😮

 43.   
  Phil's avatar

  Ik vond de SP zeer goed, beter dan MW2. Enige minpuntje dat er is, is dat je ook erg veel filmpjes aan het kijken bent en een klein beetje te weinig zelf aan het spelen bent.

 44.   
  dexter2's avatar

  ik vondt de singleplayer leuk om te doen lekker veel actie speelde goed hij was leuker dan mw2 singleplayer

 45.   
  Gheluwe's avatar

  TwanStins schreef, "@ Gheluwe Later in het spel kom je meer te weten over de moord op Fidel 😉
  "

  is nog geen rede, dat doe je niet

 46.   
  M o n d e o's avatar

  Daniel221″]

  ”Fox schreef, "[quote=”G.Design” schreef, ".."

  Quake/Unrealgames/BFBC1(2)/Half-life 1(2(ep1(ep2(ep3?)3). Zijn allemaal VEEL langer dan Black ops ooit zal kunnen zijn."

  Inderdaad maar Half-life is een uitgemolken kut game
  😀 [/quote]

  Haha, uitgemolken? Half-Life is het beste wat de PC-wereld is overkomen. En die 10, waarvoor is die? De SP is kort, de SP heeft te weinig rustmomenten. Ik vind trouwens dat nog veel van MW2 in de SP zit, zoals het doodgaan van de AI.

  En trouwens, GN, waarom 2 reviews voor dit spel? Dit lijkt meer op naar het kijken van de reputatie van het spel, niet naar de kwaliteit van het spel.

 47.   
  irapi's avatar

  M o n d e o schreef, "

  ”Daniel221″ schreef, "[quote=”Fox”].."

  Inderdaad maar Half-life is een uitgemolken kut game
  😀 "

  Haha, uitgemolken? Half-Life is het beste wat de PC-wereld is overkomen. En die 10, waarvoor is die? De SP is kort, de SP heeft te weinig rustmomenten. Ik vind trouwens dat nog veel van MW2 in de SP zit, zoals het doodgaan van de AI.
  En trouwens, GN, waarom 2 reviews voor dit spel? Dit lijkt meer op naar het kijken van de reputatie van het spel, niet naar de kwaliteit van het spel. [/quote]
  Idd half life 1/2 waren echt ongeveer de beste games die ik heb gespeeld 🙂 . Heb hem uitgespeeld idd erg kort maar wat een ervaring! 😀 en de muliplayer is ook erg vermakelijk daar ga ik zeker heel wat uren in stoppen nog 🙄 .

 48.   
  HellViperX's avatar

  de singleplayer was leuk, maar niet spectaculair…

 49.   
  GBA43's avatar

  irapi schreef, "

  ”M o n d e o” schreef, "[quote=”Daniel221″].."

  Haha, uitgemolken? Half-Life is het beste wat de PC-wereld is overkomen. En die 10, waarvoor is die? De SP is kort, de SP heeft te weinig rustmomenten. Ik vind trouwens dat nog veel van MW2 in de SP zit, zoals het doodgaan van de AI.
  En trouwens, GN, waarom 2 reviews voor dit spel? Dit lijkt meer op naar het kijken van de reputatie van het spel, niet naar de kwaliteit van het spel. "

  Idd half life 1/2 waren echt ongeveer de beste games die ik heb gespeeld 🙂 . Heb hem uitgespeeld idd erg kort maar wat een ervaring! 😀 en de muliplayer is ook erg vermakelijk daar ga ik zeker heel wat uren in stoppen nog 🙄 .[/quote]
  Weinig rustmomenten ik ken genoeg rustmomenten in de game, waar je veel te maken krijg met stealth, zoals dat lvl in de sneeuw dat je moet infiltreren om Steiner te willen
  ?
  En ik speel toch meer MP dus, en daar maak ik ruim wat uren mee! 🙂

 50.   
  FlyingdutcH's avatar

  De singelplayer is erg leuk, veel actie met toffe omgevingen. Net zo leuk als modern warfare 2!

