Toy Story 3 Blu-ray

DVD en Blu-ray reviews op MoviesNET draaien eigenlijk om één vraag: hoe vermakelijk is alles? Geen uitgebreide technische praatjes over beeldverhoudingen, audiotracks en camerahoeken, maar gewoon een oprechte bespreking van de mate waarin de film en eventuele extra’s voor echt entertainment zorgen. Natuurlijk zullen we opvallende zaken wat betreft beeld en geluid zeker benoemen indien het relevant is, maar verder willen we vooral duidelijk maken of de DVD/Blu-ray de aankoop waard is.

The Toys are back in town!

Het is alweer elf jaar geleden dat de speelgoedhelden van Toy Story in actie kwamen, maar nu zijn ze toch echt terug. Ze moeten wel, want Andy is inmiddels zo oud geworden dat hij op het punt staat om aan een universiteit te gaan studeren. De speelgoedsoldaten zien de bui al hangen en maken dat ze wegkomen, maar de bekende vriendjes van Andy hopen dat ze toch zeker mee mogen naar zijn nieuwe kamer op de campus.

Helaas wordt alleen Woody uitgekozen en rest voor Buzz Lightyear, Rex, Jessie en de vele anderen niets meer dan een rustige oude dag op de zolder. Als ze in een zak worden gestopt en per ongeluk bij het vuilnis belanden, begint het nieuwe avontuur pas echt. Woody komt in actie, weet iedereen weer bij elkaar te krijgen, maar in plaats van een veilige plek in huis gaan de speelgoedvrienden nu naar een kinderdagverblijf. Het lijkt de ideale plek voor speelgoed, een prachtig verblijf vol met enthousiaste jonge kinderen, maar schijn bedriegt. Aan Woody de loodzware taak om iedereen weer in veiligheid te brengen.

Buzz Lightyear al rescate!

Waar Toy Story 3 nog steeds erg sterk in is, is het creëren van genoeg komische momenten voor jong en oud. De wat jongere kijkers zullen vooral genieten van de grappige en soms wat klunzige speelgoedvrienden, zoals Mr. en Mrs. Potato Head en Rex. Er zijn echter ook genoeg grappen toegevoegd die ook bij een ouder publiek aanslaan, waaronder wat romantiek tussen Ken en Barbie en een geweldige transformatie van Buzz, die tijdelijk is ingesteld om Spaans te spreken. Deze “Boez Laitjeer” is een leuke vondst om de soms wat voorspelbare scènes nog leuk en fris te houden. Verder kan simpelweg gesteld worden dat de film, als alles na een minuut of 20 echt op gang is gekomen, lekker vlot is en een goede dosering kent van verhaal, grappige momenten en wat avontuurlijke situaties.

Meer vermaak

Goed nieuws voor iedereen die geen genoeg kan krijgen van alle bekende Toy Story-figuren, want naast de film zelf bevat het door ons geteste Blu-ray Combo Pack nog volop bonusmateriaal. Zo zijn er video’s die meer vertellen over de tot stand koming van de diverse scènes, waaronder de openingsscène en bepaalde grote locaties uit de film.

Als je echt lekker wilt lachen zijn er ook genoeg kortere clips te vinden met allemaal grappige extra’s. Je kunt datingtips van Ken krijgen, er zijn diverse commercials voor Lotso in scène gezet en er is een grappige internetchat tussen Woody en Buzz te bekijken. Gelukkig is er ook nog wat meer interactie mogelijk dankzij een leuke Toy Story Trivia. Kortom, je kunt voorlopig wel zoet zijn met deze Blu-ray.

Conclusie

Toy Story 3 bleek in de bioscoop al een schot in de roos, want hoewel het gewaagd is om een dergelijke klassieke franchise weer op te pakken, hebben de makers op een zeer sterke manier alle bekende Toy Story-figuren een prachtig eerbetoon gegeven. Het verhaal is vermakelijk, leuk voor jong en oud, er is genoeg humor aanwezig en in het Blu-ray/DVD Pack vind je bijzonder veel extra’s om nog lange tijd te kunnen genieten van de mooie wereld die Toy Story heet.

Toy Story 3 is vanaf nu verkrijgbaar op Disney Blu-ray en Disney DVD. Voor meer informatie kan je terecht op Twitter en de officiële website.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Een prachtig eerbetoon
  • Boez Laitjeer
  • Veel leuk bonusmateriaal

Wat is NOT

9

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren