Into the Wild Blu-ray

DVD en Blu-ray reviews op MoviesNET draaien eigenlijk om één vraag: hoe vermakelijk is alles? Geen uitgebreide technische praatjes over beeldverhoudingen, audiotracks en camerahoeken, maar gewoon een oprechte bespreking van de mate waarin de film en eventuele extra’s voor echt entertainment zorgen. Natuurlijk zullen we opvallende zaken wat betreft beeld en geluid zeker benoemen indien het relevant is, maar verder willen we vooral duidelijk maken of de DVD/Blu-ray de aankoop waard is.

Gelukkig

Into the Wild vertelt het verhaal van Christopher McCandless, een jongen die aan de start van een geweldige carrière staat. Hij is net afgestudeerd aan de universiteit, heeft geweldige cijfers behaald en daarnaast is zijn familie welvarend genoeg om hem richting Harvard te sturen. Toch is Chistopher totaal niet tevreden met zijn leven. Het materialistische van mensen vindt hij walgelijk en zonder iemand ook maar even in te lichten, besluit hij om al zijn bezittingen weg te doen en de wildernis in te trekken. Een beetje eten en een plek om te slapen, meer heeft een mens toch niet nodig om gelukkig te zijn?

Wat volgt is een bijzondere roadtrip, die je uiteindelijk 2,5 uur bezig zal houden. Toch is Into the Wild in meerdere opzichten een bijzondere film, want het is een duidelijk geval van “hate it, or love it”. De film bevat een boeiend en diepgaand verhaal, dat regelmatig wordt aangevuld met prachtige beelden die regisseur Sean Penn heeft geschoten in de Verenigde Staten en Alaska.

Als je jezelf goed kunt inleven in Christopher, zul je vrijwel de hele film genieten van een uniek avontuur en een uniek personage. Voor de andere groep kijkers weet de film echter weinig te overtuigen en voelt het geheel meer aan als een lang, uitgerekt verhaal met maar zelden echt sterk acteerwerk en een overdreven, zoetsappige lading.

Heel persoonlijk

Deze tweestrijd tussen een gevoelige roadtrip en een langdradig geheel speelden voor mij bij het bekijken van de Blu-ray weer op. Ik heb van het verhaal en de mooie omgevingen genoten, maar bij een tweede keer kijken is dat positieve gevoel wel wat minder sterk. Het blijft een mooie basis, de succesvolle jongen die alle rijkdom opzij zet en zichzelf gaat afzonderen in de wildernis, maar het zal heel persoonlijk zijn of het dramatische thema je weet te raken of niet. Er valt genoeg te genieten, van het overleven in Alaska tot de mooie soundtrack in combinatie met schitterende lokaties, maar dit gevoel zal niet voor iedereen zijn weggelegd.

Conclusie

Into the Wild wist me de eerste keer te verbazen, de tweede keer te boeien en de derde keer aan het twijfelen te brengen. Het is een prachtige roadtrip, vol met interessante keuzes, adembenemende omgevingen en een bijzonder plot. Het is echter ook een film waar je van moet houden, want anders zal je het einde van deze reis niet halen. Dan zie je allicht wel de mooie beelden, maar ook beperkte acteurs en een erg traag verloop. Ik kan me inleven in beide groepen, maar ondanks dit voorbehoud kan ik iedereen de film zeker aanraden. Geef het een kans, ga er eens rustig voor zitten. Het zou eeuwig zonde zijn om niet te weten tot welke groep je hoort.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Prachtige roadtrip
  • Schitterende lokaties
  • Interessant verhaal

Wat is NOT

  • Wat zoetsappig af en toe
  • Alleen Emile Hirsch overtuigt

8

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren