GamersNET E3 2010 Awards

De rust is inmiddels wedergekeerd in Los Angeles en dat heeft natuurlijk alles te maken met het einde van de E3 2010. In een paar dagen tijd hebben we ontzettend veel games gezien en gespeeld, waarbij de een nog toffer was dan de ander. Om nog even terug te blikken op dit geweldige evenement kan je hieronder bekijken welke games er dit jaar vandoor gaan met de GamersNET E3 2010 Awards.

Er zijn nogal wat games gepasseerd de afgelopen E3-periode. Leuke games, hele vette games, verrassende games, jammerlijk slechte games… eigenlijk voor elk wat wils. Om een overzicht van onze toppers en floppers te geven, kan je hieronder in een aantal categorieën zien welke games zich de trotse (of minder trotse) bezitter van een GamersNET E3 2010 Award mogen noemen. Er is een gouden medaille voor de winnaar in elke categorie, terwijl de runner-up er met een zilveren plak vandoor gaat.

eft

Beste Game Overall

Deus Ex: Human Revolution
De laatste game die we op de beurs zagen was de nieuwe Deus Ex en we werden gewoon weggeblazen tijdens de presentatie. Ontzettend brute combat, heerlijke finishing moves, een geweldige sci-fi setting, audiovisueel genieten, stealth en uitgebreide conversaties… gewoon een topper in wording.

eft“10“
Rage
Dat Rage een vette titel zou gaan worden was al langer bekend, maar het lijkt nog mooier uit te pakken dan we hadden verwacht. De sfeervolle wereld doet denken aan Borderlands en de shooteractie is van hoog niveau. Maar zeg nou zelf, als je een bom aan een bestuurbare auto kunt plakken en die zelf naar een doelwit kunt rijden, kan er toch eigenlijk niks meer stuk.

eft“10“

Slechtste Game

Battle Tag
Deze titel staat inmiddels ook wel bekend als de Intertoys-man die bij de persconferentie van Ubisoft zichzelf volstrekt belachelijk maakte met My First Lasergame. Dit had gewoon niets met gamen te maken, zag er suf uit en was lachwekkend op een schrijnende manier. Wat dit op de E3 deed, laat staan op deze prominente manier, is ons nog steeds een raadsel.

eftKinect Sports
Hoe schaamteloos kan je een game afkijken van de concurrentie? De overeenkomsten met Wii Sports zijn zo groot dat we momenteel zelfs pleiten om Kiinect ook met twee ii-tjes te schrijven.

eft“10“

Grootste verrassing

Nintendo 3DS
Vooraf werd deze nieuwe handheld heel bescheiden aangekondigd door Nintendo en gedurende de beurs hoorden we steeds meer journalisten vol lof en verbazing over de 3DS spreken. We gingen zelf kijken, uitgebreid met games en de 3D-functie aan de slag… en waren gewoon verbijsterd. Het werkt, ziet er geweldig uit en heeft heel veel potentie. Hulde voor Nintendo!

eftStar Wars: The Force Unleashed II
Het eerste deel van The Force Unleashed werd wisselend ontvangen, maar de engine achter die game stond al als een huis. In het tweede deel wordt alles groter, mooier, extremer en vetter. De verschillende Force-krachten kwamen nooit zo goed tot hun recht als in Star Wars: The Force Unleashed II.

eft

Grootste teleurstelling

Kinect
Vooraf hadden we nog de hoop dat Kinect ook interessant zou gaan worden voor de hardcore-gamers. Daarvan was helaas niets te merken tijdens de E3, op wat hip schuiven met menuutjes en voice-command na. De Kinect-games hadden allen een groot Wii-gameplay gevoel en dat zit ons nog steeds niet lekker. Kiinect it is…

eft“10“The Legend of Zelda: Skyward Sword
Het begon al tijdens de rampzalige demonstratie op de persconferentie van Nintendo. De nieuwe Zelda moest voor veel gamers het hoogtepunt van deze E3 worden en uiteindelijk is het met een sisser afgelopen. Gelukkig ondervonden we zelf nog tijdens een speelsessie dat de besturing goed werkt, maar grafisch zag het er nog erg matig uit en ook bij de verdere gameplay hebben we nog onze vraagtekens.

eft“10“

Beste PC-game

Civilization V
Strategie alom bij de PC en dat is niet zo gek, aangezien dit genre vooral met een toetsenbord en muis optimaal uit de verf komt. Civilization V liet in elk geval een geweldige indruk achter met zeshoekige vlakken op het speelveld, een enorme tech-tree, veel nieuwe tactieken en een uitgebreide integratie voor mods uit de community. 2K Games en Firaxis gaan ons straks slapeloze nachten bezorgen.

eft“10“Shogun 2: Total War
Shogun 2: Total War lijkt een dijk van een strategiegame te worden. Schepen kunnen vechten tegen landeenheden, gevechten in steden worden hectischer dan ooit en ook grafisch gaat er een grote stap gemaakt worden. De animaties van de eenheden zijn magistraal en als je elk druppeltje van een pantser af ziet druppelen is het gevoel van realisme optimaal. Het is natuurlijk wel de vraag wat de specs van de titel zullen worden…

eft

Beste Xbox 360-game

Portal 2
Deze game had in veel categoriën gepast, maar bij gebrek aan verrassende toppers op de Microsoft-persconferentie schittert hier Portal 2. De puzzelgame komt terug met nog meer gameplay en nieuwe puzzels waar we flink wat uren onze hersens over kunnen breken.

eftGears of War 3
Gears of War 3 deed eigenlijk weinig meer dan je er vooraf van zou verwachten. Het ziet er erg goed uit, de actie is vet en de Lambent-Locust lijken voor een coole, nieuwe uitdaging te zorgen. Op de booth van Microsoft werden we echter pas echt goed verrast met een toffe Beast-modus, waarin jij zelf als diverse Locust tegen de COG kunt vechten.

eft“10“

Beste PlayStation 3-game

Killzone 3 3D
Killzone 3 is vanaf het begin voor 3D gemaakt en dat is te zien ook. 2D ziet de game er al geweldig uit, maar de derde dimensie voegt zoveel pracht toe, dat het zelfs de gameplay positief zal veranderen. Om een hoek kijken was nog nooit zo spannend en de jetpacks spetteren van het scherm af. Het tijdperk van 3D is aan het aanbreken en Killzone 3 loopt absoluut voorop.

eftNeed for Speed: Hot Pursuit
Need for Speed gaat weer terugkomen en hoe! Criterion Games weet wel hoe ze een racegame moet maken en met Hot Pursuit komt gewoon het vetste uit de hele serie weer terug: de achtervolgingen tussen politie en criminelen. Snelheid en spektakel in overvloed.

eft“10“

Beste Wii-game

Epic Mickey
Epic Mickey is ook direct de winnaar van de meest stijlvolle game. Het is niet alleen schattig, maar vooral ook heel erg sfeervol. De game combineert geweldig platformen met een heerlijke Disney-setting, die nog eens kracht wordt bijgezet door levels waarin een klassieke Mickey-film centraal staat. Genieten voor liefhebbers van platformen en Disney.

eftDonkey Kong Country Returns
Donkey Kong Country Returns gaat terug naar de roots van de aap waar wij allemaal zoveel van houden. Jetpacks, kanontonnen en pindaschieters zijn weer helemaal terug. Het speelt als vanouds in een prachtig nieuw sausje. Nostalgie is een heerlijk gevoel en dat komt helemaal tot zijn recht in de echte terugkeer van Donkey Kong (en Diddy natuurlijk).

eft“10“

Beste PSP-game

God of War: Ghost of Sparta
Kratos is weer terug en deze keer gaan we in een heuse prequel ontdekken hoe eigenlijk alles begonnen is. Voor fans van de serie dus een toffe manier om de oorsprong van het verhaal uit God of War mee te maken en daarnaast kent de game een sublieme hack & slash-gameplay die maar weinig titels voor elkaar krijgen. Tevens blijft dit een van de mooiste PSP-games op de markt.

eftPatapon 3
Een runner-up voor de PSP is nog een hele lastige geweest, want de handheld van Sony heeft diverse veelbelovende games om op te leunen. Uiteindelijk kozen we voor Patapon 3. Waarom? Als je de vorige delen hebt gespeeld weet je waarom dit een hele toffe serie is en het derde deel doet daar gewoon weer een schepje bovenop.

eft“20“

Beste DS-game

Pilot Wings 3DS
De demo van Pilot Wings 3DS maakte erg veel indruk op ons, omdat de toevoeging van 3D ook gameplay-veranderingen met zich meebrengt. Vliegen in een wereld waar je echt om gebouwen heen kunt vliegen en waarbij de ringen waar je doorheen moet vliegen nog zichtbaarder zijn, geeft een nieuw, moeilijk te omschrijven gevoel. Probeer het eens en je zult het zien, maar niet duizelig worden.

