Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Heroes 3

Ik heb een beetje een haat-liefde verhouding met Naruto-games. Aan de ene kant ben ik dol op de anime Naruto en vind ik het dan ook absoluut geen straf om de wereld van ninja’s en werpsterren in te duiken. Aan de andere kant zijn deze games over het algemeen niet van al te beste kwaliteit en de enige Naruto-games waar ik me echt met plezier vele uurtjes in onder heb gedompeld zijn de Xbox 360-games, zoals bijvoorbeeld The Broken Bond.

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Heroes 3 speelt zich een behoorlijke tijd na The Broken Bond af, een jaar of drie om precies te zijn. In die tijd heeft Naruto flink getraind samen met zijn meester, de rokkenjager Jiraiya, om zo een betere ninja te worden. In die tijd is hij flink gegroeid, wat betekent dat hij er aardig wat nieuwe krachten bij heeft gekregen. Deze komen bovendien bijzonder goed van pas, want de leider van Sunagakure, Gaara, is ontvoerd door de criminele organisatie Akatsuki. En Naruto zou Naruto niet zijn als hij geen poging zou ondernemen om Gaara te redden…

Ninjapunten

In Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Heroes 3 wordt je niet aan het handje genomen en in een ruk door het verhaal heen gesleurd, wat een behoorlijk prettige verrassing is. De verhaallijn is opgebouwd uit meerdere missies, die allemaal verschillende doelen hebben. De ene keer moet je een bepaald aantal vijanden binnen een bepaalde tijd verslaan, een andere keer moet je het einde van het level bereiken binnen een behoorlijk krappe tijd en weer een andere keer moet je binnen een bepaalde tijd een bepaalde ninja verslaan. Genoeg verschillende mogelijkheden dus en af en toe kun je dan ook kiezen welke missie je doet om verder te komen in het verhaallijn. Dit lijkt iets kleins, maar af en toe is het best prettig om een bepaald type missie over te slaan. Bovendien kun je er ook voor kiezen beide missies te doen, wat extra ninjapunten oplevert.

Die extra ninjapunten hadden behoorlijk handig kunnen zijn, want met deze punten kun je onder andere extra skills voor je personages kopen. Helaas heb je deze skills bij het vechtgedeelte van de game nauwelijks nodig, want simpel buttonbashen is voldoende om het gemiddelde gevecht te winnen. Als je dan ook nog eens leert hoe je moet ontwijken, dan ben je helemaal binnen. Je kunt uiteraard als een echte ninja de verschillende jutsu’s oftewel skills gebruiken, maar hier is eigenlijk niet echt een reden voor, behalve dat het mooi staat.

Oppervlakkig

Het vechtgedeelte is dus niet optimaal uitgewerkt, maar er is ook nog het platformgedeelte. Dit gedeelte is wel aardig, maar voelt vrij oppervlakkig aan. Veel verder dan wat rondspringen en wat vijanden wegwerken ging het voor mijn gevoel niet en dat is best jammer. Tuurlijk, ik had geen uitdagende puzzelplatformer verwacht, maar dit was wel erg matigjes.

Er zijn echter ook wel wat pluspunten aan deze game, want om nou te zeggen dat deze game een compleet drama is, dat gaat wat te ver. Grafisch ziet de game er namelijk echt super uit, met kwalitatief goed uitgewerkte celshaded graphics. Alles ziet er heel sfeervol uit en de missiemap met daarop een chibi Naruto is een erg leuke touch. Ook de voice acting is lekker helder en de muziek is zoals altijd erg sfeervol en passend bij de game.

Kunnen deze pluspunten, samen met het grote aantal unlockbare personages, deze game redden? Helaas moet ik hierop “Nee” antwoorden, want hoewel dit de kwaliteit van de game wel omhoog haalt, blijft de gameplay erg belangrijk. Bovendien doet deze game erg weinig voor nieuwelingen, want je wordt zonder pardon in het verhaal gegooid, zonder enige vorm van uitleg over Naruto, chakra en aanverwante zaken. Leuk voor de fans, maar dit maakt de game vrij ontoegankelijk voor nieuwelingen en dat is best zonde.

Conclusie

Helaas hebben we ook hier weer te maken met een Naruto-game die de franchise niet echt eer aandoet. Dit spel valt het beste te omschrijven als ‘oppervlakkig’, wat met name geldt voor het platformen maar, doordat buttonbashen genoeg is, ook voor het vechten. Hierdoor komt ook de multiplayer niet goed uit de verf, ondanks de vele personages waarmee je kunt vechten. Grafisch verdient deze game wel een pluim, maar dat is bij lange na niet genoeg om deze game te redden.

Gamersnet Score

Wat is HOT

 • Mooie graphics
 • Helder geluid
 • Heel veel characters om te unlocken
 • Keuzemogelijkheden bij missies verhaallijn

Wat is NOT

 • Verhaal ontoegankelijk voor nieuwkomers
 • Vechten is matig uitgewerkt

5.2

 1.   
  killingdj0's avatar

  ik haat naruto…

  maarja zo haten mensen andere games

 2.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Ik zelf vind dit een top Naruto game op de psp better dan Rise of The Akatsuki dat is zeker,
  persoonlijk vind ik de controls niet zo slecht teminsten ik erger me er niet aan. Maar het kan idd wel
  ( in story mode) repetitive saai worden om van steeds naar plaats naar plaats te gaan met de condities die je moet voldoen van maak zoveel objects/ninjas kapot of een race tegen de klok *Gaap* Ook kon ik het moelijk bijhouden waar mijn Character steeds was was als ik tegen meer dan 3 Ninjas moest vechten 😆 6,5/10 8)

  Dus op ar Naruto Shippuden Ninja Storm 2 (kan niet wachten) 😀

 3.   
  Fox's avatar

  ”killingdj0″ schreef, "ik haat naruto…

  maarja zo haten mensen andere games"

  ben ik mee eens