  De Multiplayer daarentegen is geheel anders, was echt even wennen. Je moet die gasten veel langer schieten tot ze dood gaan, de wapens voelen iets minder doop aan en er is veel lag. ( xbox). Waar ik bij mw2 altijd bovenaan sta, sta ik hier vaak midden tot onderaan. Gaat nu wel beter, meer hardskilled. Op zich is dat wel dope natuurlijk, alleen het gaat iets trager. Daarnaast zijn de spawn plekken bij team deathmatch echt tergend, ze beginnen weer achter je, dan weer links en weer rechts….. Bij MW is dit echter wel beter, net zoals de actie en de snelheid. Moet de MP van blackops nog even aankijken, maar denk dat ik uiteindelijk weer terug ga naar MW2.

 51.   
  Dude…'s avatar

  Johnnnyboy15nl schreef, "Singleplayer vind ik wat saai, vind die van Modern Warfare 2 leuker en boeiender. Daar volg je het verhaal vanaf het begin af zeg maar, dit is een verhaal dat je volgt vanaf iets dat al gebeurt is, en dat is saai, ik haat het om in die stoel te zitten, ik wil in de combat zijn en dan het verhaal zien groeien zeg maar! Niet telkens op een stoel en die stem die je vragen stelt en dat je dan flashbacks ziet dat vind ik gewoon saai.. Verder een goede game! Ik kan tevens het verhaal moeilijker begrijpen."

  zeker dat je de mw2 sinlgeplayer hebt gespeeld? geen andere? want die van mw2 zoog

 52.   
  thojas's avatar

  ik deze game een hele leuke aleen jammer vind ik het dit de singelplayer suck is een beetje het is niet een verhaal

 53.   
  Hoepkoen's avatar

  Ik vond de singleplayer fantastisch, werkelijk een veel beter (doordacht) verhaal met een mooi plot en goed uitgekozen flashbacks en cutscenes. Ook vind ik het vet dat Reznov er weer was (hij was vet cool in WaW) en ik ben zeer te spreken over de oneliners en gesproken teksten tussen de gameplay door. Ik vind het idee met de Interrogater en jij in de stoel heel vet. In het begin raak je in verwarring omdat je in het midden er in komt en je eigenlijk geen idee hebt wat er aan de hand is, maar na een paar missies wordt je er volledig ingezogen. Al met al is dit voor mij de beste singleplayerervaring tot nu toe, petje af Treyarch!

 54.   
  Prince's avatar

  ah daar issie eindelijk:P goeie review en gelukkig ook overwegend positief, want heb m al voor sinterklaas gevraagd;p

 55.   
  -050- Critical's avatar

  hmmm ik weet het niet zo.
  ik vind dat jullie het cijfer van medal of honor ook nog wel wat bij mogen stellen dan 🙄
  die is qua multiplayer zeker niet minder,

  ook deze is zwaar been there done that, de AI is zo mogelijk nog triester en je gaat er sneller doorheen dan een gemiddeld tijdschrift. ok is deze call of duty erg scripted 😳

  juist om jullie criteria vind ik het zo krom dat de cijfers van cod en moh zover uit elkaar liggen. 🙄
  cod verdient aan de ene kant geen negen en medal of honor geen 6,5 🙄

 56.   
  killingdj0's avatar

  Daniel221″]

  ”irapi schreef, "[quote=”M o n d e o” schreef, ".."

  Idd half life 1/2 waren echt ongeveer de beste games die ik heb gespeeld 🙂 . Heb hem uitgespeeld idd erg kort maar wat een ervaring! 😀 en de muliplayer is ook erg vermakelijk daar ga ik zeker heel wat uren in stoppen nog 🙄 ."

  Weinig rustmomenten ik ken genoeg rustmomenten in de game, waar je veel te maken krijg met stealth, zoals dat lvl in de sneeuw dat je moet infiltreren om Steiner te willen
  ?
  En ik speel toch meer MP dus, en daar maak ik ruim wat uren mee! 🙂 [/quote]

  uitgemolken? pfff sorry hoor geef me maar een vlag op gn maar echt hoor fuck you

 57.   
  iveL's avatar

  Ik ga deze game WEL kopen.. maar nu nog niet… ik wacht nog even 😆

 58.   
  Shaggyrulez's avatar

  Het idee dr achter vond ik erg leuk bedacht!
  Ik vond wel dat er erg veel bugs inzaten vooral het feit dat de AI geen wapens vasthebben maar wel schieten 😕

 59.   
  GBA43's avatar

  uitgemolken? pfff sorry hoor geef me maar een vlag op gn maar echt hoor fuck you[/quote]

  Doe is even rustig 😉
  Puur mijn mening en als je dat niet aanstaat dan moet je het even aangeven dan bespreken we het nog wel ! 😳

 60.   
  -050- Critical's avatar

  ik gaf 7,5 moest een 8,5 zijn 😀 hij is wel leuk (voordat mensen mij verkeerd begrijpen)
  er zijn alleen wat dingetjes nogal krom in beide reviews

 61.   
  spychohead's avatar

  heb ‘m nog niet gespeeld.
  mijn mening er word meer tijd in de mp gestoken dan in de sp.sp word even snel inelkaar gezet en klaar.

 62.   
  reflex166's avatar

  heb al heel wat uurtjes in de multiplayer gestoken en moet zeggen dat die bruut is. nben gister aan de singelplayer begonnen en het begin vondt ik zeer vet en leuk. ook omdat je zoveel verschillende wapens vindt. het eene moment sta je een berg te verdedigen met een m60 en komen er 100e vijanden op je af en het ander mkoment moet je met een raket een paar tanken neer halen. een wordt ‘geweldig’ 👿

 63.   
  Alfa Warrior's avatar

  Ik heb hem niet uitgespeeld omdat het spel continue crasht (MP geen last van).
  Daarbij komt nog je zit meer naar een Cutscene/ cinematische effecten te kijken dan dat je eigenlijk speelt.

  De graphics zijn aardig, groot aantal wapens maar af-en-toe wat “Overpowerede” level’s met weinig savepoints.

 64.   
  ariesijm's avatar

  Kort maar krachtig! 😉

 65.   
  Verwijder Mij!'s avatar

  Fox schreef, "Ik vond de singleplayer wel goed maar weer tekort. Maar het complot in het spel is wel diep zeg ^^."

  Same 😛

 66.   
  mickey666's avatar

  de singlis best tof! maar waarom klagen jullie dat het zo kort is? speel hem eens uit op alle moeilijkheids graden!(vooral voor die trofees) je zult zien dat veteran toch heel lang duurd! 1 shot and you died voor de multiplayer is deze game ook meer dan een 8 waard vindt ik daar ben ik in totaal al vanaf het begin mee bezig

 67.   
  Ramon94's avatar

  extremegamer schreef, "het was dat ik beide handen voor de joystick nodig had, anders had ik nog wel iets gedaan 😛
  maar alleen helaas niet op de graphics, maar die vergeet je na een tijdje zelfs"

  Wait…what? 😛

  Verder trouwens een prima game, die lekker wegspeelt. Toch veel meer tijd in de MP gestopt.

 68.   
  Yassin Karmoudi's avatar

  Ik vond het maar vies tegenvallen maar daarom laat ik me niet ervan weerhouden om het spel nog regelmatig te spelen

 69.   
  tuningboy's avatar

  ik vind het een nice singleplayer,maar ik geraak nie door een lvl :s en myn internet verbinding is ook opeens weg gevalle dus ik kan nie veel plezante dinges spele op black ops. 😥