eft“10“Okamiden
Het was een lastige keus, net als bij de PSP, om een runner-up voor de DS uit te kiezen. Zeker met het oog op de 3DS komt er ongekend veel uit, al zijn het meestal nog maar kleine tech-demo`s die we gezien en gespeeld hebben. Zodoende gaat onze tweede keus uit naar Okamiden, een ongekend stijlvolle game met een heerlijke gameplay. Speel gerust eens Okami voor de PS2 of Wii, dan weet je waarom Okamiden een game is om in de gaten te houden.

eft

Aanfluiting van de show

Cirque du Soleil-onthulling van Kinect
Drie uur lang wachten op wat Franse acrobaten die uiteindelijk niets meer deden dan het onthullen van de naam Kinect. Stijlvol, maar wat meer nachtrust hadden we uiteindelijk fijner gevonden.

eftZakkenvuller Gabe Newell bij de persconferentie van Sony
Hoe is het mogelijk dat de grootste PS3-hater van deze aardbol bij de persconferentie van Sony vrolijk stond kletsen? Inderdaad, een hele, hele, heeeele dikke zak met geld. Het feit dat Gabe over Portal 2 begon maakte veel goed, maar een aanfluiting was het zeker.

Dat waren alle prijzen voor de E3 2010. Wij hebben een geweldige tijd gehad en volgens mij heeft elke gamer wel genoten van de afgelopen periode. Laat vooral even weten waar je het mee eens bent en wat volgens jou toch echt een andere winnaar verdient. Met zoveel goede games kan het natuurlijk niet anders dan dat er genoeg andere meningen en favorieten zijn.

  1.   
    MaTriX's avatar

    Beste PS3 game Need for Speed: Hot Pursuit volg ik niet dit is toch een multiplatform game, wat maakt de PS3 versie zo speciaal ?, het zou leuk zijn als dat erbij toegevoegd werd.

    Tja was te verwachten dat Kinect casual zou zijn en ach ja wie kijkt nou niet af van een ander dat is iets wat ieder bedrijf doet.

    PS3 game Killzone 3 kan ik wel begrijpen deel 3 zag er heel goed uit en ik ben zeer benieuwd naar het 3D gebeuren.

    Rage is een titel die ik ook in de gaten ga houden zag er goed uit.

    The Force Unleashed deel 1 was voor mij waanzinnig en ik zit met smart op deel 2 te wachten.

    Ben niet zo fan van Portal dus deel 2 boeit me niet veel maar Gears 3 is toch wel een game waar ik erg naar uitkijk.

    Beste Wii games tja wat ik van die 2 gezien heb kan ik alleen maar zeggen: MEE EENS.

    Over Gabe ach ja dan zouden er meer namen moeten staan waaronder bobby kotick ook al zo`n zakken vuller.

  2.   
    ChielB's avatar

    Need for Speed is een game die net als Portal 2 er wat ons betreft zeker tussen hoort. Zodoende is er, uiteraard in afweging met de alternatieven per platform, voor gekozen om die bij de PS3 te plaatsen, waarbij Portal 2 dus bij de Xbox 360 is gezet. Het is dus niet zo dat er een specifiek voordeel/verschil per platform was dat de doorslag gaf.

  3.   
    MaTriX's avatar

    Ok thx, ja was een beetje verbaast dacht misschien ziet Hot Pursuit er beter uit op de PS3, owell leuke prijzen en mooie games zijn er in ieder geval een hoop waar ik naar uit kijk zowel voor de Wii als de PS3 als de X360.

  4.   
    RinusReetRidder's avatar

    Deus Ex zag er echt ontzettend vet uit, die trailer ook… 8)
    Verder veel mooie titels. Epic Mickey, Gears of War 3, God of War PSP… en nog genoeg vette andere die er niet eens bij staan (Assassins Creed Brotherhood, Fallout New Vegas, Red Faction Armageddon… zoveel 😆 )

  5.   
    Jensr's avatar

    Waar is Bulletstrom dan naar toe? Was voor mij tans te verassing van de E3!

  6.   
    Tadao's avatar

    Ieder z’n mening o.o though bij meeste ‘awards’ stemt het publiek? xP

  7.   
    Dude…'s avatar

    Kinect mag dan wel een teleurstelling zijn, maar hij zal zeker goed verkopen in de casual markt.Ik zie alleen nergens Brink staan terwijl dat toch een revolutie in de shooter/RPG genres gaat worden.

  8.   
    Kilerden's avatar

    Wat is dit voor onzin!! 😥 😥 😥

    Halo Reach is dus duidelijk de beste x360 game hoor. Met firefight 2.0, al die custom settings. Forge 2.0 bevestigd. En space combat!

    En dan nog maar te zwijgen over de graphics en campaign missie…

    Naar mijn menig is dit bericht. ff voor de duidelijkheid er bij zetten 😉

  9.   
    .Stan's avatar

    Portal 2 wat toch bij Sony…?

  10.   
    iveL's avatar

    Hmm beetje vreemde lijst.. sommige dingen horen er echt niet tussen… en waar is Halo 😮

  11.   
    kasper1221's avatar

    ps3 need for speed? niet echt

  12.   
    AtRewrite's avatar

    .Stan schreef, "Portal 2 wat toch bij Sony…?"

    Nee niet echt, de game wordt gemaakt en uitgebracht door Valve.

  13.   
    GENERAL_DS's avatar

    ”matrix50″ schreef, "Beste PS3 game Need for Speed: Hot Pursuit volg ik niet dit is toch een multiplatform game, wat maakt de PS3 versie zo speciaal ?, het zou leuk zijn als dat erbij toegevoegd werd.

    Tja was te verwachten dat Kinect casual zou zijn en ach ja wie kijkt nou niet af van een ander dat is iets wat ieder bedrijf doet.

    PS3 game Killzone 3 kan ik wel begrijpen deel 3 zag er heel goed uit en ik ben zeer benieuwd naar het 3D gebeuren.

    Rage is een titel die ik ook in de gaten ga houden zag er goed uit.

    The Force Unleashed deel 1 was voor mij waanzinnig en ik zit met smart op deel 2 te wachten.

    Ben niet zo fan van Portal dus deel 2 boeit me niet veel maar Gears 3 is toch wel een game waar ik erg naar uitkijk.

    Beste Wii games tja wat ik van die 2 gezien heb kan ik alleen maar zeggen: MEE EENS.

    Over Gabe ach ja dan zouden er meer namen moeten staan waaronder bobby kotick ook al zo`n zakken vuller."

    je zegt wel dat hot pursuit een multiplatform is, maar portal 2 is dat ook. 😛

  14.   
    DeAdSeYe's avatar

    Je kunt niet zeggen tot Kinect alleen voor casual is. Het is vrijwel nog niet uit, en ontwikkelaars moeten zelf ook wat ontwikkelen. Op het begin zal het zo aanvoelen, maar in de toekomst kan het ook anders aanpakken. Dit is nog maar een persconferentie, we wachten gewoon af. De rest ben ik ook wel mee eens. Rage hou ik nu al 3 jaar goed in de gaten, maar niks over Doom 4?

  15.   
    MauriceV's avatar

    iveL schreef, "Hmm beetje vreemde lijst.. sommige dingen horen er echt niet tussen… en waar is Halo 😮 "

    Ieder zijn eigen smaak he 😉 , het is niet zo omdat veel mensen die halo games vet vinden, dat iedereen dat zo vind

  16.   
    ChielB's avatar

    Het is ook simpelweg de keuze van onze E3-delegatie (Peter en ikzelf) op basis van de presentatie van de games tijdens de E3. Halo: Reach is ongekend populair en gaat ook allicht ongekend goed worden, maar afgezien van die space battle-teaser op de persconferentie had de game in Los Angeles helaas te weinig te bieden om echt op te vallen.

    Kinect kan net zo goed erg populair worden, maar sloeg wat ons betreft qua presentatie gewoon volledig de plank mis op een vrij hardcore podium wat de E3 toch wel is.

    Dat is ook de reden waarom multiplatform-titels als Need for Speed: Hot Pursuit en Portal 2 ergens een plekje hebben gekregen, terwijl er nog genoeg andere grote en toffe titels zijn (een Assassin`s Creed Brotherhood, Fallout: New Vegas, LittleBigPlanet 2 etc.). De titels met een Award hebben zichzelf gewoon erg sterk geprofileerd, maar het blijft gewoon een redelijk persoonlijke keuze.

    Hoe dan ook blijft de conclusie dat er voor vrijwel iedereen ongekend veel vette games aan gaan komen. 8)